Želite bolje performanse GPU-a? Ažurirajte svoje Nvidia i AMD upravljačke programe sada

Uvijek ažurirajte svoje upravljačke programe. Ovo je posebno važno za vašu grafičku karticu, budući da ona stalno dobiva iterativne nadogradnje i velike nadogradnje kako bi držala korak s novim tehnologijama od proizvođača i programera softvera. Čak i unutar jedne serije kartica ili arhitekture, vaš GPU može značajno evoluirati putem ažuriranja upravljačkih programa.

Zbog toga većina vodiča za rješavanje problema predlaže ažuriranje upravljačkih programa kako biste riješili probleme. Nova izdanja često uključuju popravke za neke od najčešće prijavljenih problema na koje možete naići. Dakle, ako imate problema s grafikom, čudnim ponašanjem ili problemima s performansama, prvo (i često najlakše) rješenje koje biste trebali isprobati jest ažuriranje upravljačkog programa.

Dobra vijest je da su Nvidia i AMD ažuriranje svojih upravljačkih programa učinili lakšim nego što biste očekivali. I AMD i Nvidia sada imaju pune softverske pakete koji eliminiraju puno ručnog rada s vaše strane i pojednostavljuju proces ažuriranja što je više moguće. Oba također uključuju značajku za automatsku provjeru ažuriranja upravljačkih programa i obavještavanje vas kada novi upravljački program bude dostupan.

Índice
  1. Koju grafičku karticu imam?
  2. Kako ažurirati AMD upravljačke programe
  3. Kako ažurirati Nvidia upravljačke programe
    1. Preporuka naših urednika
  4. Kako ručno instalirati upravljačke programe

Koju grafičku karticu imam?

Upravitelj uređaja

(Zasluge: Alan Bradley)

Ako niste sigurni u naziv modela i broj vaše kartice, upišite "Upravitelj uređaja" u okvir za pretraživanje sustava Windows i otvorite ga Upravitelj uređaja. Razviti Adapter zaslona unos kako biste vidjeli koja je kartica trenutno instalirana na vašem računalu. Zvat će se nešto poput "NVIDIA GeForce RTX 3070" ili "AMD Radeon RX 6950 XT".

Kako ažurirati AMD upravljačke programe

web mjesto upravljačkog programa amd

Najbolji i najlakši način da ostanete u tijeku s AMD drajverima je preuzimanje AMD softvera: Adrenalin Edition (Otvara se u novom prozoru). Klik Preuzeti sada na toj stranici, zatim odaberite svoju grafičku karticu. Zatim možete odabrati verziju softvera koja vam je potrebna na temelju vašeg trenutnog Windows OS-a. Ako imate zastarjelu karticu, možete sletjeti na stranicu AMD-ovog naslijeđenog softvera i upravljačkih programa.

Nakon što instalirate softver i prijavite se, pronađite Upravljački program i softver dio korisničkog sučelja s desne strane. Kliknite na Provjerite ima li ažuriranja i, ako je dostupno, ažuriranje će se automatski instalirati.

verzija upravljačkog programa amd softvera

(Zasluge: Alan Bradley)

Također možete jednostavno zgrabiti alat AMD Auto-Detect and Install (Opens in a new window), što je dobra opcija ako želite krenuti ispočetka sa što manje ručnog unosa. Kao što naziv implicira, ovaj alat će analizirati vaše računalo i odrediti koje upravljačke programe i softver trebate postaviti i voditi vas korak po korak kroz proces instalacije.

Ako tražite upravljačke programe za AMD procesor, možete ih pronaći na istoj stranici za upravljačke programe i podršku (Otvara se u novom prozoru). Samo kliknite Procesori u izborniku za odabir, zatim odaberite svoj CPU iz okvira s desne strane.

Kako ažurirati Nvidia upravljačke programe

geforce iskustvo

(Zasluge: Alan Bradley)

Nvidia objavljuje ono što naziva "Game Ready Drivers", koji su dizajnirani da optimiziraju iskustvo igranja određenih novih izdanja na svom hardveru. Kao i kod AMD-a, postupak preuzimanja ažuriranja za vaš Nvidia upravljački program jednostavan je i pojednostavljen.

Započnite preuzimanjem najnovije verzije GeForce Experience (Otvara se u novom prozoru) (ili provjerite je li softver ažuran). Kada se pokrene, kliknite na Vozači karticu pored Početna na vrhu. Kliknite na Provjerite ima li ažuriranja ili, ako je aplikacija već identificirala ažuriranje, samo kliknite Polijetanje dugme.

Nakon dovršetka preuzimanja imate mogućnost izvesti brzu instalaciju ili prilagođenu instalaciju. Općenito, Express bi trebao biti dobar za jednostavno ažuriranje. Odaberite Prilagođeno ako želite odabrati koje elemente upravljačkog programa želite instalirati, gdje želite pohraniti upravljački program na vašem tvrdom disku ili ako želite izvesti čistu instalaciju (prvo uklanjanjem svih prethodnih instalacija upravljačkog programa i podataka).

Preporuka naših urednika

U svakom slučaju, prođite kroz postupak instalacije. Nakon što završite, od vas će se možda tražiti da ponovno pokrenete računalo kako biste dovršili ažuriranje.

Kako ručno instalirati upravljačke programe

preuzimanje drajvera za geforce

(Zasluge: Alan Bradley)

Ako želite izbjeći ažuriranje svoje grafičke kartice putem softverskog paketa, možete ručno potražiti i instalirati upravljačke programe za svoju određenu karticu. Međutim, postupak se uvelike razlikuje ovisno o tome imate li Nvidia ili AMD karticu.

Za Nvidia GPU, idite na stranicu za preuzimanje upravljačkog programa (otvara se u novom prozoru) i odaberite svoju seriju kartice, GPU i operativni sustav s popisa. Bit ćete preusmjereni na stranicu za preuzimanje najnovije verzije upravljačkog programa za vašu karticu, a zatim ga možete ručno instalirati dvostrukim klikom na preuzetu datoteku.

AMD više ne nudi svoje upravljačke programe izvan preuzimanja AMD softvera, ali je moguće izdvojiti ažuriranja upravljačkih programa bez instaliranja programa. To možete učiniti preuzimanjem (ali ne i instaliranjem) AMD softvera. Otvorite Upravitelj uređaja i desnom tipkom miša kliknite svoj GPU.

Odaberite Ažurirajte upravljački program i dođite do mjesta gdje je AMD softver izdvojen. Klik Sljedeći a Windows će pronaći i instalirati upravljački program iz programskog paketa bez potrebe za potpunom instaliranjem softverskog odijela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up