Zašto tehnološke tvrtke traže HBCU-ove kako bi proširile svoju radnu snagu za kibersigurnost

Kada je Microsoft zaposlio Thomasa Moorea 2008. godine, pridružio se tvrtki kao softverski inženjer, ali je brzo primijetio da je on jedini crni zaposlenik u svom timu. Kasnije je Moore imao priliku prisustvovati sajmu školskih karijera na Sveučilištu Florida A&M u ime Microsofta. Nakon što je radio s administratorima, studentima i njegovim upraviteljem na stvaranju događaja za pripremu karijere, njegovi su napori rezultirali snažnim novim zapošljavanjem u Microsoftu s povijesno crnog koledža ili sveučilišta ili HBCU.

Na REFACTR-u (Otvara se u novom prozoru), konvenciji usmjerenoj na raznolikost i uključivanje u tehnološku industriju, Moore je podijelio izazove s kojima se suočavao pri zapošljavanju crnih studenata i rješenja koja je smislio kako bi ih bolje pripremio za rigorozne razgovore za posao u državnim najsuvremenija tehnologija. tvrtke. Prisustvovao sam konvenciji ranije ovog mjeseca i bio sam impresioniran njegovim naporima da se poveže sa studentima.

Iako u svom govoru nije posebno spomenuo industriju kibernetičke sigurnosti, postoje inicijative da se radna mjesta u tom tehnološkom području popune studentima s HBCU-a. Vjerujem da postoji nekoliko paralela između Mooreova rada u Florida A&M i novih programa koje su osmislile velike tehnološke tvrtke i američka vlada kako bi privukli i pripremili nedavne diplomante da uđu u radnu snagu u kibernetičkoj sigurnosti.

Índice
  1. Zašto HBCU?
  2. Uklanjanje jaza u vještinama kibernetičke sigurnosti
  3. Kako pripremiti učenike za tehničku karijeru
    1. Preporuka naših urednika
  4. Stvorite tehničku radnu snagu budućnosti

Zašto HBCU?

Prema Nacionalnoj znanstvenoj zakladi, gotovo 18% crnih studenata sa STEM diplomama diplomiralo je na HBCU (Otvara se u novom prozoru), a trećina svih crnih studenata u SAD-u koji su doktorirali stekla je diplomu prvostupnika na HBCU. Škole bi mogle biti neiskorišteni resurs za nove talente koji bi mogli riješiti borbu tehnološke industrije da popuni otvorena radna mjesta, posebno u određenim nišama kao što je sigurnost.

Uklanjanje jaza u vještinama kibernetičke sigurnosti

Prema studiji iz 2020., potražnja za obučenim zaposlenicima za kibernetičku sigurnost je ogromna, unatoč tome što je kibernetička sigurnost jedna od najbolje plaćenih karijera u tehnologiji. Od svibnja 2021. do travnja 2022. u SAD-u je bilo 180 000 poslova analitičara informacijske sigurnosti, navodi CyberSeek (Otvara se u novom prozoru). Trenutno je na tim radnim mjestima zaposleno samo 141.000 radnika, što rezultira godišnjim manjkom od 39.000 radnika.

U isto vrijeme, nedavna studija koju je proveo EdWeek (Otvara se u novom prozoru) otkrila je da su učenici u malim školskim okruzima i školskim okruzima s visokom stopom siromaštva znatno manje izloženi obrazovanju o kibernetičkoj sigurnosti. To znači da studenti s nižim primanjima i pripadnici manjina imaju znatno manje puteva do cyber sigurnosti kao karijere.

Ove je godine američka vlada proširila Project Reach (Otvara se u novom prozoru). Ovaj program povezuje K-12 škole s HBCU programima računalne znanosti i kibernetičke sigurnosti putem posjeta kampusu, podrške u učionici i pružanja kibernetičkih sigurnosnih aktivnosti prilagođenih djeci. "Ova suradnja između sveučilišta i srednjih škola bit će ključna za rješavanje problema nedostatka radne snage za kibernetičku sigurnost i upoznavanje učenika s karijerama vezanim za kibernetičku sigurnost u ranoj dobi", rekla je Laurie Salvail, direktorica cyber.org, organizacije za razvoj radne snage koja vodi Project Reach.

Pilot inicijativa pokrenuta s državnim sveučilištem Grambling 2021., a Project Reach nedavno je najavio da se 10 dodatnih HBCU namjerava pridružiti programu (Otvara se u novom prozoru).

Kako pripremiti učenike za tehničku karijeru

Kad je Thomas Moore prvi put posjetio FAMU-ov sajam poslova kako bi pronašao Microsoftove kandidate za karijeru, Project Reach još nije bio ni započeo. Ali u njegovom slučaju pronalaženje baze talenata nije bio problem.

Moore iz Microsofta angažirao je Gregoryja Flowersa i Sebreniu Coleman dok su bili studenti u jesen 2017.

(Zasluge: Thomas Moore)

Iako su mnogi potencijalni kandidati koje je intervjuirao bili inteligentni i ambiciozni, nisu bili spremni za rigorozne tehničke intervjue po kojima su poznate velike tehnološke tvrtke. Potpuno su drugačiji od razgovora za posao s dioničkim pitanjima poput "Gdje se vidiš za pet godina?" Moore se povezao s odlazećim studentom po imenu Jay na sajmu poslova i organizirao sesiju s malom grupom studenata kako bi ih naučio kako pristupiti pitanjima tehničkog intervjua.

Tijekom sljedećih posjeta FAMU-u, Mooreu su pristupili administratori u vezi s njihovim nastavnim planom i programom informatike, a on je s njima radio na pronalaženju načina da se studenti pripreme za intervjue za unosne karijere u velikim tehnološkim tvrtkama. Njegovi su mu savjeti na kraju donijeli mjesto u školskom savjetodavnom odboru. Također je dobio sredstva za buduće pripremne događaje sa studentima.

Sastanci koje je Moore kreirao uključivali su ne samo pripremne intervjue i lažne intervjue, već i prilike za studente da svoje životopise pregledaju profesionalci iz industrije. Nekoliko studenata FAMU-a bilo je zaposleno u Microsoftu dok je Moore bio u tvrtki.

Preporuka naših urednika

Ako se pitate kako je Moore pronašao vremena za nekoliko putovanja u sveučilišni kampus na Floridi tijekom godina, u opis svog posla uključio je vrijeme provedeno radeći na inicijativi za raznolikost tvrtke. Točnije, Moore je rekao da je tražio 10% svog radnog vremena za rad u FAMU-u kako bi obučavao buduću tehnološku radnu snagu, što je njegov menadžer u Microsoftu odobrio. Kada je napustio tvrtku da bi radio za Mozillu kao softverski inženjer, dao je sličan prijedlog, a njegov novi menadžer ga je odobrio.

Stvorite tehničku radnu snagu budućnosti

Trenutačno Moore ponovno radi u Microsoftu, ovaj put kao viši softverski inženjer. Požalio se da ga je pandemija spriječila da posjeti kampus FAMU više od godinu dana. Moore kaže da je ostao u kontaktu sa sveučilišnim administratorima i osobljem te da sudjeluje u mrežnim aktivnostima zapošljavanja kao što je e-mentorstvo dok se ne vrati na Floridu u osobni posjet.

Zaključujući svoje izlaganje, Moore je istaknuo kako nema poseban plan koji bi slijedio za uspjeh mentora. Uz to, ono što smatram ključnim točkama iz njegovog govora pretvorio sam u popis prijedloga za sve koji rade s HBCU administratorima kako bi pripremili crne studente za tehnološke karijere:

  • Ponudite svoju stručnost. Obratite se administratorima ili osoblju i obavijestite ih da ste zainteresirani za pregled trenutnog kurikuluma i pomoć studentima u pronalaženju karijera u tehnologiji.

  • Ostanite dosljedni. Pojaviti se na kampusu svakih nekoliko godina samo da biste sjeli za stol na sajmu poslova jednostavno nije dovoljno da privučete kandidate za posao koje industrija treba. Moore je rekao da je uspostavio povjerenje sa sveučilišnim osobljem i studentima tako što se opetovano vraćao u školu i razgovarao sa studentima o ulasku u tehnološku industriju.

  • Budite fleksibilni. Moore je rekao da nije planirao biti u FAMU-ovom savjetodavnom odboru kada je prvi put posjetio školu na sajmu poslova. Izgradio je solidan odnos mentorstva i zapošljavanja između svojih tvrtki i škole jer je bio voljan susresti studente tamo gdje su bili u svojim naprednim karijerama, a zatim ih uputiti u tehnološku industriju.

Neke od najvećih tehnoloških kompanija već imaju nove programe obuke i zapošljavanja pokrenute u tisućama obrazovnih institucija diljem SAD-a, kao što je Microsoftov program stipendiranja kibernetičke sigurnosti (Otvara se u novom prozoru). Google je 2021. pokrenuo Googleov certifikat za karijeru kako bi pomogao desecima tisuća Amerikanaca da dobiju obuku za posao i pomogao im u pozicioniranju u karijeri. IBM čini velike korake u borbi protiv nedostatka talenata za karijeru u kibernetičkoj sigurnosti svojim nedavnim partnerstvima (Otvara se u novom prozoru) s HBCU-ima za razvoj robusnih nastavnih planova i programa kibernetičke sigurnosti u školama koje sudjeluju.

Ako želite promijeniti karijeru ili se nadate da ćete u budućnosti postati tehnološka radna snaga, pogledajte PCMagov vodič za online obuku za neke vještine kibernetičke sigurnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up