Zašto biste trebali postaviti višestruku autentifikaciju na Facebooku

Bio sam iznenađen i oprezan kada su moji kolege rekli da su počeli dobivati ​​e-poruke u kojima se promovira nešto što se zove Facebook Protect. Što je? Za koga je to? Urednik PCMaga Jason Cohen nedavno je pisao o svom iskustvu s Facebook Protectom.

Facebook Protect email

E-pošta za prijavu užasno podsjeća na prijevaru s krađom identiteta. Ima čak i neke od uobičajenih crvenih zastavica na koje pozivam ljude da potraže prije otvaranja poveznica ili privitaka iz novih kontakata:

1. E-poruka zahtijeva hitnu radnju u ime vlasnika računa.

2. Poruka je s manje poznate domene (facebookmail.com)

3. Neki moji kolege nisu vidjeli poruku u službenoj arhivi korespondencije na Facebooku.

Tako šturo za sada, zar ne? Međutim, e-mail se pokazao legitimnim, kao i Facebook Protect.

Índice
  1. Što je Facebook Protect?
  2. Proaktivno ažurirajte svoju sigurnost
  3. Što se događa ako ne učinite ništa?
    1. Preporuka naših urednika
  4. Što se još događa u svijetu sigurnosti ovaj tjedan?

Što je Facebook Protect?

Facebook Protect je u biti verzija višefaktorske autentifikacije društvene platforme. Izvorno je postavljen kako bi pomogao izabranim dužnosnicima, političkim kandidatima i njihovom osoblju da izbjegnu hakiranje računa koje bi moglo širiti dezinformacije. Dok se dezinformacije oko sukoba između Rusije i Ukrajine nastavljaju, Facebook Protect je proširio svoju zaštitu na ljude s velikim brojem sljedbenika ili stranicama s velikim društvenim dosegom.

PCMag logotip Što je autentifikacija u dva faktora?

Program u osnovi radi tako što postavlja multifaktorsku autentifikaciju za vaš račun i omogućuje jednostavno praćenje računa. Također, administratori stranice moraju potvrditi svoje primarne lokacije u zemlji i koristiti svoja prava imena.

Proaktivno ažurirajte svoju sigurnost

Ako još niste dobili upit da omogućite Facebook Protect, možete zaobići zahtjeve i zaštititi svoj račun pomoću metoda višestruke provjere autentičnosti. Trebate promijeniti metodu provjere autentičnosti? Ići Sigurnost i prijava odjeljak vašeg Facebook računa na webu ili Lozinka i sigurnost odjeljak na mobilnom uređaju. Odaberite Postavite dvofaktornu autentifikaciju, zatim unesite svoju Facebook lozinku. Možete odabrati drugu metodu provjere autentičnosti ili izraditi kod za oporavak ako izgubite telefon i ne možete primiti kontrolni kod.

Što se događa ako ne učinite ništa?

Koliko želite da vaše podatke zaštiti Meta, tvrtka s poviješću kršenja privatnosti, ovisi o vama. Međutim, ako imate velik broj pratitelja i koristite Facebook, morate omogućiti sigurnosnu značajku kako biste izbjegli zaključavanje računa.

Pravi razgovor: Je li zaključavanje računa doista loša stvar? Prestao sam koristiti Facebook 2015. Ljudi kojih sam se maglovito, ali rado sjećao iz srednje škole objavljivali su duge, emotivne priče o svojim političkim sklonostima. Njihovi su roditelji objavljivali poveznice na neprovjerene i zapaljive vijesti koje su u najboljem slučaju bile rasističke, a u najgorem izdajničke. Stranica koju sam koristio za komunikaciju sa starim prijateljima završila je tako što je razotkrila ono najgore od ljudskog stanja, a ja sam je na kraju napustio.

Želite zauvijek napustiti Facebook? Izbrišite svoj račun i više se ne morate brinuti da ćete biti hakirani ili se kretati u moru dezinformacija. Znam da brisanje vašeg Facebook računa nije opcija ili želja za svakoga, ali ja sam smanjio korištenje društvenih medija kako bih poboljšao svoje mentalno zdravlje i opću dobrobit, i uspjelo je.

Sviđa vam se ono što ste pročitali? Primajte dodatnu SecurityWatch priču koja se dostavlja u vašu pristiglu poštu svaki tjedan. Prijavite se za SecurityWatch newsletter.

Preporuka naših urednika

Što se još događa u svijetu sigurnosti ovaj tjedan?

Ruska invazija uzima svoj danak na ukrajinskom pristupu internetu. Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva kaže da su neki od prekida vjerojatno kolateralna šteta od ruskih vojnih napada, ali da bi neki napadi na telekomunikacijsku opremu mogli biti namjerni.

Nvidijini hakeri nastavljaju s curenjem Samsungovih podataka. Samsung potvrđuje kršenje "izvornih kodova povezanih s radom Galaxy uređaja", ali ne i osobnih podataka potrošača ili zaposlenika.

Izvješće: VPN aplikacije su sve popularnije u Rusiji. Appfigures kaže da su preuzimanja VPN aplikacija porasla za 1200% u Rusiji, vjerojatno jer građani pokušavaju zaobići ograničenja koja su ih odsjekla od društvenih medija i drugih web stranica koje je blokirala vlada.

ICANN odbio ukrajinski zahtjev za gašenjem ruskih internetskih domena. Upravljačko tijelo interneta poručuje vladi Ukrajine da nema ovlasti djelovati jednostrano. "ICANN ne kontrolira pristup Internetu ili sadržaj", rečeno je.

Ukrajinska 'IT vojska' pokušava ugasiti ruski GPS sustav. Ruske telekomunikacijske tvrtke i željeznička mreža u Bjelorusiji također su ključne mete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up