Zadnja prilika: nabavite svoje Google+ podatke prije nego što se izbrišu

Nakon godina pokušaja proboja u društvene medije (sjećate se Google Buzza?), Google se odustaje od toga i 2. travnja ugasit će korisničku verziju Google+.

Google priznaje da je usvajanje bilo slabo; "90 posto korisničkih sesija na Googleu+ traje manje od pet sekundi", rekao je potpredsjednik prošle godine. Ali poticaj za ovogodišnje gašenje bio je sigurnosni proboj koji je razotkrio privatne podatke tisuća korisnika Google+. Google je isprva planirao zatvoriti Google+ u kolovozu 2019., ali kada je otkriveno još jedno kršenje, taj datum odgođeno za 2. travnja (otvara se u novom prozoru).

Kao rezultat toga, korisnici Googlea+ sada imaju manje od jednog dana za spremanje svojih podataka prije nego što platforma zamrači potrošačima. Ako želite spremiti svoje Google+ postove, komentare i medije, evo kako.

Oglas

Índice
  1. Idite na Google arhivu
  2. Odaberite svoje podatke
  3. Odaberite format arhive
  4. Preuzmite svoje podatke
  5. Facebook značajke koje znaju samo napredni korisnici

Idite na Google arhivu

Idite na Google arhivu

Takeout je spremište svih podataka koje je Google pohranio o vašem računu, od Google diska i Google fotografija do YouTubea i Hangoutsa. Ovdje ćete također pronaći svoje Google+ podatke.

Započnite odlaskom na takeout.google.com (Otvara se u novom prozoru); ako već niste prijavljeni, prijavite se s računom koji je povezan s predmetnim Google+ profilom.

Vidjet ćete popis svih Google proizvoda povezanih s vašim računom i prema zadanim postavkama svi će biti odabrani. Da biste olakšali stvari, kliknite "Ne odaberi ništa" na vrhu da poništite odabir.

Odaberite svoje podatke

Odaberite svoje podatke

Sada se pomaknite prema dolje da pronađete Google+. Primijetit ćete da ne postoji niti jedna opcija za Google+ korisničke podatke. Umjesto toga, postoji nekoliko različitih informacija dostupnih za preuzimanje: Google+ +1 na web stranicama (vaše +1 preporuke); Google+ krugovi (vaši kontakti); Google+ zajednice (vaši podaci o zajednici); Google+ Stream (svi vaši postovi); i Profil (informacije o vašem profilu).

Ovi se podaci isporučuju u različitim formatima. Vaše oznake +1 bit će dostupne samo u HTML-u, dok se podaci vašeg profila mogu dobiti samo u JSON-u. U međuvremenu, možete birati između vCard, JSON, CSV i HTML podataka za krugove. Također možete odabrati određene Zajednice ili Stream podatke za preuzimanje i odabrati JSON ili HTML.

Kliknite na sve što želite preuzeti, pomaknite se do dna i kliknite Dalje.

Odaberite format arhive

Odaberite format arhive

Sada odlučujete kako formatirati sve te podatke. Prvo odaberite želite li da datoteke dolaze kao .zip ili .tgz datoteka.

Zatim odaberite veličinu arhivskih mapa. Opcije uključuju 1GB, 2GB, 4GB, 10GB i 50GB. Ako su vaše datoteke veće od odabrane veličine datoteke, Google će ih podijeliti u zasebne mape. A sve veće od 2 GB bit će komprimirano u zip64 datoteke.

Na kraju odlučite kako želite primati vezu za preuzimanje. Google vam je može poslati e-poštom ili dodati vaše datoteke u usluge pohrane u oblaku kao što su Google Drive, Dropbox, OneDrive ili Box.

Preuzmite svoje podatke

Preuzmite svoje podatke

Kada pritisnete Stvori arhivu na dnu stranice, informacije koje ste odabrali za preuzimanje bit će prikupljene i poslane prema vašim specifikacijama. Ovisno o tome koliko podataka ste zatražili, vaše bi datoteke mogle stići u roku od nekoliko minuta ili potrajati nekoliko dana, prema Googleu. Gotovo da nisam koristio Google+ tijekom godina, tako da su moji podaci stigli u moj sandučić za manje od minute.

Facebook značajke koje znaju samo napredni korisnici

Facebook značajke koje znaju samo napredni korisnici

Hoće li nestanak Googlea+ potaknuti njegove korisnike da prijeđu na Facebook? Kralju društvenih mreža u posljednje je vrijeme teško, no još uvijek je trenutno najprikladnija alternativa Googleu+. Ako se odlučite, evo nekoliko naših najboljih Facebook savjeta. Ako tražite nešto čudnije, pogledajte Mastodon.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up