Zaboravite FaceTime, isprobajte Teams na Windows 11

Teams—Microsoftova besplatna aplikacija za slanje poruka, pozivanje i videokonferencije—prije je bila isključivo namijenjena poslovnim korisnicima. Sada je otvoren za korisnike, unaprijed instaliran na Windows 11 i dostupan za Android, iPhone, Linux, Mac i web. Za korisnike sustava Windows 11 nalazi se na sredini programske trake koja je nedavno postavljena u središte. Iako možda već koristite Facebook Messenger, Skype, WhatsApp ili neku od mnogih drugih usluga za razmjenu poruka na više platformi, nema razloga da timovima ne date priliku. Evo kako.

Índice
  1. Kako postaviti Teams na Windows 11
  2. Počnite razgovarati
  3. Dobijte Giphy uz to
    1. Preporuka naših urednika
  4. Video sobe
  5. Veličina sobe

Kako postaviti Teams na Windows 11

Prvi korak za početak rada s Teamsom iznimno je jednostavan: kliknite ovu ikonu u sredini programske trake:

Ikona za chat na programskoj traci sustava Windows 11

Odmah nakon toga vidjet ćete ploču dobrodošlice koja vas obavještava o tome što aplikacija može učiniti:

Poruka dobrodošlice za početak korištenja Teamsa u sustavu Windows 11

Kao što možda sumnjate, kliknite Start. Od vas će se tražiti da se prijavite svojim Microsoft računom. Nakon toga sinkronizirate svoje kontakte. (Pomiješao sam to na sljedećoj snimci zaslona, ​​koristeći tamni način rada i lijevo poravnavajući programsku traku):

Prijavite se u Teams pomoću Microsoft računa

Sada ćete vidjeti kako kontakti s vašeg Microsoft računa popunjavaju skočni prozor Teams (izbrisao sam osobne podatke):

Popis kontakata za chat u sustavu Windows 11

Počnite razgovarati

Velike su šanse da vaš kontakt još neće koristiti Teams (osim ako nije kolega), ali nemojte dopustiti da vas to spriječi da kliknete na njihov unos. Kada to učinite za nekoga tko ne koristi Teams, bez obzira imate li e-poštu ili telefonski broj za njih i jeste li odabrali Chat ili Meet, aplikacija će poslati pozivnicu za pridruživanje sustavu:

Okvir za grupni chat u sustavu Windows 11

Nakon što chat započne, grupi za chat možete dati ime i pozvati druge korisnike:

Oblikovanje teksta u chatu na Windows 11

Otkrio sam da Teams nije sinkronizirao neke kontakte s mog telefona na moje računalo, ali sam ih mogao dodati pomoću njihove e-pošte ili telefonskog broja. Jedna zanimljiva sitnica je da sam mogao voditi SMS razgovor s kontaktom bez da se prijavi ili instalira Teams. SMS korisnici mogu čak sudjelovati u grupnim razgovorima s Teams korisnicima i SMS korisnicima zajedno.

SMS chat u sustavu Windows 11

Dobijte Giphy uz to

U svoj razgovor možete umetnuti privitke, emojije, Giphy ili ankete. Chatbotovi također mogu odgovarati na poruke palcem gore, srcem i drugim reakcijama.

Emoji, ankete i Giphys u Windows 11 chatu

Nažalost, tekstualni razgovor ne možete pretvoriti u video chat kao što možete s FaceTimeom ili Skypeom. Međutim, jedna prednost je ta što možete vidjeti i odgovoriti na poruke na ploči s obavijestima sustava Windows 11, čak i za one Teams-SMS razgovore:

Preporuka naših urednika

Obavijest o chatu u sustavu Windows 11

Video sobe

Kada odaberete Meet, pokreće se namjenska aplikacija Teams i pojavljuje se video soba. Prije ulaska možete zamutiti pozadinu. Također možete postaviti sustav predvorja tako da morate odobriti sudionike prije nego što uđu u sobu. Ovo je slično Zoom sastancima djela:

Postavite sobu za video sastanke u sustavu Windows 11

Video soba može primiti do 300 sudionika, s 49 prikazanim na ekranu u mreži 7 x 7. Sudionici mogu virtualno podići ruku ili predstaviti svoj ekran grupi.

Teams mreža za videochat na Windows 11

Veličina sobe

Dobivate 60 besplatnih minuta za grupne razgovore do 100 sudionika i 24-satne pozive za razgovore jedan na jedan. (U privremenoj ponudi tijekom ovih pandemija Covid-19 rada od kuće, Microsoft povećava grupna ograničenja na 300 sudionika i 24 sata.) Sjajna, jedinstvena značajka Teamsa je Zajedno način rada, koji sve sudionike stavlja u jedno okruženje, kao što je kuhinjski stol ili otvoreni amfiteatar:

Način suradnje u videokonferenciji Teams

Ne morate nadograditi na Windows 11 da biste koristili Teams, niti uopće trebate koristiti Windows, ali Windows 11 stavlja uslugu u prvi plan. Idite na našu Windows 11 stranicu za više informacija o Microsoftovom novom operativnom sustavu, a možda biste željeli provjeriti Može li moje računalo pokrenuti Windows 11 i Kako koristiti Snap Layouts u Windowsu 11.

PCMag logotip Microsoft Windows 11 pregled

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up