Zaboravite e-poštu: Kako slati i primati faksove online

Faksovi su tako iz 1980-ih. Tko više šalje faksove? Mnogi ljudi to rade. Poslovni uredi. Male tvrtke. Velike tvrtke. I zašto? Pa, recimo da želite da vam liječnik pošalje kopiju vaših najnovijih laboratorijskih rezultata. Ili vas financijski analitičar traži da pošaljete dokument kojim se odobrava određena transakcija. Puža pošta može biti prespora i e-pošta nije sigurna. Dakle, ostaje nam desetljećima star, ali još uvijek pouzdan fax uređaj.

Ali ja nemam faks, kažete. Kako mogu poslati ili primiti faks? Srećom po vas, postoji niz usluga temeljenih na webu koje mogu slati ili primati faksove bez puno napora.

Índice
 1. Pošaljite online faks
  1. FaxZero
  2. Faks.Plus
 2. Primite online faks
  1. Preporuka naših urednika
  2. FaxBetter
  3. Faks Salata
 3. Najbolje online faks usluge

Pošaljite online faks

Mnoge web usluge mogu besplatno poslati faks na bilo koji broj koji odaberete, pod uvjetom da pošaljete mali broj stranica ili postavite oglas ili logotip na naslovnu stranicu. Ako trebate poslati više stranica ili ne želite da oglas zatrpava vaš faks, obično ćete morati iskašljati nešto novca. To može biti ili cijena po faksu ili mjesečna pretplata, iako mnogi nude probno razdoblje od 30 ili 60 dana.

Pod pretpostavkom da je dokument koji želite faksirati u tiskanom obliku, morat ćete ga prvo skenirati. To se može učiniti pomoću skenera, višenamjenskog pisača ili čak aplikacije za skeniranje. Skenirani dokument može se spremiti kao PDF ili TIFF, iako je prvi bolji ako želite elektroničku kopiju koju možete jednostavno podijeliti s drugim ljudima.

FaxZero

FaxZero

FaxZero je jednostavan za korištenje. Na web stranici (Otvara se u novom prozoru) unesite svoje ime i podatke za kontakt te ime i broj faksa primatelja. Priložite dokument koji želite poslati faksom - FaxZero prihvaća Microsoft Word dokumente i PDF datoteke. Dodajte naslovnu stranicu ako je potrebno, upišite prikazani kod za provjeru, zatim pošaljite faks.

FaxZero će vam zatim e-poštom poslati poruku potvrde s URL-om faksa. Faks će biti isporučen vašem primatelju, a vi ćete primiti e-poruku da potvrdite da je vaš faks primljen. FaxZero je besplatan ako šaljete samo tri stranice odjednom, ograničite se na pet faksova dnevno i ne obazirite se na oglas FaxZero na naslovnoj stranici. Za 2,09 USD po stranici možete poslati do 25 stranica odjednom bez oglasa na naslovnoj stranici.

Sve korisničke informacije poslane FaxZerou šifrirane su i poslane putem HTTPS-a na njegov poslužitelj, prema tvrtki (Otvara se u novom prozoru). Nadalje, sva odlazna komunikacija s FaxZero poslužitelja zaštićena je SSL-om ili TLS-om.

Faks.Plus

Faks.Plus

Fax.Plus (Otvara se u novom prozoru) vrijedan je pažnje zbog svoje praktičnosti i dostupnosti. Pošaljite faks s web stranice Fax.Plus, iOS (otvara se u novom prozoru) ili Android (otvara se u novom prozoru) aplikacije, Google dokumenata ili usluga e-pošte kao što su Gmail i Outlook. Vaših prvih 10 faksova je besplatno; nakon toga, to je 20 centi po stranici, ili ćete se morati prijaviti za plaćeni plan.

 • Osnovni plan: 100 stranica mjesečno za 5,99 USD mjesečno ili 59,88 USD godišnje.

 • Premium paket: 300 stranica mjesečno za 11,99 USD mjesečno ili 119,88 USD godišnje.

 • Poslovni plan: 800 stranica mjesečno za 19,99 USD mjesečno ili 179,88 USD godišnje.

 • Enterprise plan: 3000 stranica mjesečno za 59,99 USD mjesečno ili 599,88 USD godišnje.

S bilo kojim plaćenim planom dobivate telefonski broj koji možete koristiti za primanje faksova.

Za početak idite na početnu stranicu Fax.Plus i kliknite na Započnite dugme. Prijavite se i kliknite na Pošaljite faks dugme. Unesite broj faksa primatelja i priložite dokument koji želite poslati. Fax.Plus podržava veliki izbor vrsta dokumenata, uključujući Word, Excel, HTML, PDF, JPG, PNG i TIF. Kliknite na Dodaj stranicu gumb za dodavanje naslovnice.

Kliknite na postavke ikona za pristup opcijama zakazivanja faksa, ponovnom pokušaju ako ne uspije, primateljima PDF faksa e-pošte i optimizaciji dokumenta za faksiranje. Kada ste spremni, kliknite na Poslati dugme. Svi faksovi poslani i primljeni putem Fax.Plus šifrirani su AES-256-bitnom enkripcijom.

Primite online faks

Ako trebate biti na strani primatelja faksa, razne će vam stranice dodijeliti virtualni telefonski broj koji možete dati pošiljatelju. Faksirani dokument stiže vam e-poštom, obično kao PDF ili TIF slika. Neke usluge koriste vlasnički format za dokument i nude besplatni softver za njegov pregled.

Preporuka naših urednika

FaxBetter

FaxBetter

Uz besplatnu verziju FaxBetter (Otvara se u novom prozoru), dobivate svoj namjenski broj faksa i možete primati do 50 stranica faksova mjesečno. Međutim, postoji nekoliko zamki. Da biste besplatno koristili uslugu, morat ćete instalirati proširenje preglednika koje ubacuje oglase na određene web stranice dok pregledavate. Također ćete morati pregledati primljene faksove na web stranici FaxBetter. I morat ćete koristiti svoj broj faksa barem jednom svakih sedam dana ili ćete ga izgubiti.

Uz plaćeni paket FaxBetter možete primati do 500 faksiranih stranica mjesečno, pregledavati ih u svom softveru za e-poštu, pretraživati ​​tekst u svojim faksovima i slati faksove. Cijena je 9,95 USD mjesečno s automatskim obnavljanjem, 95,40 USD za 1 godinu (7,95 USD mjesečno) ili 142,80 USD za 2 godine (5,95 USD mjesečno).

Faks Salata

Faks Salata

FaxSalad (Otvara se u novom prozoru) nudi i mjesečne pretplate i opcije plaćanja po korištenju za primanje i slanje faksova. Za 10 USD mjesečno, standardni plan omogućuje vam primanje do 150 faksiranih stranica. Za 20 USD mjesečno, Pro plan omogućuje do 450 stranica. Ako umjesto toga odaberete plaćanje po hodu, svaki primljeni faks koštat će vas 0,03 USD po stranici. Osim toga, privremeni broj faksa koji istječe nakon 30 dana uključuje jednokratnu naknadu od 4,50 USD, dok će vam stalni broj faksa koštati 4,50 USD mjesečno.

Da biste otvorili račun na FaxSalad, morat ćete dati podatke o svojoj kreditnoj kartici ili PayPal-u za pokrivanje troškova. Svi dolazni faksovi formatiraju se kao PDF datoteke i prosljeđuju na vašu uobičajenu adresu e-pošte, kao i u vaš FaxSalad inbox na web stranici gdje ih možete pregledati i ispisati.

Najbolje online faks usluge

Niste sigurni koja je usluga najbolja za vas? Pogledajte naš pregled online faks usluga da biste saznali koje aplikacije i web stranice najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up