Vozite sigurno: Kako ažurirati softver Tesla i dobiti najnovije značajke

Električna vozila zamjenjuju plinske motore za baterije i mehaniku za udaljene softverske inženjere koji dodaju značajke i rješavaju probleme putem bežičnih ažuriranja. Ako je vaše električno vozilo Tesla, neažuriranje softvera vašeg automobila može uzrokovati probleme s jamstvom i sigurnošću, ali postoji nekoliko načina da provjerite ima li najnoviji softver.

Iako je softver za većinu Teslinog voznog parka ostao relativno usklađen, postoje razlike između modela i konfiguracija, kao i računalne snage između starijih i novijih modela. Ponekad se novi hardver dodaje usput kako bi se omogućile dodatne značajke. Sjećate se vanjskog zvučnika Boombox iz 2019. (Otvara se u novom prozoru), koji je kasnije onemogućen (Otvara se u novom prozoru) zbog bojazni da bi mogao ometati pješake koje je trebao štititi?

Nedavno je blagdansko ažuriranje 2022. dodalo Steam igre u Teslin infotainment centar. Ali kako znati je li vaše EV spremno za pokretanje Cyberpunk 2077? Evo kako provjeriti koju verziju softvera koristi vaš Model 3, Model Y, Model S ili Model X i prilagoditi način na koji se softverska ažuriranja isporučuju vašoj Tesli.

Índice
  1. Kako provjeriti svoju verziju softvera Tesla
  2. Kako ažurirati softver Tesla
    1. Preporuka naših urednika
  3. Kako pronaći napomene o izdanju softvera Tesla
  4. Možete li ranije dobiti ažuriranja softvera?

Kako provjeriti svoju verziju softvera Tesla

tesla aplikacija

(Zasluge: Tesla)

Kako biste provjerili koju verziju softvera pokreće vaša Tesla, otvorite glavni zaslon aplikacije Tesla na kojem se prikazuje slika vozila. Pomaknite se do dna kako biste pronašli naziv modela. Ispod ovoga, sitnim slovima, bit će ukupna kilometraža, VIN broj i verzija softvera.

Ako ste zainteresirani za dešifriranje niza brojeva u verziji softvera, aplikacija Not a Tesla (Otvara se u novom prozoru) odlično prati te informacije. Imajte na umu da neće svi automobili primiti najnoviji softver u isto vrijeme – potrebno je neko vrijeme za potpuno uvođenje.

prikaz verzije teslinog softvera

(Zasluge: Tyler Hayes)

Također možete provjeriti verziju softvera Tesla iz svog automobila. Započnite odabirom Kontrole ikonu u donjem lijevom kutu zaslona, ​​a zatim odaberite Softver tab. Ovdje ćete pronaći trenutnu verziju softvera vašeg automobila. Također će vam biti posebno rečeno je li vaše vozilo ažurirano s najnovijim softverom ili je potrebno ažuriranje.

Kako ažurirati softver Tesla

ažuriranje tesla aplikacije

(Zasluge: Tesla)

Kada se objavi novo ažuriranje softvera, ono će se pojaviti u aplikaciji Tesla iu samom automobilu. Povezivanje vašeg vozila s Wi-Fi mrežom (Otvara se u novom prozoru) najbolji je način da osigurate preuzimanje ažuriranja što je brže moguće. Nakon što vozilo preuzme softver, od vas će se tražiti da ga instalirate.

Unutar aplikacije Tesla, ispod slike vašeg vozila pojavit će se obavijest koja vas upozorava na nova ažuriranja softvera. Dodirnite ga za početak procesa ažuriranja. Općenito, ažuriranje softvera traje oko 25 minuta. Ne biste trebali voziti automobil kada su ažuriranja instalirana jer bi funkcije vozila, uključujući neke sigurnosne sustave, mogle biti ograničene ili onemogućene, kaže Tesla.

Ako nemate vremena za ažuriranje tijekom dana, možete ga zakazati za određeno vrijeme. Dodirnite žutu ikonu sata, odaberite Postavljeno za ovo vrijemei odaberite kada ažuriranje treba biti instalirano.

Preporuka naših urednika

Možete odbaciti upozorenja o ažuriranju softvera, ali ona će se pojavljivati ​​dok se ažuriranje ne instalira ili zakaže. Kao što Tesla navodi na svojoj web stranici (Otvara se u novom prozoru), "Svaka šteta uzrokovana neinstalacijom ažuriranja softvera nije pokrivena jamstvom vozila."

Kako pronaći napomene o izdanju softvera Tesla

tesla napomene o izdanju

(Zasluge: Tyler Hayes)

Pitate se koje su značajke i ispravci pogrešaka uključeni u ažuriranje softvera? Kada ažurirate, informacije o tome što je dodano bit će prikazane na zaslonu, ali kasnije možete pozvati napomene o izdanju ako ih budete trebali ponovno vidjeti. Otvori Kontrole > Softver i dodirnite plavi tekst koji kaže Bilješke o izdanju. Ovo će prikazati sve informacije o najnovijim poboljšanjima automobila, kao i sva prošla ažuriranja.

Možete li ranije dobiti ažuriranja softvera?

tesla napredni softver

(Zasluge: Tyler Hayes)

Tesla obično izdaje novi softver svaka četiri tjedna. Ako želite ažurirati svoj softver brže od toga, idite na Kontrole > Softver > Postavke ažuriranja softvera. Automobil će prema zadanim postavkama biti postavljen na Standard, ali ako želite ažuriranja dobiti ranije, dodirnite Napredna mogućnost primanja ažuriranja putem mreže čim budu spremni konfigurirati vaš model. Prema mom iskustvu, dolaze otprilike dva tjedna prije standardnog ciklusa postavljanja. (Imajte na umu da vas ovo ne upisuje u Teslin program ranog pristupa za beta testiranje novih značajki kao što je FSD.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up