Vjenčati se? Nemojte reći "ja" bez internetske usluge planiranja vjenčanja

Između odgađanja pandemije i romantičnih veza u karanteni iskovanih putem aplikacija za spojeve, mnogo ljudi će se vjenčati 2022. — uključujući i mene! Osim ako ne pobjegnete (što je potpuno cool i valjano), planiranje vjenčanja uključuje mjesece ili godine rada, a proces može ići od zabavnog i koketnog do dosadnog i dugotrajnog. Sve su to logistički izazovi planiranja događaja i upravljanja projektima u kombinaciji s emocionalnim toboganom značajne životne promjene.

Zbog toga, i to ne mogu dovoljno naglasiti, vi i vaš partner dugujete sebi da planiranje vjenčanja učinite što jednostavnijim. Morate imati čvrst temelj koji može izdržati neizbježne ljudske pogreške i okolnosti izvan vaše kontrole—ne samo za vaše vjenčanje, već i za vaš zdrav brak nakon toga. Nakon što iskusite neprocjenjive prednosti koje nude online usluge planiranja vjenčanja, od srca preporučujem da uložite u jednu kako bi stvari išle što je moguće lakše.

Zola

(Zasluge: Zola)

Índice
  1. Što je online planiranje vjenčanja?
  2. Koju online uslugu planiranja vjenčanja odabrati?
  3. Što online organizatori vjenčanja mogu učiniti za vas?
    1. Preporuka naših urednika
  4. Dišite i opustite se

Što je online planiranje vjenčanja?

Online alati za planiranje vjenčanja usluge su, obično dostupne kao aplikacije ili web stranice, koje vam daju jedno središnje mjesto za rješavanje bezbrojnih potreba vezanih uz vjenčanje. To uključuje baze podataka dobavljača, registre darova, upravljanje gostima, baze podataka dobavljača i alate za izradu web stranica.

Ovo nije kao da unajmite čovjeka da se brine o svemu - dobivate smjernice o tome kako i kada koristiti različite značajke i resurse usluga, ali morate imati dovoljno samomotivacije da obavite stvari. Srećom, za razliku od ljudskog planera vjenčanja, te su usluge obično besplatne. To je nevjerojatno privlačno, s obzirom na to da tipično vjenčanje u prosjeku košta gotovo 30 000 USD (Otvara se u novom prozoru).

Koju online uslugu planiranja vjenčanja odabrati?

Vaše najbolje, najpopularnije opcije za online planiranje vjenčanja su The Knot (otvara se u novom prozoru), WeddingWire (otvara se u novom prozoru) i Zola (otvara se u novom prozoru). Ovdje nećemo razmatrati ove usluge pojedinačno – dovoljno je teško planirati jedno pravo vjenčanje, a kamoli tri lažna vjenčanja. Međutim, slobodno ih isprobajte jer ne koštaju ništa i jednostavni su za korištenje. Ne morate ostati zaključani u jednom ako se odlučite predomisliti.

Na primjer, moja žena i ja koristili smo Zolu mjesecima. Nažalost, usluga je pretrpjela veliki hak, pa smo proveli dan prenoseći svoje podatke na The Knot jer ima bolje mogućnosti pretraživanja od WeddingWirea. Čvor nam je dobro služio za ostatak procesa.

Čvor

(Zasluge: The Knot)

Što online organizatori vjenčanja mogu učiniti za vas?

Sva su vjenčanja različita, ali svima je jedna stvar zajednička: nećete znati sve. Velike su šanse da nešto previđate, čak i ako imate detaljnu viziju. Usluge planiranja vjenčanja pomažu vam tako što vam daju osnovni kontrolni popis. Možete prilagoditi ili ignorirati taj kontrolni popis, ali stvaranje te početne strukture kasnije će držati stvari na pravom putu.

Zatim vam ove usluge daju alate za početak prekrižavanja stvari s popisa za provjeru - mjesta održavanja, pekari, fotografi, snimatelji, DJ-evi, krojači, draguljari i drugi elementi povezani s vjenčanjem udaljeni su samo jednim klikom. Možete suziti svoju pretragu korištenjem brojnih kriterija, uključujući zemljopisni položaj i raspon cijena, zatim pročitati recenzije i usporediti ocjene. Kada kontaktirate prodavatelja, ta tvrtka može tražiti od vas da poslujete na vanjskoj lokaciji. Često smo koristili HoneyBook (Otvara se u novom prozoru), alat za upravljanje malim tvrtkama za upravljanje plaćanjima i komunikacijama. Ali online planiranje vjenčanja olakšava te ključne uvode.

Ove online usluge uključuju besplatne alate za izradu web stranica i iznenađujuće su sposobne. Alati se bave svim zadacima koji su vam potrebni za web mjesto usmjereno na vjenčanje, ali ne očekujte gomilu detaljnih prilagodbi. Napravite dijaprojekciju slatkih fotografija. Prikaži informacije o rezervaciji za hotele u blizini. Nadogradite na prilagođenu domenu. Vaša web stranica također može biti mjesto na kojem želite predstaviti cjelokupnu estetiku svog vjenčanja.

Preporuka naših urednika

WeddingWire

(Zasluge: Wedding Wire)

Internetsko planiranje vjenčanja ne može vam pomoći da odlučite koga pozvati na svoje vjenčanje, ali može uvelike olakšati slanje i upravljanje pozivnicama. Imali smo dobavljača koji je obrađivao naše fizičke pozivnice, ali možete ih sami naručiti i poslati poštom. Osim toga, preporučujem da gosti odgovore na poziv putem vaše web stranice kako biste mogli prikupiti njihove podatke na jednom sigurnom mjestu. Osim što znate tko ide, a tko ne, možete prikupiti ključne informacije kao što su prehrambena ograničenja i dokaz o cijepljenju protiv COVID-19.

Također ćete htjeti postaviti registar darova. Ove usluge upravljaju otpremom i prate koji su darovi već kupljeni (kako ne biste završili s dvije velike friteze). Ako samo želite novac (a tko ne), možete stvoriti fond u koji gosti mogu pridonositi. To smo i učinili, a The Knot nam je platio izravno (nakon male transakcijske naknade).

Ove usluge nude više od sterilne funkcionalnosti; oni su vaš put do bračne zajednice. Budući da će planiranje vjenčanja trajati mnogo dulje od samog vjenčanja, pokušajte usput stvoriti sretne uspomene. Na primjer, blog The Knot's Ideas and Advice ima mnogo postova koji ističu ideje za romantične darove, kao što su vjenčane kutije i pristupačne ručno rađene vjenčanice s Etsyja. Sada kada je naše vjenčanje gotovo, moj inbox je pun preporuka za medeni mjesec.

PCMag logotip Kako izbjeći prijevare na spojevima na mreži

Dišite i opustite se

Iznad svega, nevjerojatno korisna online podrška za planiranje vjenčanja može pomoći vama i vašem budućem supružniku da se usredotočite na ono što je zaista važno. Vaše vjenčanje je vaš dan, a sjajno vjenčanje je ono što želite da bude. Stoga ne brinite o sitnicama i cijenite širu sliku. Budite prisutni i uživajte u ljubavi. Čestitamo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up