Vaše računalo zamuckuje na Elden Ringu? Prvo isprobajte ove popravke

Uz savršene recenzije koje pljušte iz svih većih prodajnih mjesta (Otvara se u novom prozoru), ne bi bilo teško reći da bi programeri u FromSoftwareu svoje najnovije izdanje, Elden Ring, smatrali uspješnim. Od glazbe preko gameplaya do masivnog otvorenog svijeta, Elden Ring se jednostavno guši pod svim pohvalama...ali sve te recenzije su bile za verziju igre za konzole, a ne za PC verziju.

Na Steamovoj stranici s recenzijama, to je potpuno druga priča (Otvara se u novom prozoru). FromSoftware nikada nije bio poznat po svojim savršenim PC priključcima, ali čini se da su ovoga puta stvari gore nego ikada. Igra, usprkos tome što je dobila najvišu ocjenu ikada zabilježenu za igru ​​na MetaCritic i OpenCritic, navedena je kao "Mixed" na Steamu zbog značajnih problema s performansama koji utječu na korisnike računala gore i dolje u lancu napajanja računala - a.

Čini se da nije važno koliko dobar GPU imate. Čak i vlasnici GeForce RTX 3090 kartica prijavljuju probleme s rušenjima, zastajkivanjem i zaključanim brojem sličica u sekundi, što je svima teško upravljati u igri koja zahtijeva vrijeme reakcije od djelića sekunde kako bi se izbjegli napadi šefova. Neki vjeruju da je to zbog FromSoftwareovog dodavanja anti-cheat programa ovoga puta, iako još uvijek nema potvrde od tvrtke o točnom uzroku.

Borba šefa Elden Ringa

Índice
  1. Korisnici Steama prikupljaju nekoliko popravaka
    1. Povećajte predmemoriju shadera na upravljačkoj ploči Nvidia (vlasnici Nvidia GPU-a)
    2. Onemogući korijenski enumerator pridruživanja uređaja (svi Windows Playeri)
    3. Prebacite Elden Ring na 'High Performance' u grafičkim postavkama (Windows 10 i Windows 11)
    4. Preporuka naših urednika
  2. Ako ti popravci ne uspiju, molite se

Korisnici Steama prikupljaju nekoliko popravaka

Međutim, budući da su korisnici Steama snalažljivi tipovi, komentatori na platformi počeli su sami ubacivati ​​popravke u recenzije kako bi pomogli drugim PC igračima. S tim u vezi, zasluge za sve popravke navedene u ovom članku pripadaju:

Napomena: u ovom vodiču sa savjetima imamo još neka podešavanja performansi vezanih uz Elden Ring.

Povećajte predmemoriju shadera na upravljačkoj ploči Nvidia (vlasnici Nvidia GPU-a)

Prva stvar koju trebate provjeriti na vašem računalu je samo za Nvidia korisnike (žao nam je AMD playeri, još nema novosti o vašoj opciji). Započnite otvaranjem Nvidia Control Panela (bilo putem prečaca na radnoj površini ili koristeći Windows Search), a zatim idite na 3D postavke > Upravljanje 3D postavkama klikom na vezu na lijevoj strani glavnog prozora upravljačke ploče...

Popravak Nvidia upravljačke ploče

Što god je trenutno postavljeno, postavite to Shader Cache stavljanje na Neograničen, kao što se vidi gore. Ovo bi trebalo otključati vašu brzinu kadrova iznad 60 fps, za koju neki korisnici tvrde da će sama kompenzirati kašnjenje. Ako to nije pomoglo, prijeđite na sljedeće opcije.

Onemogući korijenski enumerator pridruživanja uređaja (svi Windows Playeri)

Zatim, postoje neke Windows postavke za podešavanje. Prema u/CrossbowJohnsonu (uskoro se neće umoriti od citiranja tog korisnika), druga opcija je onemogućiti Microsoft Device Association Root Enumerator.

Započnite desnim klikom početni izbornik, i otvaranje Upravitelj uređaja:

Izbornik Start upravitelja uređaja

Zatim pronađite istaknuti nadređeni odjeljak Softverski uređaji, i proširite stablo. Odatle desnom tipkom miša kliknite na Microsoft Device Association Root Enumerator i odaberite da Onemogućite uređaj:

Upravitelj uređaja onemogućuje root indeksiranje

Ovo je danas uglavnom suvišna značajka i nećete je propustiti osim ako na svoje računalo putem kompatibilne zvučne kartice ne povežete puno starijih glazbenih uređaja temeljenih na MIDI-ju.

Prebacite Elden Ring na 'High Performance' u grafičkim postavkama (Windows 10 i Windows 11)

Konačno, postoji mogućnost ručnog postavljanja ponašanja aplikacije Elden Ring na način rada visokih performansi u gornjim verzijama sustava Windows. Započnite tako što ćete otvoriti Windows pretraživanje i zatim upisati "grafika" u bar:

Preporuka naših urednika

Windows Search grafika

Odaberite Grafičke postavkei kada ste u tom dijalogu, upišite "Stariji prsten" u traci za pretraživanje i kliknite Mogućnosti ispod rezultata:

Grafičke postavke Elden Ringa

Odaberite Visoke performansei kliknite Uštedjeti izaći:

Elden Ring opcija visokih performansi

Ako ti popravci ne uspiju, molite se

Ja sam ozbiljan PC igrač, ali sam nov u FromSoftwareovoj očitoj povijesnoj sklonosti problematičnom prijenosu računala. Naišao sam na problem kad sam osobno sinoć imao iste probleme s mucanjem na računalu. To je dovelo do mnogih frustrirajućih svađa u igri, što je rezultiralo time da nisam mogao očistiti prvog šefa igre zbog grešaka koje bi se pojavile na određenim animacijama. (I to je jedini razlog zašto ga nisam mogao očistiti, naravno! Ništa o tome da su Souls igre preteške...)

Drvo Elden Ring

Međutim, nakon primjene gore navedenih popravaka na PC Labsov GPU testni stol s Nvidia GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition ispod haube, primijetio sam značajan porast u ukupnoj glatkoći igre i mojoj stopi uspjeha protiv raznih neprijatelja. Činilo se da su kombinacije bliže mojim unosima, a čini se da su mali pokreti koji su se gubili u zastajkivanjima za sada popravljeni.

Vaša kilometraža može varirati. Ako ovi popravci ne riješe problem u velikoj mjeri, jedino što Elden Ring zajednica može učiniti je pričekati da FromSoftware počne krpati dio po dio PC porta. Pripazit ćemo na nova podešavanja kako postanu dostupna svim vlasnicima GPU-a (uključujući AMD i Intel), pa ostanite u tijeku s ovim vodičem dok još popravaka bude dostupno na mreži.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up