Uštedite na avionskim kartama: Kako pronaći jeftine letove do odredišta iz snova

Letenje je ovih dana teško, od kašnjenja i otkazivanja letova do vrtoglavo visokih cijena zrakoplovnih karata. Želite li popraviti cestu nakon ukidanja ograničenja vezanih uz COVID-19, posao je spreman za vas. Povoljni letovi s vrhunca pandemije stvar su prošlosti, ali to ne znači da ne postoje načini da uštedite novac kada planirate odmor iz snova. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da pronađete jeftine avionske karte.

Índice
 1. 1. Usporedite letove
 2. 2. Znajte kada kupiti
 3. 3. Letite Budget Airlines (ali pazite na naknade)
 4. 4. Izbjegavajte putovanja vikendom
  1. Preporuka naših urednika
 5. 5. Uzmite godišnji odmor
 6. 6. Dobijte obavijest

1. Usporedite letove

google letovi

Google letovi (zasluge: PCMag)

Niste sigurni kojim zrakoplovnim prijevoznikom letjeti? Usluge kao što su Google Flights (otvara se u novom prozoru), Skyscanner (otvara se u novom prozoru) i Momondo (otvara se u novom prozoru) uspoređuju letove i cijene među zrakoplovnim prijevoznicima. U međuvremenu, stranice kao što su Kayak (otvara se u novom prozoru), Expedia (otvara se u novom prozoru) i Orbitz (otvara se u novom prozoru) su online putničke agencije (OTA) koje vam omogućuju da rezervirate izravno putem njihovih web stranica.

Međutim, niže cijene putem OTA-a imaju neke kompromise, kao što je potreba za prolaskom kroz njihove korisničke timove za bilo kakve promjene, od kojih neke mogu izazvati dodatne troškove. U mnogim slučajevima možete otkazati unutar 24 sata, ali ne uvijek. Obično se ovo pravilo odnosi samo na karte kupljene najmanje sedam dana unaprijed. Ako rezervirate izvan Sjedinjenih Država ili putem OTA-e, još jednom provjerite pravila otkazivanja.

Ako ste mlađi od 26 godina, StudentUniverse (Otvara se u novom prozoru) nudi jeftine rezervacije putovanja za studente. Stranica također ima ugovor s Amazonom (Otvara se u novom prozoru) gdje članovi Prime Studenta mogu dobiti do 10% popusta na letove—plus 10% povrata na hotele kao darovnu karticu Amazona nakon vašeg putovanja.

Nažalost, "trik" izbjegavanja povećanja cijena pregledavanjem u anonimnom načinu rada ili brisanjem kolačića je mit (Otvara se u novom prozoru).

2. Znajte kada kupiti

spiralno uvezani kalendar na ružičastoj pozadini

(Zasluge: Getty Images/Nora Carol Photography)

Koji je najbolji dan za kupnju zrakoplovnih karata? Ispada da nije važno.

"Ako kupite letove utorkom, srijedom ili četvrtkom umjesto subotom ili nedjeljom, cijene su u prosjeku bile samo 1,9% niže tijekom proteklih pet godina", prema timu Google letova koji je nedavno analizirao (Otvara se u novom prozoru) povijesne podaci o avionskim kartama za pet godina.

"Dakle, ako je do vašeg putovanja još samo nekoliko tjedana, nemojte čekati utorak da se vratite - rezervirajte let sada u slučaju da cijena poraste", kaže Google.

Većina nas zna da što dalje možete kupiti karte, to će one biti jeftinije. Ali koliko dugo trebate čekati? Google smatra da je najbolja točka 21 do 60 dana prije vašeg leta, "s prosječnim cijenama koje padaju na dno 44 dana prije polaska", kaže se.

Ovo nije uvijek točno za vrijeme najvećeg putovanja. Ako putujete na Dan zahvalnosti, razmislite o kupovini najmanje 36 do 74 dana prije polaska; Google kaže da su cijene pale na najnižu točku 52 dana prije Dana ptica.

"Za domaća putovanja oko Božića, najniže prosječne cijene bile su 22 dana prije polaska, ali mogle bi biti blizu", prema Googleu. "Cijene su imale tendenciju pada između 20 i 88 dana prije polaska."

Evo nekih osnovnih pravila za druga popularna vremena polaska i odredišta:

 • Proljetni praznici (ožujak/travanj): 23-59 dana prije polaska; najniža na 38 dana.

 • Ljetni odmor (srpanj/kolovoz):14-44 dana prije polaska, najniže 21 dan.

 • Let iz SAD-a za Europu: Što prije to bolje. Razmislite o rezervaciji 129 dana prije polaska; najniže cijene su između 50 i 179 dana.

 • Letovi iz SAD-a za Meksiko ili Karibe: 37 i 87 dana prije polaska; najniža na 59 dana.

3. Letite Budget Airlines (ali pazite na naknade)

dva različita zrakoplova Spirit Airlinesa na pisti zračne luke

(Zasluge: Jillian Cain / Getty Images)

Letenje niskobudžetnim zračnim prijevoznicima kao što su Frontier, Southwest, Spirit ili RyanAir mogu testirati vaše strpljenje (Otvara se u novom prozoru), ali su izvrstan način da putnici bez novca uštede nekoliko stotina dolara na zrakoplovnim kartama.

Najvažnija stvar koju morate imati na umu kada rezervirate kod niskotarifnih zrakoplovnih kompanija je da oni obično zarađuju kroz skrivene naknade. Pogodnosti kao što su hrana i piće, izbor sjedala, prijavljena prtljaga, a ponekad čak i ručna prtljaga često dolaze uz dodatne naknade. Ove se naknade mogu uvelike razlikovati od zrakoplovne tvrtke do zrakoplovne tvrtke, pa pažljivo pročitajte sitni tisak.

Na primjer, Nerdwallet (Otvara se u novom prozoru) izračunao je da prosječni putnik može očekivati ​​da će platiti oko 25 USD dodatnih pristojbi na Southwestu, koji čak ne naplaćuje ni predanu torbu. U međuvremenu, možete očekivati ​​da ćete platiti oko 100 dolara za Spirit ili Frontier, koji putnicima omogućuju da besplatno ponesu osobni predmet koji stane ispod sjedala ispred njih. Sve ostale torbe podliježu naknadi. Trebate više od 28 inča prostora za noge na Spiritu? To će biti 60 dolara za 36 inča (otvara se u novom prozoru) prostora.

Možete izbjeći većinu proračunskih naknada tako da ponesete samo ručnu prtljagu i odaberete sjedalo. Osim toga, neke zrakoplovne tvrtke nude kreditne kartice (Otvara se u novom prozoru) koje putnicima omogućuju izbjegavanje određenih naknada.

4. Izbjegavajte putovanja vikendom

google kalendar letova

Prava ušteda dolazi kada ste fleksibilni oko toga koji ćete dan u tjednu ostaviti. Prema Googleu, "letovi koji su polazili ponedjeljkom, utorkom ili srijedom bili su 12% jeftiniji od polazaka vikendom." Ne računajući međunarodne destinacije, uštede mogu doseći i 20 posto. Google letovi imaju korisničko sučelje kalendara koje vam omogućuje da brzo dobijete pregled razlika u cijenama.

Preporuka naših urednika

5. Uzmite godišnji odmor

google karta leta

Ako imate slobodnog vremena dok putujete do svog odredišta, često možete uštedjeti nešto novca odustajanjem od izravnih letova. "U prosjeku, cijene izravnih karata bile su 20% više od cijena poveznih letova", kaže Google. Na primjer, ako idete u Amsterdam, ali su letovi preskupi, možda bi bilo jeftinije letjeti do grada poput Stockholma i zatim uskočiti na jeftini let do Amsterdama.

Rome2Rio (Otvara se u novom prozoru) izvrstan je izvor za povezivanje različitih letova kako biste pronašli najjeftiniju opciju. Putnici odabiru početnu lokaciju i odredište, a stranica će prikazati različite rute avionom, vlakom, autobusom, automobilom ili trajektom, uz očekivanu cijenu i vrijeme putovanja. Filtrirajte najbrže opcije i možda ćete pronaći kombinaciju koja funkcionira bolje od izravnog leta.

Google letovi također imaju sjajnu značajku Istraži koja vam omogućuje da vidite letove diljem svijeta, ističući one jeftinije.

Ako u međuvremenu putujete u određeni grad, razmislite o zračnim lukama koje su dalje od glavnog grada. Samo provjerite postoje li pristupačne mogućnosti javnog prijevoza do vašeg odredišta kako ne biste zapeli s velikim računom za taksi.

6. Dobijte obavijest

google letovi prate cijene

Većina stranica za putovanja omogućit će vam postavljanje upozorenja koja će vas obavijestiti kada se cijene letova promijene. Uključite na Google letovima Pratite cijene za bilo koju rutu ili let koji želite rezervirati.

Postoji i niz biltena zrakoplovnih kompanija i web stranica za putovanja kao što su Thrifty Traveler (otvara se u novom prozoru), Airfarewatchdog (otvara se u novom prozoru) i Dollar Flight Club (otvara se u novom prozoru) koje vas mogu obavijestiti o ponudama. Što se tiče cijena, web-mjesta poput Scott's Cheap Flights (Otvara se u novom prozoru) također vas mogu obavijestiti kada dođe do pogrešaka u cijenama karata – posebno niskih cijena karata uzrokovanih pogreškama zrakoplovnih kompanija – što može rezultirati nevjerojatnim ponudama ako brzo djelujete.

Uz gore navedene savjete možete isplanirati svoj odmor iz snova bez trošenja novca. Ne zaboravite iskoristiti bodove koje ste možda sakupili svojim kreditnim karticama ili prethodnim putovanjima i ublažite financijski stres putovanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up