Upute u stvarnom vremenu: Kako pronaći stanicu za punjenje električnih vozila pomoću Apple Maps

Pritisak mnogih vrhunskih proizvođača automobila da u idućih deset godina pređu na potpuno električnu energiju znači da će više vozača tražiti stanice za punjenje umjesto benzinskih postaja. Apple i Google već uključuju te podatke u svoje aplikacije za karte; Apple je prvi put predstavio značajke EV rutiranja za vozila Ford i BMW na WWDC 2020, a pojavila se s iOS-om 14.

Nedavno je iOS 15.4 dodao (Otvara se u novom prozoru) podršku za EV rutiranje na Apple Maps za Ford Mustang Mach-E, a Ford planira dodati podršku za kombije F-150 Lightning i E-Transit. Značajka se povezuje s vašim automobilom pomoću Apple CarPlaya za praćenje razine napunjenosti automobila, promjena nadmorske visine i drugih čimbenika za dodavanje stanica za punjenje duž rute po potrebi, što bi se trebalo boriti protiv straha od dometa. Evo kako postaviti i koristiti EV rutiranje u Apple Maps.

Índice
  1. Kako omogućiti EV rutiranje
  2. Kako ručno dodati stanice za punjenje električnih vozila na rutu
    1. Preporuka naših urednika
  3. Drugi načini pronalaženja stanica za punjenje

Kako omogućiti EV rutiranje

Paket izgleda Mustang Mach-E Ice White za 2022

2022. Mustang Mach-E (zasluge: Ford)

Prvo provjerite ima li vaš telefon barem iOS 15 i povezan s vašim Mustangom Mach-E 2021. ili 2022. Dodirnite Apple Maps na dodirnom zaslonu automobila i postavite odredište. Pojavit će se poruka koja vas obavještava o značajci EV rute. Odaberite U redu.

Također će se pojaviti poruka na vašem iPhoneu u Apple Maps s upitom da povežete svoje vozilo. Dodir Spojiti se > Podijelite podatke o vozilu na sljedećoj poruci. Nakon što se ovo postavljanje dovrši, nova putovanja automatski će dodati stanice za punjenje rutama ako Apple Maps utvrdi da će vaš automobil trebati puniti kako bi dobio veći domet. Karta će također pokazati procijenjeno vrijeme punjenja.

Kako ručno dodati stanice za punjenje električnih vozila na rutu

ev usmjeravanje naboja

Čak i ako vaše vozilo još službeno ne podržava značajku rutiranja Apple Maps EV, još uvijek možete planirati putovanja i ručno dodavati stanice za punjenje duž rute. Da biste to učinili, unesite odredište da vidite jednu ili više ruta i odaberite Dodaj Stop.

Kada se pojavi okvir za pretraživanje, upišite "EV punjači" i dodirnite Dodati pored stanice za punjenje koju odaberete. Vaše novo stajalište bit će dodano na kraj popisa uputa, ali možete povlačiti stajalište za punjenje gore i dolje po popisu kako biste promijenili redoslijed uputa.

Preporuka naših urednika

Drugi načini pronalaženja stanica za punjenje

Ako nemate Mustang Mach-E, još uvijek postoje načini da pronađete stanice za punjenje. Većina električnih vozila trebala bi sadržavati upute do stanica za punjenje kao dio podataka za mapiranje infotainment konzole. Međutim, nisu svi algoritmi za planiranje rute i rute jednaki i možda biste željeli više kontrole nad uputama za vožnju.

Bolji planer rute (Otvara se u novom prozoru) rješenje je koje vrijedi provjeriti bez obzira koje električno vozilo vozite. Nudi opsežan popis stanica za punjenje, uključujući Tesla Superchargers. Također omogućuje vozačima da fino prilagode svoju rutu na temelju toga koliko zaustavljanja žele napraviti, kada bi radije stali i gdje su najbolja zaustavljanja za njih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up