Uključite: Kako strujati, zrcaliti sadržaj između Apple uređaja uz AirPlay

Za one koji imaju Apple TV kao i iPhone, iPad ili Mac, Appleova AirPlay tehnologija može strujati vašu omiljenu glazbu, podcaste, filmove, TV emisije i više na vaš Apple TV ili zrcaliti zaslon vašeg uređaja na vaš Apple TV ili Mac.

Možete jednostavno pristupiti iTunes i iCloud sadržaju izravno sa svog Apple TV-a, ali AirPlay streaming može prikazati bilo koji audio ili video sadržaj pohranjen lokalno na vašem uređaju—uključujući bilo koji sadržaj koji niste kupili ili preuzeli izravno od Applea. Također možete strujati sadržaj iz aplikacija i usluga trećih strana na svoj Apple TV, dok zrcaljenje zaslona može biti korisno za igranje igrica i korištenje drugih aplikacija s vašeg mobilnog uređaja na većem zaslonu.

Za strujanje zvuka ili videa, vaš uređaj mora biti na istoj Wi-Fi mreži kao Apple TV. Također morate biti prijavljeni na isti iCloud račun cijelo vrijeme. Evo kako postaviti i koristiti sve što AirPlay nudi.

Índice
  1. AirPlay kompatibilnost
  2. Postavite AirPlay na svom Apple TV-u
  3. Postavite AirPlay na vašem Macu
  4. Stream ili Mirror s vašeg iPhonea ili iPada
  5. Streaming ili mirror s Maca na Apple TV

AirPlay kompatibilnost

Apple TV 4K i daljinski ispred TV-a koji prikazuje mobilnu igru

U 2018. Apple je objavio ažuriranu verziju svoje tehnologije pod nazivom AirPlay 2, koja je uvelike poboljšala svoje mogućnosti i uvela dodatne funkcije. AirPlay 2 radi s gotovo svim modelima iPhonea, od iPhonea 5s i SE do trenutne linije iPhonea. Također podržava sve iPad uređaje počevši od iPad Air i iPad mini 2, a dostupan je i na najnovijim modelima iPod toucha.

Što se tiče primatelja, AirPlay 2 radi s Apple TV 4K ili Apple TV HD s tvOS 11.4 ili novijim, kao i s brojnim pametnim televizorima (Otvara se u novom prozoru). Druga ili treća generacija Apple TV-a još uvijek rade s izvornom verzijom AirPlaya.

Apple TV 4K (2. generacija)

Apple TV 4K

Postavite AirPlay na svom Apple TV-u

emitirati na

Na Apple TV-u idite na Postavke > AirPlay i HomeKit. Omogućiti AirPlay ako već nije uključeno. Tada možete postaviti sigurnosne mjere za pristup AirPlayu. Odaberite Dopusti pristupa zatim odaberite vrstu pristupa koju želite dopustiti.

mogućnosti emitiranja

Odaberite Svatko kako biste omogućili bilo kome strujanje ili zrcaljenje na vaš Apple TV. Odabrati Svatko na istoj mreži da prvo zahtijevaju da budu na istoj Wi-Fi mreži. Odaberite Samo ljudi koji dijele ovaj dom kako biste ograničili strujanje i zrcaljenje samo na one u vašoj Apple obitelji. Najbolje je dopustiti pristup bilo kome na istoj mreži.

Možete odabrati traženje lozinke za strujanje sadržaja putem AirPlaya. No sve dok je vaša Wi-Fi mreža zaštićena jakom lozinkom, ova opcija može biti pretjerana.

soba za Apple TV

Ovdje ćete pronaći druge postavke koje možete pregledati i eventualno promijeniti. Odaberite Također dopustite AirPlay u blizini ako želite da uređaji u blizini koji nisu povezani na vašu mrežu koriste AirPlay. Odaberite Pogled na konferencijsku dvoranu da Apple TV prikazuje upute o korištenju AirPlaya kada je u načinu čuvara zaslona. The Podsken AirPlay zaslona opcija određuje kako postupiti s obrezivanjem kada prikažete zaslon svog Mac računala na Apple TV-u. Ovo možete zadržati u Auto.

Odaberite Soba za dodjelu Apple TV-a spavaćoj sobi, dnevnoj sobi, igraonici ili drugom dijelu kuće, pomažući vam da prepoznate pravi uređaj ako imate više Apple TV-a u svom domu.

Postavite AirPlay na vašem Macu

emitiranje mac

Omogućite AirPlay na svom Macu ispod Postavke sustava > Dijeljenje. Označite okvir za AirPlay prijemnik. Zatim možete dopustiti AirPlay za trenutnog korisnika, bilo koga na istoj mreži ili svakoga. Također možete zatražiti lozinku ako je potrebno.

Stream ili Mirror s vašeg iPhonea ili iPada

kontrolni centar

Za strujanje sadržaja s iOS/iPadOS uređaja na Apple TV imate nekoliko opcija.

Otvorite Kontrolni centar i dodirnite ikonu AirPlay u gornjem desnom kutu kontrola reprodukcije. Odaberite naziv Apple TV-a na koji želite strujati audio ili video. Sada možete reproducirati, pauzirati, premotavati unaprijed, unatrag i na druge načine kontrolirati svoju glazbu sa svog iOS/iPadOS uređaja. Za odspajanje uređaja s Apple TV-om dodirnite unos za iPhone ili iPad.

jabučna glazba

Postoji još jedan način za strujanje ako ste usred gledanja ili slušanja. Kada je aplikacija Apple Music otvorena i reproducira pjesmu, primjerice, idite na zaslon Now Playing, dodirnite AirPlay i odaberite Apple TV ili Mac kako biste gurnuli medije na odgovarajuće odredište.

aplikacija za strujanje

Ovo također funkcionira za Appleove aplikacije Podcasts i Books, kao i aplikacije trećih strana kao što su Amazon Video, Hulu, Spotify i YouTube. Samo ga potražite AirPlay ikonu u aplikaciji i prebacite se na svoj Apple TV. Za aplikacije trećih strana možda ćete prvo morati dati dopuštenje za pristup vašoj lokalnoj mreži, što možete učiniti u aplikaciji Postavke na svom uređaju.

zrcaljenje zaslona

Umjesto guranja zvuka ili videa na Apple TV ili Mac, možete zrcaliti zaslon svog mobilnog uređaja na Apple TV ili Mac. Postavite ovo otvaranjem Kontrolnog centra na svom uređaju i dodirom Zrcaljenje zaslona ikonu i odabir vašeg Apple TV-a ili Mac-a kao odredišta.

Nakon što je zrcaljenje omogućeno, zumirajte igru, aplikaciju za strujanje ili prozor preglednika da biste ih vidjeli i koristili na većem zaslonu vašeg Apple TV-a ili Maca. Završite zrcaljenje ponovnim otvaranjem Kontrolnog centra i dodirom Zrcaljenje zaslona ikonu i njezin odabir Zaustavi zrcaljenje opcija.

Streaming ili mirror s Maca na Apple TV

mac streaming

Ako želite strujati zvuk sa svog Mac računala na Apple TV, kliknite ikonu zvuka u traci izbornika Maca i promijenite odredište u svoj Apple TV. Otvorite audio aplikaciju, kao što je iTunes, i zvuk bi trebao automatski teći kroz vaš Apple TV. Ako želite streamati video sa svog Mac računala na Apple TV, otvorite aplikaciju, kao što je Apple TV aplikacija, i kliknite ikonu AirPlay u aplikaciji. Odaberite svoj Apple TV kao odredište.

zrcaljenje zaslona mac

Za zrcaljenje sadržaja s vašeg Mac računala na Apple TV, kliknite Zrcaljenje zaslona ikonu na Mac traci izbornika i odaberite svoj Apple TV. Radna površina računala bit će vidljiva na TV-u. Sada možete otvoriti bilo koju aplikaciju na svom Macu i vidjeti je na velikom ekranu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up