Uđite u Metaverse: Kako stvoriti virtualni avatar

Mogućnost prolaska kroz virtualne svjetove iz udobnosti vlastitog doma zvuči kao nategnuta futuristička ideja, ali u metaverzumu se događa više nego što mislite. Međutim, prije nego počnete istraživati, trebat će vam virtualni avatar koji će vas predstavljati u digitalnim prostorima. VR slušalice mogu vas koštati stotine dolara, ali virtualni avatar dostupan je svima koji imaju internetsku vezu. Evo kako započeti.

Pješčanik

(Zasluge: The Sandbox)

Prije nego što izradite svoj avatar i uđete u metaverzum, dobro je shvatiti u što se upuštate. Facebook matična tvrtka Meta možda je učinila metaverse glavnom temom, ali ideja je puno veća od jedne tvrtke.

Metaverzum je jednostavno računalno generirano okruženje u kojem ljudi komuniciraju s drugima. Trenutno postoje brojni metaverzi, uključujući Meta's Horizon Worlds, Roblox, VRChat i još mnogo toga. Da biste u potpunosti iskoristili bilo koju od njih, potrebne su vam VR slušalice, koje mogu biti skupe, ali svejedno možete istražiti neka metaverzalna iskustva bez njih, pa ćemo vam pokazati kako besplatno izraditi avatar bez potrebe za VR-om.

Kako napraviti virtualni avatar

početna stranica za spremanje igrača

Ready Player Me (Otvara se u novom prozoru) je web stranica koja nudi besplatne 3D avatare cijelog tijela koji se mogu koristiti u više virtualnih svjetova. Za početak kliknite na Stvori avatar gumb na readyplayer.me. Odaberite svoj tip tijela i tada će se od vas tražiti da prenesete fotografiju. Možete odmah snimiti sliku ili je prenijeti sa svog uređaja.

Sustav koristi ovu sliku za generiranje avatara koji izgleda poput vas. Ako ne želite učitati fotografiju, kliknite Nastavi bez fotografije i odaberite jedan od već napravljenih modela avatara.

prilagođavanje avatara

Zatim vam se prikazuje prva iteracija vašeg avatara. Odavde možete započeti prilagodbu u sljedećim područjima:

 • Boja kože

 • Oblik oka

 • Oblik nosa

 • Oblik usana

 • Odijelo

 • Frizura

 • Brada

 • Boja očiju

 • Oblik obrva

 • Naočale

 • Šminka/tetovaže lica

 • Maske/navlake za lice

 • Kape/pokrivala za glavu

avatar izbliza

Zabavni dio ovoga je da vaš avatar može izgledati baš kao vi ili kao potpuno našminkan lik. Što se tiče odjeće, možete odabrati klasični izgled traperica i majica kratkih rukava, obući se kao uredski djelatnik ili odabrati kostim.

Postoji mogućnost dodavanja različitih stilova naočala ili sunčanih naočala, kao i dodataka kao što su šilteri, šeširi, pokrivala za lice ili maske za lice. Odaberite svoju omiljenu frizuru ili zabavne boje očiju poput vijugavih crvenih, crnih ili zelenih mačjih očiju ili onih koje izgledaju više robotski.

oči avatara

Imajte na umu da postoji nekoliko ograničenja. Ne možete promijeniti tip tijela, veličinu ili visinu svog avatara, niti možete napraviti hiperrealistične promjene u položaju očiju, nosa ili usta. Također ne možete kombinirati odjeću, a frizure za različite nacionalnosti su donekle ograničene.

dovršen avatar

Kada završite s prilagodbom, kliknite Uđite u čvorište u gornjem desnom kutu ekrana. Klik Zatražite svoj avatar stvoriti račun i učiniti ga dostupnim za korištenje s Ready Player Me. (Možete stvoriti više avatara ako želite.)

metaverse aplikacije

Sada kada je vaš avatar stvoren, Ready Player Me će vam omogućiti da ga koristite u metaverzumu. Kliknite na Otkrijte aplikacije na lijevoj strani zaslona i pregledajte raspon kompatibilnih virtualnih svjetova i igara (Otvara se u novom prozoru). Na ovaj način ne morate stvarati novi avatar za svaku stranicu koju želite koristiti.

vrchat

Na primjer, ako želite ući u VRChat koristeći svoj avatar, kliknite VRChat > Uvezi u VRChat. Ovo će uzeti avatar koji ste izradili s Ready Player Me i prenijeti ga na VRChat platformu. Imajte na umu da ćete možda morati stvoriti račun s virtualnim svjetovima u koje odaberete.

opcije metaverzuma

Ready Player Me samo je jedan od načina za stvaranje avatara i ulazak u metaverzum. Možda biste radije izradili svoj avatar izravno s virtualnim svijetom u kojem želite živjeti. Druga usluga pod nazivom Synthesia (Otvara se u novom prozoru) omogućuje vam stvaranje digitalizirane verzije sebe koja manje izgleda kao crtani film, a više kao stvarna osoba.

Stvaranje virtualnih avatara za digitalne svjetove možda je novi koncept, ali za mnoge je to već unosan posao. Postoje usluge koje će vam izraditi prilagođeni avatar, a cijene se kreću od nekoliko stotina dolara do 10.000 dolara.

Kako metaverzum nastavlja rasti, njegova će se upotreba vjerojatno povećati. Meta snažno promovira Metaverse kao izlaz za virtualne prostore za sastanke za rad, ali druge se tvrtke usredotočuju na društveniji pristup ili integraciju s industrijom igara.

Ako ste još uvijek skeptični oko stvaranja avatara i odlaska u metaverzum, razmislite o tome da možda već sudjelujete u tome. Bitmoji (otvara se u novom prozoru), na primjer, oblik je virtualnog avatara. Ako vas se to ne tiče, možda nije ni metaverzum.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up