Stvaranje chatbota 101: Što trebate znati

Većina nas je barem jednom komunicirala s chatbotom, bilo na Facebook Messengeru ili putem razgovora s Alexom. Oni nisu novi fenomen, ali umjetna inteligencija poboljšava njihovu pamet na širokom rasponu uređaja, od vašeg telefona do vašeg pametnog doma.

Svaki put kada koristite Google Assistant, Siri i Alexa, komunicirate s naprednim chatbotom koji koristi AI i strojno učenje. Ali botovi također mogu biti jednostavni, poput skočnih prozora na maloprodajnim web-mjestima i lokalnih pretraživanja koja nude osnovne informacije.

Kako se tehnologija bude razvijala, botovi će nuditi više "ljudskih" odgovora tijekom razgovora i od svih će zahtijevati da imamo barem osnovno razumijevanje njihovog rada. Evo što trebate znati.

Oglas

Índice
  1. Što chatbotovi mogu
  2. Inteligentno prepoznavanje ključnih riječi
  3. Kontekstualne aplikacije Chatbotovi
  4. Chatbot platforme i okviri
  5. Savjeti za izradu chatbota
  6. Objavljivanje vašeg chatbota

Što chatbotovi mogu

Kupci kupuju pomoću AI chatbota

Ljepota chatbota je u tome koliko mogu biti svestrani. Oni mogu pomoći kupcima pri kupnji putem e-trgovine, dati prijedloge proizvoda i pružiti korisničku uslugu. Oni mogu rezervirati letove, naručiti hranu za van iz restorana, dati najnovije informacije o vremenskoj prognozi u stvarnom vremenu, pratiti tržište dionica, pomoći s financijskim i bankarskim potrebama i još mnogo toga.

Chatbotovi su različito programirani ovisno o usluzi koju bi trebali pružiti. Znamo što su chatbotovi i neke od njihovih različitih mogućnosti, ali da bismo u potpunosti razumjeli kako ih razviti, važno je naučiti različite vrste robota i kako svaka vrsta funkcionira. Postoje tri glavne chatbot tehnologije različite složenosti — skriptirana, inteligentna i aplikacija.

Inteligentno prepoznavanje ključnih riječi

Koncept umjetne inteligencije

Inteligentni chatbotovi koriste AI kako bi učili iz svakog razgovora i prilagođavali se. Ovi botovi "vide" što osoba upisuje i odgovaraju u skladu s tim, bez eksplicitne skripte. Chatbot može odgovoriti na otvorena pitanja putem prilagođenih ključnih riječi ugrađenih u njegov kod. Ovi botovi su pametni, ali ponekad se zbune. Budući da traže ključne riječi, inteligentni chatbot neće moći odrediti kako ispravno odgovoriti na upit ako se previše istih riječi koristi u više pitanja.

Kontekstualne aplikacije Chatbotovi

Virtualni pomoćnici

Ovo je trenutno najnaprednija chatbot tehnologija. Ovi botovi koriste strojno učenje i umjetnu inteligenciju za učenje iz ljudskog razgovora kroz proces "pokušaja i pogrešaka" u svojim različitim algoritmima. Oni pamte interakcije s pojedinačnim korisnicima kako bi s vremenom postali inteligentniji kroz neku vrstu procesa eliminacije, pamte stvari poput podataka o plaćanju, adresa i ponavljanja narudžbi da bi na kraju pitali je li, na primjer, vaša uobičajena narudžba hrane ono što želite. Sve što trebate učiniti je reći "Da". Kako su to najsloženiji botovi, najteže ih je izraditi.

Chatbot platforme i okviri

Chatbot platforme i okviri

Savjeti za izradu chatbota

povezanih društvenih mreža

Mnogo je detalja koje treba imati na umu kada dizajnirate vlastitog chat bota, ali neke osnovne točke koje treba uzeti u obzir: Koju vrstu bota želite izgraditi? Želite li da uspješno vodi razgovor ili želite da izvršava naredbe? Kakav je njegov ton i osobnost? Uvijek koristite alate razvojne platforme i često postavljana pitanja kako biste osigurali glatko razvojno iskustvo.

Objavljivanje vašeg chatbota

Generičke aplikacije za društveno umrežavanje

Postoji mnoštvo opcija za objavljivanje vašeg bota; postoji čak i prilagođeni .bot URL (otvara se u novom prozoru) kako biste svom chatbotu dali namjensku početnu stranicu na webu i prikazali njegove vještine razvoja. Najpopularnije platforme za objavljivanje osnovnog chatbota su Facebook, Slack, osobna web stranica ili Twitter. Sada izađite i postanite bot programer kakav ste oduvijek željeli biti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up