Što možete učiniti na iCloud.com?

Appleova usluga pohrane u oblaku omogućuje vam sigurnosno kopiranje i sinkronizaciju vaše e-pošte, kalendara, kontakata, fotografija i datoteka. Značajkama iClouda možete pristupiti s iPhonea ili iPada, Maca putem System Preferences i Windows PC-a putem besplatne desktop aplikacije iCloud za Windows. Ali tu je i web stranica iCloud na kojoj možete upravljati svim svojim sinkroniziranim datotekama, locirati nestali mobilni uređaj, postaviti lozinke i provjeriti svoju poštu, kalendar, fotografije i još mnogo toga.

Índice
  1. Pristupite iCloud aplikacijama na iCloud.com
  2. iCloud aplikacije i usluge
  3. Upravljanje postavkama računa
  4. iCloud za Windows

Pristupite iCloud aplikacijama na iCloud.com

icloud

Za pristup svom iCloud računu na webu idite na icloud.com (otvara se u novom prozoru). Ako postavite dvofaktorsku autentifikaciju sa svojim Apple ID-om, od vas će se tražiti da unesete kontrolni kod. Vaša iCloud stranica prikazuje sve aplikacije i alate koje usluga podržava. Ovo uključuje poštu, kontakte, kalendar, fotografije, iCloud Drive, bilješke, podsjetnike, stranice, brojeve, Keynote i Find iPhone. Pojavljuje se i poveznica na postavke vašeg računa.

icloud postavke

Za pristup ovim aplikacijama i pregled njihovih podataka na webu, morat ćete sinkronizirati svoje podatke s iCloudom. Na svom iPhoneu idite na Postavke > (vaše ime) > iCloud. U odjeljku Aplikacije koje koriste iCloud, uključite prekidač za one koje želite sinkronizirati.

iCloud aplikacije i usluge

icloud pošta

Kliknite na pošta ikona za prikaz vašeg iCloud računa e-pošte, gdje možete organizirati stavke i slati ili brisati poruke.

kontakti

Kliknite na Kontakti ikona za pregled svih kontakata u vašem adresaru koje sinkronizirate s iCloudom. Također možete stvarati nove kontakte, kao i mijenjati ili brisati postojeće.

kalendar

Kliknite na Kalendar ikonu kako biste vidjeli svoje obveze u kalendaru, kao i za stvaranje novih i brisanje ili izmjenu postojećih.

fotografije

Klikom Fotografije, možete vidjeti sve fotografije koje se sinkroniziraju s iCloudom. Također možete učitati nove fotografije, izbrisati ili preuzeti postojeće fotografije te dijeliti sve fotografije putem e-pošte ili Facebooka.

icloud pogon

Klik iCloud Drive za pregled i otvaranje svih datoteka koje ste pohranili na svom iCloud Driveu, Appleovom servisu za sinkronizaciju i pohranu datoteka. Također možete poslati e-poštu, preuzeti i izbrisati bilo koju datoteku, kao i učitati nove datoteke i stvoriti nove mape za smještaj tih datoteka.

bilješke

Možete kliknuti na Bilješke ikona za pregled svih bilješki napravljenih na iCloudu, kao i za stvaranje novih bilješki i revidiranje ili brisanje postojećih.

podsjetnici

Kliknite na Podsjetnici ikona za pregled podsjetnika, stvaranje novih podsjetnika i izmjenu ili brisanje postojećih podsjetnika.

stranice

Odabirom Stranice, Brojkeili Keynote ikone, možete stvoriti nove dokumente za svaki program ili pregledati i upravljati svim datotekama pohranjenim u iCloudu.

nađi moje

Ako izgubite iPhone, iPad, Apple Watch ili Mac, kliknite Pronađite iPhone kako biste vidjeli kartu koja prikazuje lokaciju svih vaših Apple uređaja. Da biste koristili ovu značajku, morate aktivirati Find My iPhone na svom iPhoneu ili iPadu putem Postavke > (Vaše ime) > Pronađi moj.

Upravljanje postavkama računa

postavke računa

Postavkama možete pristupiti klikom na Postavke računa link ispod tvoje slike. Ovo će prikazati vašu postojeću pohranu, sve Apple uređaje registrirane na vaš Apple ID, značajke iCloud+ i opcije obiteljskog dijeljenja. Također možete vratiti sve datoteke, kontakte, kalendare, podsjetnike i oznake koje su izbrisane iz iClouda.

vratiti datoteke

Da biste to učinili, kliknite jednu od poveznica na dnu stranice u odjeljku Napredno. Klik Vrati datoteke, Vratite kontakte, Vraćanje kalendaraili Vratite oznakea zatim kliknite Vrati pored svih stavki koje želite vratiti.

odjaviti se

Zaslon Postavke računa također će vam omogućiti da se klikom odjavite sa svih preglednika na koje ste trenutno prijavljeni Odjavite se iz svih preglednika na samom dnu ekrana.

Određene aplikacije također omogućuju ljudima da vas pronađu na temelju vašeg Apple ID-a. Ako želite vidjeti koje aplikacije to dopuštaju ili ako želite isključiti ovu značajku, kliknite Odredite koje vas aplikacije mogu tražiti.

iCloud za Windows

icloud za windows

Korisnici Windowsa također se mogu okrenuti aplikaciji za radnu površinu koja pruža sve iste značajke. Appleova aplikacija iCloud za Windows (otvara se u novom prozoru) daje vam mogućnost upravljanja iCloud Driveom, iCloud fotografijama i oznakama za Chrome i Firefox te upraviteljem zaporki.

icloud prečaci

Također dobivate prečace za kontakte, kalendar, poštu i bilješke dodane u izbornik Start i mape iCloud Drive i iCloud fotografije u File Exploreru za jednostavan pristup. Pritisnite bilo koji od ovih prečaca da biste otvorili web stranicu iCloud.

iCloud lozinke

iCloud Password Manager znači da oni koji već koriste iCloud Keychain na svom mobilnom uređaju za pohranu i sinkronizaciju svojih lozinki mogu proširiti svoj doseg na Microsoft Edge i Google Chrome. Da biste započeli, potvrdite okvir pokraj njega iCloud lozinke je označeno, a zatim kliknite Instalirajte proširenje uz Edge ili Chrome.

Slijedite upute za instaliranje proširenja preglednika i sve lozinke koje koristite sinkronizirat će se u preglednicima Safari, Edge i Chrome na svim vašim drugim uređajima. Ako uklonite ili promijenite bilo koju zaporku, sinkronizirat će se na svim uređajima i preglednicima.

PCMag logotip Koji web preglednik je najbolji za vas?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up