Što je Apple One? Objašnjeni planovi pretplate sve u jednom

Iako je Apple poznat po hardverskim proizvodima kao što su iPhone, Apple Watch i MacBook, njegov odjel za softver i usluge postaje sve važniji dio poslovanja. Od iCloud pohrane i kupnje u App Storeu do pretplata na Apple TV+ i Apple Music, Cupertino zarađuje milijarde (Otvara se u novom prozoru) služeći usluge temeljene na oblaku uz svoje gadgete.

Apple bi volio da plaćate sve njegove usluge pretplate, ali niste napravljeni od novca. Rješenje tvrtke je Apple One, koji svoje različite usluge spaja u jedan paket. Ali koliko košta, kako se pretplatiti i isplati li se uopće kupiti?

Índice
  1. Što je Apple One?
  2. Koliko košta Apple One?
  3. Kako se prijaviti za Apple One
  4. Isplati li se Apple One?
    1. Preporuka naših urednika
  5. Kako otkazati Apple One

Što je Apple One?

Apple one usluge

(Zasluge: Apple)

Baš kao što Disney nudi paket s popustom za pristup Disney+, Hulu i ESPN+, Apple čini isto sa svojim sve većim popisom pretplatničkih usluga. Ali dok se Disneyjev paket sastoji samo od usluga streaminga videa, Apple One ima širok raspon od pohrane i vijesti do glazbe i videoigara. Usluge uključene u Apple One paket uključuju:

Koliko košta Apple One?

Neke usluge i značajke dostupne su samo na određenim razinama pretplate. Nakon nedavnog povećanja cijene, najpovoljnija opcija počinje od 17 USD mjesečno nakon 30-dnevnog besplatnog probnog razdoblja. Ovdje su tri trenutne opcije plana.

  • pojedinac: Ovaj plan košta 16,95 USD mjesečno i daje vam pristup Apple Musicu, Apple TV+, Apple Arcadeu i 50 GB iCloud+ pohrane. Svaka je usluga za pojedinačnog korisnika i tehnički se ne može dijeliti s drugima, iako Apple TV+ i Apple Arcade podržavaju Family Sharing bez obzira imate li plan Apple One ili ne.

  • Obitelj: Za dijeljenje pristupa s osobama u vašem kućanstvu, obiteljski plan košta 22,95 USD mjesečno i funkcionira na pet drugih korisničkih računa. Dobivate i 200 GB iCloud pohrane.

  • Premijer: Najskuplji plan je Premier razina od 32,95 USD mjesečno, koja također uključuje pristup Apple News+ i Fitness+. Ovaj plan također daje pristup pet drugih članova obitelji i uključuje 2TB iCloud pohrane.

Kako se prijaviti za Apple One

postavke pretplate

(Zasluge: Lance Whitney)

Da biste se prijavili za plan Apple One, morate koristiti iPhone s iOS 14 ili novijim, iPad s iPadOS 14 ili novijim ili Mac s macOS Big Sur 11.1 ili novijim. Ako pristupite Apple Fitness+ na Apple TV-u, trebat će vam tvOS 14 ili noviji. Usluga fitnessa više ne zahtijeva Apple Watch za rad, ali ako ga povežete, to će morati biti Apple Watch Series 3 ili noviji.

Nakon što se vaši uređaji ažuriraju, otvorite Postavke na iPhoneu i iPadu, dodirnite svoje ime i odaberite Pretplate. Odaberite Pokušaj sada link ispod Nabavite Apple Onea zatim odaberite plan.

Na Macu se možete pretplatiti u App Storeu. Kliknite na Pregled informacija vezu na vrhu prozora i kliknite na Upravljati odnos. Odaberite Pokušaj sada za Apple One, zatim odaberite svoj plan.

Isplati li se Apple One?

Nema sumnje da će vam Apple One uštedjeti novac. Ako se pretplatite na Music, TV+ i Arcade i platite 50 GB iCloud prostora za pohranu, to je gotovo 24 USD mjesečno, tako da štedite 7 USD mjesečno uz pojedinačnu razinu od 16,95 USD.

Planovi za više korisnika štede vam još više—9 USD svaki mjesec na Obiteljskom planu i 26 USD mjesečno na Premier planu.

Međutim, hoće li pretplata na Apple One biti dobra kupnja ovisi o tome koje usluge zapravo koristite. Ako ste se već pretplatili na nekoliko od ovih Appleovih usluga, to je jednostavno. Ali ako ste zainteresirani samo za, recimo, glazbu i TV+, vjerojatno ne trebate izdvajati za Apple Arcade i pohranu u oblaku. A ako vas ne zanimaju novosti ili edukacija, nema razloga da dobijete Premier paket, čak i ako je objektivno dobra ponuda.

Preporuka naših urednika

Uređaji koje svakodnevno koristite također čine razliku ovdje. Ako koristite samo Apple uređaje, ima smisla platiti te usluge jer mnoge od njih rade samo na iPhoneu ili Macu. Korisnici Androida u međuvremenu bi imali pristup Apple Musicu samo u pokretu. Ako vam je ovo važno, možda postoji bolji način da potrošite svoj novac.

Kako otkazati Apple One

postavke trgovine aplikacijama

(Zasluge: Lance Whitney)

Ako isprobate Apple One i ne mislite da je za vas, otkazivanje je jednostavno. Kao i sve vaše druge pretplate kojima upravlja Apple, možete otkazati putem postavki uređaja ili App Storea.

Na mobilnom uređaju dodirnite Postavke i odaberite svoje ime, a zatim odaberite Pretplate. Odaberite Apple One u odjeljku Aktivni pretplatnici, zatim odaberite Otkažite svoju pretplatu. To možete učiniti i tako da otvorite App Store, zatim dodirnite svoj profil i odaberite Pretplate.

Otkažite s Maca otvaranjem Postavke sustava > Apple IDzatim odaberite Mediji i shopping i izabrati Upravljati pored Pretplate. Ako još uvijek koristite iTunes, idite na Račun > Prikaži moj račun i onemogućite Apple One s popisa pretplatnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up