Spremite virusne tweetove: Kako preuzeti Twitter videozapise

Možda ne mislite da je Twitter sinonim za video. Sve je to hrpa jezgrovitog teksta, zar ne? Ne baš: 2 milijarde videa pogleda se na usluzi svaki dan, prema Twitteru (Otvara se u novom prozoru). Puno toga je reklama, naravno, ali daleko je od starog ograničenja od 140 znakova.

Bez obzira na to je li Elon Musk prisiljen kupiti Twitter, usluga vjerojatno neće nestati u bliskoj budućnosti, a korištenje videa na platformi samo će se povećati.

Vjerojatno ste vidjeli video na Twitteru koji ste htjeli spremiti za izvanmrežno gledanje, slično kao što možete na YouTubeu, Facebooku, Instagramu ili TikToku. Imate svoje razloge; vjerujemo da nećete prekršiti ničija autorska prava ili Twitterove uvjete pružanja usluge. Evo kako preuzeti te isječke.

Problem s Twitterom je što, za razliku od slika, ne možete jednostavno kliknuti desnom tipkom miša (na radnoj površini) ili dugo pritisnuti (na mobilnim aplikacijama) da biste spremili videozapise koje vidite na Twitteru. Morate koristiti softver ili aplikacije trećih strana, pomoćna web-mjesta ili proširenja preglednika da biste dobili ono što želite. Kao bonus, ovi koraci obično rade i za preuzimanje animiranih GIF-ova s ​​Twittera.

Pronađite twitter video adresu

(Zasluge: PCMag)

Prvi korak je da dobijete adresu videa. U većini slučajeva trebat će vam taj URL za unos i pokretanje postupka preuzimanja. Desnom tipkom miša kliknite sam Twitter video i odaberite Kopirajte video adresu, koji bilježi isti URL koji dobijete klikom na sam tweet. Ovo ćete zalijepiti u softver ili stranice pomoći u nastavku.

Índice
  1. Softver za stolna računala
  2. Pomoćna mjesta
  3. Proširenja preglednika
    1. Preporuka naših urednika
  4. Mobilne opcije

Softver za stolna računala

Najmoćniji alati za preuzimanje videozapisa s interneta, uključujući Twitter, obično su namjenski softveri za stolna računala. Posebno su korisni ako preuzimate puno videozapisa, ali da biste izbjegli ograničenja, vjerojatno ćete to morati platiti.

Među najboljima koji rade s Twitterom je VideoProc Converter (otvara se u novom prozoru) (25,95 USD za 1 godinu/3 računala za početak; Windows ili macOS). Također je jedan od naših najboljih odabira za preuzimatelje s YouTubea—ako ga platite, radi s više od 1000 web-mjesta za video hosting. Nakon što zalijepite URL "analize", možete snimiti video, GIF ili čak uživo (Otvara se u novom prozoru) s Twittera u MP4 ili drugim formatima.

VideoProc

(Zasluge: VideoProc)

Možete pretpostaviti da bi drugi prethodno preporučeni programi za preuzimanje videa, poput našeg favorita za YouTube koji se zove 4K Video Downloader, također preuzimali video s Twittera. Međutim, 4KVD ne. Stoga provjerite specifikacije ili isprobajte besplatnu verziju s URL-ovima videozapisa na Twitteru prije nego što kupite softver za stolno računalo. Ostali programi koji tvrde da podržavaju Twitter video uključuju Videoder (otvara se u novom prozoru) i SnapDownloader (otvara se u novom prozoru).

Pomoćna mjesta

Postoje mnoge web stranice koje olakšavaju preuzimanje videozapisa. Oni također lako postaju igralište puno dosadnih reklamnih zamki – gumbi u oglasima koji izgledaju kao da preuzimate video, ali to nije preuzimanje koje oglasi pružaju. Pazite gdje kliknete na stranice pomoći.

Nekoliko odabranih posebno pazi na preuzimanje videozapisa s Twittera. Čini se da je najčišći Downloader4twitter.com (Otvara se u novom prozoru)koji nema nikakvih oglasa.

SaveTweetVid (Otvara se u novom prozoru) ima relativno čisto sučelje usprkos oglasima i ima nekoliko dodataka osim spremanja videozapisa – nudi QR kod na stranici za preuzimanje koji možete skenirati mobilnim uređajem kako biste dovršili preuzimanje na svom telefonu ili tabletu, plus gumb koji šalje najvišu verziju videozapisa izravno u Dropbox. Neki, ali ne svi, video preuzimanja na SaveTweetVid također imaju opciju izravnog preuzimanja samo u MP3 audio.

Druge web stranice s uslužnim programima pristojnog izgleda uključuju TWSaver (otvara se u novom prozoru), SSSTwitter (otvara se u novom prozoru)i TWDown.net (Otvara se u novom prozoru) (pratilac šampiona Facebook video downloadera, FDown.net).

Na stranu oglasne zamke, budite svjesni da te stranice dolaze i odlaze poput vjetra. Nemojte se iznenaditi ako gornji linkovi preko noći prestanu raditi. S druge strane, oni preuzimaju videozapise izravno s Twitterovih poslužitelja, tako da ih dobivate nepatvorene bez vodenih žigova. Stranice za pomoć također imaju dodatnu značajku dobrog rada na mobilnim uređajima. Više o tome u nastavku.

Proširenja preglednika

Ako mrzite ideju rezanja i lijepljenja cijelog URL-a, onda bi ekstenzija preglednika koja stavlja opcije preuzimanja na vašu alatnu traku ili na samu stranicu mogla biti pravi put. Zapravo, mnoge od gore navedenih stranica, poput SSSTwittera, imaju popratno proširenje (Otvara se u novom prozoru), obično za preglednik Chrome.

Preporuka naših urednika

Chrome web trgovina puna je ekstenzija, od kojih mnoga imaju prosječne ocjene vrlo malog broja korisnika, što baš i ne ulijeva povjerenje. Jedno proširenje koje možemo preporučiti – već smo to učinili za preuzimatelje s YouTubea – jest Video DownloadHelper (otvara se u novom prozoru). Ne samo da preuzima s više web-mjesta (otvara se u novom prozoru), već nudi i proširenja za Chrome, Edge i Firefox.

Mobilne opcije

Možda biste željeli snimiti Twitter videozapis izravno u svoju kolekciju fotografija na telefonu ili tabletu. Kao što smo spomenuli, jednostavan način da to učinite je korištenje web stranice za pomoć poput onih gore. Međutim, da biste dobili URL videozapisa, morate dobiti željeni tweet i pronaći gumb Dijeli ispod – izgleda kao okvir sa strelicom koja puca na vrhu. Odaberite Kopiraj vezu. Tada ćete imati nešto za zalijepiti na stranicu za pomoć koju otvorite u svom mobilnom pregledniku.

KOPIRAJTE LINK NA MOBITEL

(Zasluge: PCMag)

On iOS, s sandboxingom koji operativni sustav radi između aplikacija, preuzimanja se ne spremaju uvijek ispravno. Ovo je sigurnosna značajka, a ne greška. Pokušajte instalirati aplikaciju za upravljanje datotekama za spremanje, kao što su Dokumenti (otvara se u novom prozoru). Također možete pokušati zalijepiti URL u aplikaciju AnySave (Otvara se u novom prozoru).

Jedan sjajan način za preuzimanje na iOS-u je korištenje Aplikacija prečaca. Morat ćete instalirati prečac na njega da bi ovo radilo. Posjetite tvdl.app (otvara se u novom prozoru) u vašem pregledniku Safari i kliknite na Pronađite prečac gumb za dobivanje koda. Dajte mu dopuštenje da se pojavi u vašoj tablici dijeljenja—to je stranica koja se pojavljuje svaki put kada kliknete gumb Dijeli u iOS-u. Nakon toga kliknite gumb Dijeli ispod bilo kojeg videozapisa na mobilnoj verziji Twittera i provest će vas kroz nekoliko koraka, uključujući opcije za preuzimanje videozapisa u različitim veličinama. (Također vas može tražiti da otvorite PayPal kako biste dali donaciju).

Recite da svemu (osim donaciji ako niste spremni prikupiti novac) i video će otići u vašu aplikaciju Fotografije (kamera). Imajte na umu da možda ne izgleda kao da postoji jer prečac preuzima videozapis s netaknutim datumom izrade. Možda ćete morati pretraživati ​​fotografije/video zapise da biste ga pronašli. Molimo ažurirajte prečac čim budu objavljeni ili bi mogao prestati raditi.

On Android, naravno, stvari su lakše. Stranice za preuzimanje pomoćnika trebale bi dobro funkcionirati. Postoje i stvarne aplikacije za preuzimanje videa s Twittera, kao što je prikladno nazvan Downloader za Twitter (Otvara se u novom prozoru) (kojeg postoji nekoliko kopija). Kao i kod pomoćnih web stranica, izrežite i zalijepite URL videozapisa ili animiranog GIF-a. Poput web-mjesta, čak je i ova visoko ocijenjena aplikacija iznimno pretrpana i zbunjujuća. Ali barem je besplatno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up