Smanjite masu: Kako bolje pratiti i upravljati svojim plaćenim pretplatama

Rezanje kabela dugo se reklamiralo kao odgovor na visoke mjesečne račune za kabele. Ne plaćajte za kanale koje nikad ne gledate; samo streamajte svoje omiljene emisije i filmove na mreži. Bio je to san, ali voditelji televizije i kabelske televizije su ga uhvatili.

Ako želite sve popularne originale—The Witcher na Netflixu, The Mandalorian na Disney+, Star Trek: Discovery na Paramount+, Ted Lasso na Apple TV+—plus ekskluzivni pristup dubokim katalozima filmova na HBO Max i Amazon Video, stvari postaju skupe prilično brzo.

Zatim tu je glazba u kojoj uživate, vježbe koje streamate, stripovi koje čitate i video igre koje igrate. Svaki dio sadržaja koji možete konzumirati ima vlastitu uslugu pretplate koja će vam se naplaćivati ​​na mjesečnoj (ili godišnjoj) osnovi. Dakle, pitanje je: obraćate li pozornost?

Mastercard sada ima politiku koja od trgovaca zahtijeva da dobiju odobrenje vlasnika kartice na kraju probnog razdoblja prije nego počnu naplaćivati, ali i dalje većinu posla morate obaviti sami. Osim ako pažljivo pregledate svoju izjavu svaki mjesec, mali skok cijene—ili besplatno probno razdoblje koje se automatski pretvara—lako je propustiti.

Ako niste primijetili najnoviji skok cijena Netflixa, postoje aplikacije i web stranice koje će vas obavijestiti kada usluga poskupi, pomoći vam da otkažete sve usluge koje ne koristite i — u nekim slučajevima — pružiti usluge financijske pomoći. Također možete upravljati svojim pretplatama izravno iz App Store ili Google Play Store na svom telefonu.

Índice
  1. Upravljajte svojim pretplatama na iOS-u ili Androidu
  2. Pravi račun
  3. Kovnica
  4. Bobby
  5. Subby
  6. Pratite moje pretplatnike

Upravljajte svojim pretplatama na iOS-u ili Androidu

ios pretplata

Ako ste se pretplatili na uslugu putem Apple App Storea, tim pretplatama možete upravljati izravno na svom uređaju. Navigirajte do Postavke > (vaše ime) > Pretplate (ako ih nemate, ovo se neće pojaviti) da vidite svoje usluge. Dodirnite uslugu koju želite otkazati i odaberite Otkažite svoju pretplatu. Na Macu pretplatu odjavljujete iz postavki.

Korisnici Androida to mogu učiniti i s Google Playa. Kliknite ikonu svog profila u aplikaciji i odaberite Plaćanja i pretplate > Pretplate da biste vidjeli popis usluga na koje ste se prijavili putem Trgovine Play. Ovdje možete odabrati uslugu i dodirnuti Otkažite svoju pretplatuili odaberite Upravljanje > Pauziraj plaćanja staviti uslugu na čekanje na određeni vremenski period.

Pravi račun

istiniti račun

Nakon što postavite Truebill (Otvara se u novom prozoru) na svom telefonu i povežete svoj bankovni račun, aplikacija će automatski popuniti vaše financijske podatke. Pratite svoju potrošnju na prilagođenoj nadzornoj ploči, postavite proračun, dodajte upozorenja i obavijesti te otkažite neželjene pretplate.

Svako ponavljajuće plaćanje na vašem računu bit će grupirano u aplikaciji, što vam omogućuje da ih pratite na jednom mjestu. Pregledajte uslugu da vidite koliko ste potrošili na nju ili promijenite način na koji je aplikacija prati. Ako želite otkazati uslugu, Truebill vam daje upute i podatke za kontakt koji su vam potrebni.

Premium verzija počinje s 3 USD mjesečno za automatska otkazivanja, prilagođene kategorije, značajke pametne uštede, automatske povrate novca, podršku za chat uživo i mogućnost sinkronizacije vašeg računa. Ostale usluge, kao što su pregovaranje računa i povrat novca za vrijeme prekida rada, koštaju postotak vaše uštede.

Kovnica

Kovnica

Ako tražite besplatnu i jednostavnu uslugu osobnih financija, Mint je naš izbor urednika s pet zvjezdica. Uz Mint (Otvara se u novom prozoru), možete povezati svoj bankovni račun za praćenje plaćanja kreditnom karticom, ponavljajućih pretplata, režija, pa čak i izvanmrežnih plaćanja.

Mint's Bill Negotiation automatski će predložiti područja gdje korisnici Minta mogu uštedjeti novac na svojim mjesečnim računima i povezati ih s Billshark kako bi pregovarali o cijenama. Mint je također upravo predstavio premium verziju Minta za iOS za 4,99 USD mjesečno, što će omogućiti ljudima da vide sve svoje pretplate na jednom mjestu i otkažu sve neželjene pretplate izravno u aplikaciji.

Bobby

Bobby app

Ako ne želite povezati bankovni račun, Bobby (Otvara se u novom prozoru) omogućuje vam da ručno unesete sve svoje pretplate. iPhone aplikacija uključuje mnoge popularne usluge pretplate. Odaberite jedan koji želite dodati na svoj popis, postavite cijenu, ciklus naplate i druge informacije kako biste počeli pratiti svoje troškove.

Ne vidite uslugu koju želite? Bobby prodaje pakete za nadogradnju po cijeni od 0,99 dolara. Sveobuhvatni paket od 2,99 USD spaja ih zajedno. Navigirajte do Postavke > Prikaži ažuriranja kupiti.

  • Organizacijski paket: Filtrirajte pretplate i podijelite ih u različite kategorije.

  • Neograničene pretplate: Dodajte onoliko pretplata na svoj račun koliko želite.

  • Sigurnosni paket: Zaštitite svoj račun pomoću iCloud Sync i postavite Face ID i šifru.

  • Vizualni paket: Prilagodite fontove, prebacite se na tamni način rada i odaberite drugu ikonu početnog zaslona.

Subby

pomoćna aplikacija

Subby je Android aplikacija koja od vas zahtijeva da ručno unesete ponavljajuće plaćene pretplate. Dodajte vrste plaćanja, izradite kategorije i postavite podsjetnike. Nakon što vas aplikacija obavijesti o nadolazećem računu, možete zabilježiti kada ste platili račun. Pro nadogradnja u aplikaciji od 2,99 USD uklanja oglase, omogućuje sigurnosno kopiranje podataka na Google Drive, nudi pristup Subby widgetu i daje vam mogućnost zahtijevanja ikona za aplikacije koje ih nemaju.

Pratite moje pretplatnike

prati moje pretplatnike

TrackMySubs je web mjesto koje može pratiti vaše pretplate nakon što su ručno dodane na vaš račun. Ne uključuje sve usluge pretplate, ali po potrebi možete kreirati nove. Nakon što se unesu podaci, TrackMySubs će prikazati trošak svake pretplate i kada usluga treba biti obnovljena. Postavite obavijesti, dodajte privitke i pregledajte povijest plaćanja za svaki unos.

Razina besplatne usluge omogućuje vam praćenje do 10 usluga s 10 MB prostora za pohranu. Povećajte svoje pretplate, pohranu, upozorenja i vrste plaćanja s pretplatom na TrackMySubs (Otvara se u novom prozoru) počevši od 5 USD mjesečno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up