Slušajte: Kako posuditi audioknjige iz svoje knjižnice

Uvijek možete kupiti audioknjige od Amazona, Audiblea, Googlea i drugih prodavača, ali zašto ih umjesto toga ne posudite u svojoj lokalnoj knjižnici? Koristeći Libby, Hoopla, SimplyE i cloudLibrary, možete pronaći audio knjige i preuzeti ih na svoje računalo ili mobilni uređaj.

Prije nego što možete posuđivati ​​audioknjige, trebat će vam račun u javnoj ili sveučilišnoj knjižnici. Potrebna vam je fizička knjižnična iskaznica ako planirate posjetiti knjižnicu, međutim, ako samo želite posuđivati ​​e-knjige i audioknjige online, neke knjižnice umjesto toga nude virtualnu knjižničnu iskaznicu.

Vaša će knjižnica pružiti podatke za prijavu kako biste se mogli prijaviti na svoj račun na mreži i posuđivati ​​audioknjige. To će uključivati ​​ID u obliku broja kartice i lozinke. U nekim slučajevima možda ćete trebati crtični kod za skeniranje u aplikaciju, koji bi trebao biti ispisan na kartici vaše knjižnice.

Ako niste sigurni kako funkcionira postupak upisa ili želite znati koje usluge možete koristiti, kontaktirajte svoju knjižnicu ili provjerite njihovu web stranicu.

Índice
  1. Posudi s Libby
  2. Posudi od Hoopla
  3. JednostavnoE
    1. Preporuka naših urednika
  4. cloudLibrary

Posudi s Libby

Odaberite knjižnicu

Uz Libby možete podjednako posuđivati ​​e-knjige i audio knjige. Knjige se mogu posuditi preko Libbyne web stranice (otvara se u novom prozoru), ali također možete uputiti na iOS (otvara se u novom prozoru), Android (otvara se u novom prozoru), Windows (otvara se u novom prozoru) ili Kindle App Fire (Otvara se u novom prozoru) tako da možete preuzeti i slušati s bilo kojeg uređaja. Web-mjesto vaše lokalne knjižnice može prikazati veze za preuzimanje aplikacije ako je usluga podržana.

Unesite broj kartice i PIN

Kada prvi put pokrenete aplikaciju na svom uređaju, od vas će se tražiti da dodate biblioteku. Unesite naziv, grad ili poštanski broj za svoj knjižnični sustav i odaberite lokaciju koju želite koristiti. Dodir Prijavite se mojom karticom, zatim unesite broj svoje kartice i lozinku. Zatim možete preimenovati svoju karticu ako želite.

Izaberi kategoriju

Nakon što postavite svoj račun i prijavite se, dodirnite Sljedeći i bit ćete odvedeni na glavni zaslon. Ovdje možete pregledavati knjige po temama i temama ili pogledati određene naslove koje su odabrali i preporučili knjižničari. Odaberite određenu kategoriju, kao što je Najnovije, Popularno, Nasumično ili Dostupno sada da vidite povezane knjige. Dodir Predmeti gumb za prikaz različitih žanrova.

Odaberite format

Dodirnite ikonu povećala pri dnu za traženje knjiga prema naslovu, autoru, predmetu i drugim kriterijima. Dodirom možete suziti rezultate pretraživanja da vidite samo audio knjige Pročistitizatim odaberite Format > Audioknjige. Odaberite audioknjigu da biste vidjeli sažetak, reproducirali odlomak ili označili knjigu za buduće potrebe.

Rezervirajte knjigu dodirom na Posuditi dugme. Ako želite primiti obavijest o dospijeću kredita, dodirnite Upravljanje obavijestima. U suprotnom odaberite Ne sada. Ako knjiga još nije dostupna, dodirnite Mjesto Zadrži da ga zadrži. Tada možete odabrati da vas se obavijesti kada knjiga bude dostupna.

Posudite audio knjigu

Dodir Otvorite audio knjigu da počnem slušati knjigu. Aplikacija Libby je audio player putem kojeg možete reproducirati, pauzirati, preskočiti naprijed, vratiti se ili povući kroz vremensku traku do određene lokacije. Knjiga će biti dostupna s bilo kojeg uređaja koji ima instaliranu aplikaciju Libby i koji je prijavljen na vaš račun.

Slušaj knjigu

Na primjer, možete preuzeti knjigu na svoj iPad i zatim se prebaciti na slušanje na svom iPhoneu. Također možete odabrati sinkronizaciju knjige kako biste mogli nastaviti tamo gdje ste stali na prethodnom uređaju.

Vrati knjigu

Za vraćanje knjige prije isteka posudbe dodirnite ikonu police s knjigama pri dnu, a zatim odaberite Upravljajte svojim kreditom vezu za audioknjigu koju želite vratiti. Dodir Vrati se ranijezatim Povratak da ga vrati u knjižnicu.

Posudi od Hoopla

Odaberite knjižnicu

Uz Hoopla možete posuđivati ​​e-knjige, filmove, TV emisije, glazbu, stripove i audio knjige. Aplikacija podržava iOS (otvara se u novom prozoru), Android i Chrome OS (otvara se u novom prozoru) i Amazon tablete (otvara se u novom prozoru), dok web stranica Hoopla (otvara se u novom prozoru) također omogućuje posuđivanje i preuzimanje sadržaja. Da biste provjerili audioknjige i druge stavke, prvo se morate prijaviti za račun.

Postavite korisničko ime i lozinku

Ovo je odvojeno od računa koji morate otvoriti u svojoj knjižnici. Od vas će se tražiti da unesete naziv knjižnice, grad, državu ili poštanski broj kako biste pronašli najbliže knjižnice na temelju vaše lokacije. Odaberite knjižnicu za nastavak, a zatim se prijavite s brojem kartice i lozinkom. Zatim možete postaviti korisničko ime i lozinku za Hoopla.

Pregledajte knjige

Kako biste suzili pretraživanje na audioknjige u aplikaciji Hoopla, dodirnite knjige ikonu na dnu, a zatim odaberite Audio knjige karticu na vrhu. Dodir traži ikonu na dnu za traženje audioknjiga prema naslovu, temi ili autoru.

Traži knjige

Također možete birati filtar ikonu, a zatim odaberite Format > Audioknjige vidjeti samo audio knjige. Dodirnite naziv bilo koje audio knjige koja vas zanima da biste vidjeli sažetak i dodatne opcije.

Posuditi knjigu

Naslov možete snimiti dodirom Posuditi gumb, zatim dodirnite Posuditi ponovno za potvrdu svoje radnje. Naslovi se automatski vraćaju nakon određenog datuma.

Poslušajte audio knjigu

Dodir igra gumb za početak reprodukcije knjige. Na zaslonu playera možete reproducirati, pauzirati, preskakati naprijed, premotavati unatrag, prelaziti kroz vremensku traku do određenog mjesta, odabrati poglavlje, pa čak i postaviti mjerač vremena za isključivanje kako biste isključili naraciju unutar određenog broja minuta. Zatim možete slušati knjigu na web stranici Hoopla ili s bilo kojeg uređaja koji ima aplikaciju.

Vrati knjigu

Knjigu možete vratiti ručno dodirom Moj Hoopla ikonu, odaberite knjigu iz svoje knjižnice, a zatim odaberite Povratak odnos.

JednostavnoE

Odaberite knjižnicu

SimplyE je još jedna aplikacija koja vam omogućuje posuđivanje audioknjiga iz podržanih knjižnica. Pokrenite iOS (Otvara se u novom prozoru) ili Android (Otvara se u novom prozoru) aplikaciju i odaberite biblioteku. Zatim biste trebali biti upitani da unesete korisnički ID svoje knjižnice ili crtični kod i lozinku. Nakon što unesete te podatke, možete se prijaviti u aplikaciju.

Provjerite audio knjige

Dodir Katalog ikonu na dnu kako biste vidjeli knjige dostupne za posuđivanje, zatim dodirnite karticu Audioknjige na vrhu zaslona kako biste suzili fokus samo na audioknjige. Za traženje određene knjige dodirnite traži ikonu na vrhu zaslona i upišite predmet, naslov ili autora.

Preporuka naših urednika

Posuditi knjigu

Dodirnite naziv audioknjige koja vas zanima da biste vidjeli više pojedinosti. Ako knjiga trenutno nije dostupna, možete dodirnuti rezerva gumb za stavljanje naslova na čekanje. U suprotnom, možete dodirnuti Dobiti za provjeru bilo kojeg dostupnog gumba.

Slušaj knjigu

Kada se audioknjiga preuzme na vaš uređaj, dodirnite Slušati gumb za početak reprodukcije. Na zaslonu playera možete reproducirati, pauzirati, preskakati unaprijed, premotavati unatrag, odabrati određeno poglavlje, uključiti mjerač vremena za spavanje, pa čak i promijeniti brzinu čitanja. Knjigu možete slušati i na bilo kojem uređaju koji ima aplikaciju SimplyE.

Vrati knjigu

Da biste vratili audioknjigu nakon što ste je pročitali, odaberite ikonu Moje knjige na dnu zaslona. Dodir Povratak gumb za knjigu koju želite vratiti, zatim dodirnite Povratak ponovno za potvrdu svoje radnje.

cloudLibrary

Odaberite zemlju, zemlju i biblioteku

CloudLibrary vam omogućuje posuđivanje audioknjiga iz vaše lokalne knjižnice i slušanje iz aplikacije za iOS (otvara se u novom prozoru), Android (otvara se u novom prozoru) ili Amazon Fire (otvara se u novom prozoru). Također možete preuzeti knjige (Otvara se u novom prozoru) za korištenje na e-čitačima. U aplikaciji po vašem izboru odaberite svoj jezik, regiju i knjižnicu, a zatim dodirnite Sljedeći i prihvatiti licencni ugovor.

Pregledajte knjige

Unesite ID broj i lozinku svoje knjižnične iskaznice, a zatim dodirnite Prijaviti se dugme. Glavni zaslon prikazuje knjige dostupne u vašoj knjižnici s popularnim e-knjigama i audioknjigama na vrhu popisa. Za pregledavanje knjiga prema naslovu, autoru ili predmetu dodirnite traži.

pretraži knjižnicu oblaka

Možete pogledati istaknute knjige ili dodirnuti Sve da biste vidjeli sve dostupne knjige po kategoriji ili žanru. Dodir filtar ikonu u gornjem desnom kutu i odaberite Audio knjige kako biste suzili pretragu, zatim dodirnite Uštedjeti.

traženje audio knjiga

Dodirnite naziv knjige da vidite više informacija o njoj. Naslovi će biti označeni kao Zadrži ili Posudi, ovisno o njihovoj dostupnosti.

Potražite audio knjige

Možete dirati Igraj uzorak čuti ulomak iz knjige. Ako knjiga još nije dostupna, dodirnite Čekati gumb da biste ga rezervirali. Odaberite Spremiti za kasnije da ga dodate u red čekanja. Ako je naslov dostupan za posudbu, dodirnite Posuditi zgrabiti ga. Dodir Slušati za početak igranja knjige.

Posuditi knjigu

Sa zaslona playera možete reproducirati, pauzirati, preskakati ili skočiti naprijed, vratiti se unatrag, pristupiti pojedinačnim poglavljima, promijeniti brzinu čitanja i postaviti mjerač vremena za spavanje. Također možete slušati knjigu na bilo kojem uređaju pomoću aplikacije cloudLibrary.

Slušaj knjigu

Za povratak knjige dodirnite Moje knjige ikona na dnu. Dodir Povratak gumb za određenu knjigu, zatim dodirnite u redu za potvrdu povratka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up