Skriveni trikovi unutar Microsoftove aplikacije Prevoditelj

Trebate prevoditi jezike u hodu? Jedna opcija je Microsoftova aplikacija Prevoditelj, koja može prevesti više od 60 jezika putem teksta ili glasa.

Može izgovoriti prevedenu frazu tako da je čujete izgovorenu, prevoditi znakove i druge slike na drugi jezik i izvoditi prijevode u stvarnom vremenu između dvije ili više osoba.

Microsoft nudi nekoliko opcija prevođenja, uključujući web mjesto Microsoft Translator (otvara se u novom prozoru) i web mjesto Bing Translator (otvara se u novom prozoru), ali mobilna aplikacija Microsoft Translator omogućuje vam prevođenje teksta dok ste vani.

Aplikacija Microsoft Translator dostupna je za iOS (otvara se u novom prozoru), Android (otvara se u novom prozoru) i Windows 10 (otvara se u novom prozoru); sva tri rade slično i nude istu osnovnu funkcionalnost. iOS i Android verzije čak izgledaju isto, dok Windows 10 izdanje ima drugačiji izgled. Za ovaj članak koristit ću verziju iOS-a na iPhoneu.

Oglas

Índice
  1. Prijevod govora i teksta
  2. Prijevod slika
  3. Snimite prijevod
  4. Postavite izvorni jezik
  5. Prijevodi chatova
  6. Pridruživanje razgovoru
  7. Aplikacija za razmjenu poruka
  8. Najbolji softver za učenje jezika

Prijevod govora i teksta

Prijevod govora i teksta

Aplikacija vas pozdravlja sa zaslonom koji prikazuje četiri ključne opcije: pretvoriti izgovorene riječi u drugi jezik; pretvoriti upisani tekst u drugi jezik; pretvoriti riječi na znaku ili slici u drugi jezik; i prevesti razgovor između dvije ili više osoba.

Dodirnite ikonu mikrofona i izgovorite riječ ili izraz. Aplikacija prikazuje prevedeni tekst i izgovara ga. Na zaslonu prijevoda možete odabrati sljedeće: prikvačiti prijevod za buduću upotrebu; dijelite prijevod putem e-pošte, slanja poruka, Twittera i drugih usluga; odaberite prikaz prijevoda na cijelom zaslonu dok aplikacija izgovara prevedeni tekst; ili odaberite ponovno čuti prevedeni tekst. Pri dnu zaslona možete promijeniti izvorni i ciljni jezik tako da dodirnete svaki od dva jezika. Dodirnite Zatvori za zatvaranje zaslona prijevoda.

Zatim dodirnite ikonu tipkovnice. Ovdje možete unijeti tekst koji želite prevesti. Dok upisujete svaku riječ, prijevod se pojavljuje ispod. Zatim možete prikvačiti prijevod, podijeliti ga s drugima, pogledati ga na cijelom zaslonu i slušati kako se izgovara. Dodirnite Zatvori za povratak na glavni zaslon.

Prijevod slika

Prijevod slika

Zatim dodirnite ikonu kamere. Sada možete usmjeriti svoj mobilni uređaj prema znaku ili drugoj slici i dobiti prijevod na jezik po vašem izboru. Usmjerite kameru svog uređaja prema slici.

Snimite prijevod

Snimite prijevod

Zatim dodirnite ikonu kamere. Aplikacija prekriva prijevod na vrhu slike. Ponovno dodirnite ikonu kamere kako biste uklonili prijevod preklapanja.

Postavite izvorni jezik

Postavite izvorni jezik

Prema zadanim postavkama, aplikacija automatski pokušava otkriti izvorni jezik. Ako aplikacija ima problema s prevođenjem slike, možete promijeniti izvor na određeni jezik i vidjeti jesu li rezultati bolji. Ponovno dodirnite Zatvori za povratak na glavni zaslon.

Prijevodi chatova

Prijevodi chatova

Ovo je najbolja značajka od svih. Dodirnite ikonu Ljudi. Sada možete započeti ili se pridružiti razgovoru s drugim ljudima koji govore različite jezike, a aplikacija prevodi za svaku osobu. Dodirnite gumb Start za početak razgovora. Na sljedećem ekranu unesite svoje ime i odaberite svoj materinji jezik ako već nije odabran. Zatim dodirnite Enter. Aplikacija prikazuje kod koji možete podijeliti s drugim ljudima koji se žele pridružiti razgovoru.

Pridruživanje razgovoru

Pridruživanje razgovoru

Osoba koja se želi pridružiti razgovoru tada pokreće aplikaciju Prevoditelj i dodiruje ikonu Ljudi. Pojavljuje se zaslon "Pridruži se chatu" na kojem osoba može unijeti kod, a zatim dodirnuti Pridruži se. Ta osoba zatim upisuje svoje ime, odabire jezik koji će koristiti i dodiruje Enter.

Aplikacija za razmjenu poruka

Aplikacija za razmjenu poruka

Sada možete započeti razgovor. Dodirnite ikonu mikrofona da biste govorili ili možete dodirnuti ikonu tipkovnice da biste nešto upisali. Tekst se pojavljuje na zaslonu druge osobe na jeziku koji je on ili ona odabrao. Ta osoba tada može odgovoriti porukom na svom jeziku, koja se zatim pojavljuje na vašem ekranu na vašem jeziku. Možete nastaviti međusobno razgovarati dok Microsoft Translator djeluje kao posrednik, prevodeći svaku frazu na jezik po izboru osobe. Kada završite, samo dodirnite vezu Napusti da biste napustili ili završili razgovor.

Najbolji softver za učenje jezika

Najbolji softver za učenje jezika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up