SharePlay za Mac: Kako gledati TV i slušati glazbu s prijateljima

Gledanje filma ili slušanje omiljene pjesme često je ugodnije kada to iskustvo možete podijeliti s prijateljima ili članovima obitelji. Ali ne možete se uvijek lako upoznati osobno. Međutim, ako ste korisnik Applea, možete se virtualno sastati i podijeliti to iskustvo zahvaljujući SharePlayu na Macu. Sve što trebate učiniti je pozvati sve na FaceTime poziv, gdje možete zajedno slušati pjesme na Apple Musicu, gledati film ili TV emisiju na Apple TV-u ili jednostavno dijeliti sve što radite i gledate na ekranu.

Índice
  1. Zahtjevi i ograničenja
  2. Omogući SharePlay
  3. Dijelite Apple Music
  4. Dijelite Apple TV
  5. Igrajte igru ​​pogađanja za SharePlay
  6. Svirajte klavir s prijateljima
  7. Kako podijeliti svoj ekran
  8. Promijenite postavke SharePlaya

Zahtjevi i ograničenja

ažuriranje softvera

SharePlay je dostupan na Mac računalima s macOS Monterey 12.1 ili novijim. Za provjeru trenutne verzije OS-a kliknite na Jabuka ikonu u gornjem lijevom kutu i odaberite O ovom Macu. Ako prozor prikazuje stariju verziju macOS-a, kliknite Ažuriranje softvera za preuzimanje i instaliranje najnovije verzije.

Samo određene aplikacije trenutačno rade s SharePlayom, no više ih se ažurira kako bi podržale tu značajku. Pronaći ćete zdrav broj aplikacija koje rade s SharePlayom na iPhoneu ili iPadu, ali SharePlay na Macu je ograničeniji, uglavnom zato što u Mac App Storeu nema toliko aplikacija trećih strana. FaceTimeova značajka dijeljenja zaslona pomaže nadoknaditi ta ograničenja.

Imajte na umu da svi korisnici moraju imati vlastitu pretplatu na aplikaciju kako bi mogli dijeliti sadržaj iz usluge pretplate. Slično tome, ako gledate pay-per-view film ili TV emisiju, svi sudionici SharePlaya također moraju kupiti predmet kako bi ga gledali zajedno.

Appleova stranica za pregled App Store (otvara se u novom prozoru) za SharePlay navodi neke od podržanih aplikacija za iPhone i iPad. Sljedeći popis otkriva nekoliko koje možete isprobati i na svom Macu.

Omogući SharePlay

omogućiti dijeljenje

Prije nego što možete koristiti SharePlay, provjerite je li omogućen u postavkama FaceTimea. Otvorite aplikaciju i idite na FaceTime > Postavkea zatim kliknite na SharePlay karticu i potvrdite okvir pokraj nje SharePlay, ako već nije odabrano. Tada možete uputiti video poziv svim pojedincima koji se žele pridružiti zajedničkoj aktivnosti. Zatim pokrenite aplikaciju koju želite podijeliti s ostalim osobama u pozivu. Evo kako nekoliko različitih aplikacija radi s SharePlayom.

Dijelite Apple Music

jabučna glazba

Za dijeljenje pjesama s Apple Musica, svatko u pozivu treba vlastitu pretplatu na Apple Music. Nakon što započnete FaceTime poziv, otvorite aplikaciju Glazba i odaberite album ili pjesmu iz svoje glazbene biblioteke ili iz Appleovog online odabira. Kliknite na igra gumb i kliknite SharePlay iz skočnog izbornika.

pridružite se shareplayu

Ostale osobe u pozivu primit će obavijest o pridruživanju SharePlayu; svaka osoba mora izabrati Otvori gumb, zatim Pridružite se SharePlayu da glazba počne svirati za sve. Sljedeći put kad uključite pjesmu s Apple Musica preko FaceTime poziva, trebala bi se automatski reproducirati za svakog sudionika.

Dijelite Apple TV

Apple TV

Nakon što započnete FaceTime poziv, otvorite aplikaciju Apple TV i počnite reproducirati film ili TV emisiju. Pojavit će se izbornik SharePlay; klik SharePlay da biste podijelili svoj trenutni video s drugim osobama u pozivu. Svatko će morati izabrati Otvori na natpisu obavijesti, a zatim odaberite Pridružite se SharePlayu pa se video počinje reproducirati na svim uređajima.

Igrajte igru ​​pogađanja za SharePlay

shareplay igra

Igru možete igrati sa svima u pozivu ako svi instalirate Guessing Game za SharePlay (Otvara se u novom prozoru). Pokrenite aplikaciju tijekom FaceTime poziva i kliknite jednu od opcija za početak igre. Odaberite kategoriju iz paketa i kliknite na SharePlay gumb iz skočnog izbornika.

igra pogađanja

Da bi se pridružili vašoj igri, svi ostali u FaceTime pozivu morat će odabrati Otvori iz obavijesti, a zatim odaberite Pridružite se SharePlayu. Igra bi se tada trebala pojaviti na svim zaslonima. Svatko od vas može pokušati pogoditi odgovor na pitanje birajući ga na ekranu ili izgovarajući ga naglas.

Svirajte klavir s prijateljima

sviranje klavira

Nakon što svaka osoba instalira Piano with Friends (Otvara se u novom prozoru) na svoj uređaj, započnite FaceTime poziv i pokrenite aplikaciju. Kliknite na SharePlay u gornjem desnom kutu zaslona i odaberite SharePlay. Ostali se mogu pridružiti igri po izboru Otvori iz obavijesti na njihovom zaslonu, a zatim je odaberu Pridružite se SharePlayu. Tada svi možete svirati virtualni klavir dodirivanjem tipki.

sviraj klavir

Kako podijeliti svoj ekran

dijeli zaslon

Umjesto izravnog dijeljenja podržanih aplikacija, također možete dijeliti bilo koji prozor zaslona ili cijeli zaslon. Da biste to učinili, započnite FaceTime poziv, a zatim kliknite na SharePlay gumb (treći gumb u donjem lijevom kutu). U prozoru za dijeljenje videa FaceTime odaberite Prozor za dijeljenje jednog otvorenog prozora ili klika Zaslon za dijeljenje cijelog zaslona.

zajednički ekran

Tada možete otvoriti bilo koju aplikaciju ili prozor, a zaslon - zajedno s vašim aktivnostima na njemu - podijelit će se s ostalim osobama u pozivu. Dodir Zaustavi dijeljenje zaslona u bilo kojem trenutku kako biste zaustavili dijeljenje zaslona.

Promijenite postavke SharePlaya

postavke dijeljenja

Nakon što postavite SharePlay, aplikacije koje dijelite sada će automatski dijeliti sadržaj s drugima. Ove postavke možete promijeniti tako da otvorite FaceTime i odaberete FaceTime > Postavkea zatim kliknite na SharePlay tab. Poništi odabir SharePlay da biste potpuno isključili značajku.

Također možete prilagoditi podržane aplikacije kao što su Apple Music i Apple TV kako biste odredili hoće li te aplikacije automatski pokrenuti SharePlay sesiju ili ćete ih pokrenuti ručno. Ako je prekidač označen, dijeljenje bi trebalo započeti automatski. Ako okvir nije označen, morate ručno aktivirati SharePlay sesiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up