Sačuvajte te kolute: Kako preuzeti videozapise i fotografije s Instagrama

Veliki prekid Facebooka 2021. bio je značajka DNS-a koja je srušila društvenu mrežu zajedno s drugim uslugama u vlasništvu Meta-e, uključujući WhatsApp i Instagram. Dok su padale u tamu, padala su i vaša digitalna sjećanja. Zato je pametno povremeno sigurnosno kopirati svoje račune na društvenim mrežama, čak i ako su već u oblaku—kao sve vaše Insta slike.

Ali što je sa sadržajem koji su objavili drugi? Kao i kod Facebooka ili YouTubea, postoje razlozi zbog autorskih prava i profita da ne snimite tuđi video. Ali znamo da ćete zauvijek koristiti samo naše upute o preuzimanju fotografija i videa s Instagrama. (Na primjer, nemojte ponovno objavljivati ​​tuđi sadržaj na svojim računima kao svoj. To je loš potez.)

Índice
 1. Preuzmite svoj Instagram sadržaj
 2. Preuzmite tuđe Instagram kolutove, videozapise, slike
  1. 4K stogram
  2. Besplatni Instagram Downloader
  3. Alati
  4. Preporuka naših urednika
 3. Preuzmite web stranice
 4. Mobilne aplikacije

Preuzmite svoj Instagram sadržaj

Koraci za ovo ne mogu biti jednostavniji. Na radnoj površini idite na instagram.com (Otvara se u novom prozoru), kliknite ikonu svog avatara u gornjem desnom kutu i odaberite Postavke > Privatnost i sigurnost. Kliknite na donju poveznicu za preuzimanje podataka koja kaže Zatražite preuzimanje.

U mobilnoj aplikaciji koraci su malo drugačiji. Idite na svoj profil (ikona u donjem desnom kutu), zatim kliknite na izbornik u 3 retka u gornjem desnom kutu. Dodir Vaša aktivnost > Preuzmite svoje podatke.

 DOBITE KOPIJA SVOJIH PODATAKA.

(Zasluge: PCMag)

Vidjet ćete a Dobijte kopiju onoga što ste podijelili na Instagramu stranica. Na radnoj površini imate dva izbora – ili je preuzmite u HTML formatu koji je jednostavan za navigaciju ili je preuzmite kao JSON podatkovnu datoteku koju možete uvesti u druge usluge. Odaberite jedan i kliknite Dalje. Zatim ćete morati ponovno unijeti svoju Instagram lozinku i kliknuti Zatraži preuzimanje.

Na mobilnoj aplikaciji nemate izbora. Samo dodirnite Zatraži preuzimanje.

preuzeti na mobitel

(Zasluge: PCMag)

Instagram obećava da će imati vezu do vas u roku od 14 dana, ali to bi moglo potrajati ako imate puno podataka pohranjenih na svom računu. U prošlosti sam svoje dobivao za manje od minute; ovaj posljednji zahtjev trajao je 5 minuta. Možete ga vidjeti ovdje, uz upozorenje da poveznica u mailu prestaje raditi nakon četiri dana jer "može sadržavati osobne podatke".

E-MAIL S INFORMACIJAMA O PREUZIMANJU

(Zasluge: PCMag)

Za preuzimanje na radnoj površini unesite svoju lozinku (i ako imate uključenu dvofaktorsku autentifikaciju, drugi autentifikacijski kod) i bit ćete preusmjereni na Instagram.com, gdje možete preuzeti komprimiranu datoteku (u ZIP formatu). Nikako nisam najveći Instagrammer, a moja je datoteka bila 105 MB, pa očekujte ogromnu količinu podataka ako objavljujete godinama.

Nakon što izdvojite podatke, ako imate HTML verziju, samo kliknite na datoteku index.html da biste počeli navigirati kroz nju. Sadržat će komentare, kontakte, podatke o računu i još mnogo toga. Za važne stvari, pomaknite se do stranice Sadržaj za pronalaženje postova, profilnih fotografija i priča. (Da, sve te "efemerne" priče koje ste objavili, a koje su nestale drugima nakon 24 sata su ovdje.) Ako želite stvarne video i slikovne datoteke, pretražite Mediji mapa.

Preuzmite tuđe Instagram kolutove, videozapise, slike

Spremanje slika i videa s Instagrama nije lako. Ne možete samo dugo pritisnuti postavljenu sliku u aplikaciji za opciju spremanja, ili čak kliknuti desnom tipkom da biste je spremili u pregledniku radne površine. To vrijedi dvostruko za video. Jednostavniji način spremanja Instagram sadržaja treće strane na vaš uređaj je pomoću alata treće strane.

Da bi neki od njih radili, potrebna vam je određena poveznica s Instagrama za fotografiju ili video. Nije uvijek lako doći tamo. Dok ste na radnoj površini, obično možete kliknuti desnom tipkom miša Kopirajte adresu veze, ali ne funkcionira uvijek u svim područjima. U Pričama, na primjer, čak i sa stolnim preglednikom morat ćete pauzirati video i kopirati URL u adresnu traku; na mobilnom uređaju, dok se Story video reproducira, možete kliknuti izbornik s 3 točke i odabrati Kopiraj vezu.

4K stogram

10 USD godišnje, 15 USD doživotno, 45 USD doživotno s neograničenim pretplatama; Windows, macOS ili Ubuntu Linux

Korisnici stolnih računala trebali bi isprobati 4K Stogram (otvara se u novom prozoru). Dolazi od istog programera kao i 4K Video Downloader, naš najbolji izbor za preuzimanje YouTube videa. Da biste ga koristili, morate se prijaviti na svoj Instagram račun sa softverom, jer je "potrebna autorizacija za primanje podataka s Instagrama". Pritisnite gumb za preuzimanje kako biste odredili izvorni račun s kojeg želite preuzeti i vrstu sadržaja koju želite. Gumb za sigurnosno kopiranje omogućuje vam preuzimanje svih vaših medija, preskačući službene korake iznad.

4K stogram

(Zasluge: PCMag)

Imajte na umu da ste s besplatnom verzijom 4K Stograma ograničeni na preuzimanje fotografija i video postova, ne možete dobiti Priče, Istaknute stavke ili bilo što označeno. Licenca također osigurava da ne vidite nikakve oglase i preuzimanja su neograničena, jer se doslovno možete pretplatiti i preuzeti bilo što s bilo kojeg broja Instagram računa. (4K Video Downloader (Otvara se u novom prozoru) također može obaviti većinu poslova, ali čini se da ga guše Instagram Reels, Instagramova verzija TikTok isječaka.)

Besplatni Instagram Downloader

Besplatno (donacijski komplet); Windows

Besplatni Instagram Downloader (otvara se u novom prozoru) dostupan je na web stranici FreeGrabApp ili u Windows Storeu, tako da dolazi izravno od Microsofta (u obliku FlixGrabMS (otvara se u novom prozoru)). Ova vam aplikacija omogućuje snimanje bilo koje fotografije ili videozapisa za koji imate URL. Zalijepite ga u aplikaciju i postavite željenu kvalitetu preuzimanja. Gornji video prikazuje korake. (Također možete nabaviti potpunu aplikaciju FlixGrab (Otvara se u novom prozoru), koja se preuzima s Instagrama, YouTubea, Facebooka, pa čak i usluga strujanja.)

Alati

Alati

Besplatno; Na webu

Preporuka naših urednika

Jedan od najsvestranijih načina za preuzimanje nečega s Instagrama je stranica Toolzu s reklamama (otvara se u novom prozoru). Omogućit će vam preuzimanje profilne slike osobe, videozapisa, fotografija, čak i videozapisa u pričama ili Instagram videu. Neće raditi Reels. Sve što trebate je točan URL da biste dobili određenu fotografiju ili video.

Ako koristite program za preuzimanje profila na Toolzuu, samo trebate unijeti Instagram korisničko ime osobe i on će prikazati zadnjih 12 objava za jednostavno preuzimanje kao JPG za fotografije ili MP4 za video. Za sve starije od tih 12 postova potreban vam je URL. Toolzu radi kao šarm i na mobilnim uređajima.

Preuzmite web stranice

Postoje mnoga druga web-mjesta koja vam mogu pomoći da snimite Insta sliku ili video (a ponekad i Reels and Stories) ako imate URL. Neki koje smo testirali i koji izgleda dobro rade uključuju iGram (otvara se u novom prozoru), Snapinsta (otvara se u novom prozoru), SSS Instagram (otvara se u novom prozoru) i Inflatt (otvara se u novom prozoru); samo budite spremni na bombardiranje oglasima i oglasnim zamkama (pokušat će vas prevariti da kliknete na riječi poput "započni preuzimanje" u oglasima). Lijepa stvar je što bi, budući da su svi temeljeni na pregledniku, trebali raditi i na vašem mobilnom uređaju.

Mobilne aplikacije

Što je s aplikacijom za vaš mobilni uređaj? Tamo su neke. Mnogi gravitiraju prema preuzimanju tuđeg sadržaja i jednostavnom ponovnom postavljanju na svoj Instagram, bez ikakvog vodenog žiga ili pripisivanja izvornom kreatoru sadržaja, što je, kao što smo rekli na vrhu, potez koji nitko ne bi trebao napraviti. Izbjegavajte aplikacije s naslovima poput Reposter ili Repost za Instagram.

Čini se da druge aplikacije brzo dolaze i nestaju, vjerojatno nakon što Meta (matična tvrtka Instagrama i Facebooka) podnese žalbe na njih. "FastSave" i "Repost O" par su za koje smo vidjeli da se preporučuju, ali se više ne pojavljuju u Apple App Storeu, na primjer.

Nema manjka aplikacija koje se pojavljuju kada tražite "Instagram preuzimanje" na Google Playu ili App Storeu, a sve izgledaju prilično isto. Teško je stvarno preporučiti bilo koju od njih, ali na temelju preporučenih recenzija trgovina, čini se da je najbolje ocijenjena aplikacija u vrijeme pisanja Video Downloader za Instagram (Otvara se u novom prozoru) (Besplatno za Android) tvrtke ETM iz Rating of 4,9 zvjezdica na gotovo 10,5 tisuća recenzija. Čini se da ne postoji ništa slično u App Storeu za iOS korisnike, ali se ne oslanja uvelike na paradigmu "repost".

Sada imate alate i informacije koje su vam potrebne da stavite gotovo cijeli Instagram na svoj tvrdi disk. Koristite svoje moći samo za dobro. Zapamtite, postoji razlog zašto je postove na Instagramu općenito lako dijeliti putem ugrađivanja bez ikakvog preuzimanja, jer to nikome ne oduzima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up