Roku uređaji za strujanje: u čemu je razlika?

U golemom svijetu uređaja koji mogu prenositi filmove i emisije na vaš TV, Roku je jedinstven po tome što nije u vlasništvu velike tehnološke tvrtke. Google ima Chromecast (35,00 USD u Walmartu) (Otvara se u novom prozoru), Apple ima Apple TV, a Amazon ima Fire TV. Roku, međutim, podržava svaku platformu bez dosadnih korporativnih ratova koji im ne smetaju.

To čini Roku atraktivnom opcijom za svakoga tko kupuje uređaj za strujanje. Možete gledati YouTube (otvara se u novom prozoru), Amazon Prime Video (otvara se u novom prozoru), a uskoro i Apple TV+, sve na jednom uređaju. Ali koji pojedinačni uređaj? Tvrtka nudi nekoliko konkurentskih modela, svi s malim varijacijama, a mnogi od njih izgledaju gotovo identično. Evo kako odabrati.

Oglas

Índice
  1. godine ekspresno
  2. godine Express+
  3. godine
  4. godine Premijera+
  5. Roku Streaming Stick
  6. Roku Streaming Stick+
  7. Godina Ultra
  8. 24 skrivena Roku trika za uspjeh u strujanju

godine ekspresno

PCMag logotip Roku Express recenzija

Ako želite najjeftiniji Roku koji možete dobiti, Roku Express je pravi put. Za 30 dolara dobivate malu kutiju koju možete spojiti na TV pomoću HDMI kabela. Dolazi s osnovnim daljinskim upravljačem koji ima prečace za uobičajene aplikacije za strujanje kao što su Netflix, Hulu i Sling.

Roku Express radi samo na 1080p televizorima i može se spojiti samo putem HDMI-ja. Ako imate stariji TV koji koristi kompozitne kabele (stariji crveni, bijeli i žuti utikači) ili ako imate noviji 4K TV, Roku Express vam neće odgovarati.

34,71 dolara na Amazonu

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

godine Express+

godine Express+

Roku Express+ gotovo je identičan svom parnjaku u svakom pogledu. Dolazi s istim daljinskim upravljačem, istim HDMI priključkom i istom zbirkom aplikacija za strujanje na koje ste navikli na Rokuu.

Jedina razlika je u tome što ovaj uključuje opciju spajanja kompozitnog kabela. S 35 USD plaćate malu premiju da biste se mogli povezati sa starijim TV-om, ali to je jeftinije od nadogradnje TV-a kako bi bio kompatibilan s uređajem za strujanje.

30,00 USD u Walmartu

Provjerite zalihe (otvara se u novom prozoru)

godine

godine

Za one koji imaju 4K TV, Roku Premiere od 40 USD je najjeftiniji model koji podržava punu rezoluciju vašeg TV-a. Dovoljno je snažan za strujanje 4K i HDR videa, pod uvjetom da ih vaš TV podržava. Kutija izgleda slično Roku Expressu i također se može spojiti na vaš TV samo pomoću HDMI kabela.

Također dolazi sa standardnim Roku daljinskim upravljačem s tipkama prečaca za streaming aplikacija. Kao 4K streamer, ovaj uređaj je prilično jednostavan. Ostali Roku modeli dolaze s Ethernet vezama ili poboljšanim Wi-Fi što može biti velika prednost pri strujanju velikog opterećenja propusnosti koje dolazi s 4K videom. Međutim, ako ste zainteresirani da svoje 4K troškove svedete na minimum, Premiere je solidna opcija.

16,00 USD u Walmartu

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

godine Premijera+

PCMag logotip Premijera + prikaz godine

Dodatnih 10 USD u odnosu na Premiere dobivate Roku Premiere+ od 50 USD, koji nudi nadograđeni daljinski upravljač s gumbom za glasovno pretraživanje koji vam omogućuje pretraživanje emisija i filmova bez upisivanja njihovih naslova. Također dolazi s tipkama za glasnoću i napajanje za vaš TV, što pomaže smanjiti broj daljinskih upravljača s kojima morate petljati svaki put kada želite nešto gledati.

Osim daljinskog upravljača, Premiere+ je funkcionalno identičan Premiereu. Podržava sve iste aplikacije, ima sve iste priključke i struji 4K, HDR i Dolby Atmos baš kao i njegov mlađi brat. Ako vam glasovno pretraživanje i tipke za glasnoću/napajanje vrijede 10 dolara, Premiere+ bi mogao biti na putu; inače možete uštedjeti malo novca.

109,00 dolara na Amazonu

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

Roku Streaming Stick

PCMag logotip Roku Streaming Stick (HDMI verzija)

Ako želite uštedjeti prostor, Roku Streaming Stick u potpunosti odbacuje kutiju i odlučuje se za tanak gadget (Otvara se u novom prozoru) koji se priključuje izravno u HDMI priključak vašeg TV-a. Priključite jedan kraj kabela za napajanje u mali kraj Roku Streaming Sticka, a drugi kraj u USB priključak TV-a ili isporučeni adapter za zidnu utičnicu.

Osnovni Roku Streaming Stick podržava samo 1080p video, tako da ako imate 4K ili HDR TV, nećete koristiti svoj TV puni potencijal s ovim modelom. Međutim, dolazi s elegantnijim glasovnim daljinskim upravljačem. Ako želite obični HD streaming uređaj i sviđa vam se ideja pretraživanja glasom, možda biste trebali kupiti ovaj umjesto Roku Premiere.

Roku Streaming Stick+

PCMag logotip Roku Streaming Stick+ recenzija

Još jednom, "+" u nazivu Roku proizvoda implicira manje povećanje cijene za male, ali značajne nadogradnje. U ovom slučaju, Roku Streaming Stick+ je praktički identičan Streaming Sticku, ali ovaj model podržava 4K i HDR streaming. Ako imate 4K TV i želite diskretnu palicu koju možete sakriti iza TV-a, ovo je jedini Roku za vas.

Streaming Stick+ također dolazi s vanjskim bežičnim produžetkom koji se nalazi u sredini kabela za napajanje. Ovaj prijemnik uvelike proširuje domet vašeg Rokua i daje vam pouzdaniji signal čak i ako ste dalje od svog Wi-Fi usmjerivača. Jači Wi-Fi je dobra vijest za 4K streaming, koji može biti vrlo zahtjevan za vašu internetsku vezu, pa je lijepo imati ovo uključeno.

49,00 USD u Walmartu

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

Godina Ultra

PCMag logotip godine Ultra Review

Roku Ultra od 100 dolara pradjed je Roku linije proizvoda. Izgleda više kao pravi set-top box nego bilo koji drugi uređaj u Rokuovoj postavi. Dizajniran je za 4K HDR streaming i ima najmoćniju video obradu tvrtke. Dolazi čak i s Ethernet priključkom tako da se možete spojiti izravno na svoj usmjerivač kako biste uvijek imali pouzdan signal.

Ultra također uključuje utor za microSD karticu i USB priključak koji vam omogućuje proširenje lokalne pohrane na kutiji. Možete ih učitati na vlastiti medij kako biste ih mogli reproducirati lokalno, tako da ne morate ni strujati. Kao i Streaming Stick+, Ultra ima iznimno snažne Wi-Fi prijamnike koji osiguravaju solidnu vezu prilikom strujanja 4K videa.

Ultra daljinski upravljač dolazi s priključkom za slušalice tako da možete slušati zvuk svog TV-a bez ometanja drugih. Također ima dva gumba za igranje u stilu NES-a. Okrenite daljinski na stranu i možete ga koristiti za igranje jednostavnih igrica koje možete preuzeti s kanala Roku Games (Otvara se u novom prozoru).

Postoji čak i gumb na samom playeru za lociranje daljinskog upravljača ako ga izgubite među jastucima kauča. Sve u svemu, Roku Ultra je najskuplji Roku koji možete kupiti, ali ima i najviše mogućnosti.

97,00 dolara na Amazonu

Pogledajte (otvara se u novom prozoru)

24 skrivena Roku trika za uspjeh u strujanju

24 skrivena Roku trika za uspjeh u strujanju

Sada kada ste odabrali najbolji Roku za sebe, možete saznati više o ovim uređajima za strujanje osim o osnovama Marvelovog maratona. Evo naših najboljih Roku savjeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up