Roblox 101: Kako zaraditi pravi novac od svojih videoigara

Svatko tko zna za Roblox zna za Robux. To je valuta koja se koristi za pristup premium igrama koje su izradili korisnici i kupnju propusnica za igru ​​i drugih stavki u igri. Međutim, jeste li znali da Roblox igre koje kreirate mogu generirati pravi novac? Priče se razlikuju od programera do programera, ali moguće je živjeti u stvarnom svijetu s novcem virtualnog svijeta.

Postoji mnogo načina za zaradu s Robloxom, a u nastavku ćemo detaljno objasniti kako to učiniti. Međutim, prije nego što to učinimo, imajte na umu da popularnost vaše igre ili predmeta povećava vaš prihod. Samo stavljanje sadržaja na prodaju ne znači da vam je suđeno postati milijunaš. Naravno, moguće je, ali takvi su slučajevi rijetki. Zarađivanje velikog novca s Robloxom zahtijeva naporan rad i predanost.

Jeste li spremni naučiti kako generirati hladan, čvrsti novac s Robloxom? Započnimo.

PCMag logotip Što je Roblox? Izrada igara, zarađivanje novca i još mnogo toga

Roblox Dev Ex

Índice
 1. Napravite DevEx račun
 2. Naplatite pristup igri
 3. Stvorite propusnice za igru
 4. Napravite kvarljive proizvode
 5. Modna odjeća
  1. Preporuka naših urednika
 6. Razmijenite predmete koje je teško pronaći
 7. Posljednji savjet: izbjegavajte prevarante

Napravite DevEx račun

Za pretvaranje virtualne valute koju dobijete u dolare i cente, morate se prijaviti za račun Developer Exchange. DevEx omogućuje kreatorima da isplate svoj Robux po određenoj stopi. Trenutno 100.000 Robuxa donosi 350 USD. Roblox također zahtijeva da ispunite sljedeće zahtjeve za isplatu:

 • Imajte pretplatu na Roblox Premium

 • Imajte minimalno 100.000 zarađenih Robuxa na svom računu

 • Imati potvrđenu adresu e-pošte

 • Imajte važeći DevEx Portal račun

 • Imati 13 ili više godina

 • Budite član zajednice s dobrom reputacijom koji se pridržava Robloxovih uvjeta pružanja usluge

 • Roblox Premium pretplate dolaze u tri razine, svaka sa svojom cijenom i pogodnostima:

 • Premium 450 košta 4,99 USD mjesečno i donosi vam 450 Robuxa mjesečno

 • Premium 1000 košta 9,99 USD mjesečno i donosi vam 1000 Robuxa mjesečno

 • Premium 2200 košta 19,99 USD mjesečno i donosi vam 2200 Robuxa svaki mjesec

 • Osim podjeljivanja Robuxa na mjesečnoj bazi, pretplata na Roblox Premium daje vam ekskluzivne popuste i artikle, 10 posto više Robuxa kada kupite valutu za pravi novac i mogućnost trgovanja artiklima. Trgovanje predmetima važan je aspekt generiranja Robuxa, kao što ćete uskoro vidjeti.

  Provjera vaše adrese e-pošte vrši se u izborniku Postavke na web stranici Roblox. Dobro je potvrditi svoju e-poštu čak i ako ne planirate unovčiti svoj Robux. Štiti vaš račun i daje vam način da poništite lozinku ako izgubite pristup.

  Pristup igricama Roblox

  Naplatite pristup igri

  Većina Roblox igara je besplatna za igranje i ne zahtijevaju nikakvo plaćanje. Međutim, ako želite zaraditi, ljudima možete naplatiti naknadu za igranje vaše igre (između 25 i 1000 Robuxa). Imajte na umu da ljudi ne kupuju vašu igru ​​koju su izradili korisnici; oni plaćaju za pristup igri koju su kreirali vaši korisnici. Svatko tko pokušava prodati igru ​​vjerojatno je prevarant (više o tome kasnije).

  Ako odlučite naplaćivati ​​pristup svojoj igri, trebali biste izraditi i promotivne videozapise i slike kako biste potencijalnim igračima dali dojam o čemu se radi u vašoj igri. Uostalom, ako potencijalni igrači ne mogu vidjeti vašu igru ​​na djelu, malo je vjerojatno da će je kupiti.

  Roblox Game Pass

  Stvorite propusnice za igru

  Propusnice za igru ​​obično otvaraju vrata značajkama koje inače nisu dostupne u igri, kao što je posebno odijelo koje liku omogućuje let. Češće su propusnice koje udvostručuju igračeve bodove iskustva, udvostručuju zlato koje je igrač zaradio ili dopuštaju igračima da nose dodatne predmete ili kućne ljubimce; stvarno ovisi o vrsti igre koju ste stvorili.

  Ipak, ne možete pretjerati; morate pažljivo izraditi svoje propusnice za igru. Ako vaše propusnice za igru ​​daju igračima previše moći u natjecateljskim akcijama ili nepravednu prednost u odnosu na ljude koji ih ne mogu ili ne žele kupiti, tada će se vaša igra smatrati "plati za pobjedu". Ne želite da vaša igra ima tako lošu ravnotežu igranja.

  Roblox Perishables

  Napravite kvarljive proizvode

  Kvarljivi proizvodi su jednokratni artikli namijenjeni za više kupnji. Ovi predmeti su uvijek veliki hit, bilo da se radi o dodatnom zlatu, raketnom gorivu, dodatnom streljivou ili XP-u. Upamtite, demografiju Robloxa uglavnom čine mala djeca i tinejdžeri. Dakle, ako Robuxu naplaćujete kvarljivu robu, pobrinite se da je nekako dostupna bez kupnje. Na taj se način igrači i dalje mogu natjecati u natjecateljskim okršajima, čak i ako moraju grindati kako bi dobili predmet.

  Modna odjeća

  Ovisno o naslovu, Roblox igre nude mnogo načina za prilagođavanje vašeg lika u igri s cool odjećom. Održavanje vašeg brenda i sprječavanje kopiranja tema je za drugi dan. Međutim, znajte da možete preuzeti predloške odjeće, izraditi vlastite dizajne i staviti opremu na prodaju (obično 5 do 100 Robuxa).

  Preporuka naših urednika

  Nastojati nadmašiti konkurenciju stvaranjem sve više i više jedinstvenih odjevnih kombinacija vjerojatno je najteži dio modnog kuta Robloxa. Preporučujem korištenje programa za uređivanje slika, kao što je GIMP ili Photoshop, za stvaranje digitalnih niti.

  Roblox trgovina

  Razmijenite predmete koje je teško pronaći

  Platforma Roblox svojim korisnicima omogućuje trgovanje ograničenim ili ograničenim jedinstvenim predmetima. Razlika između to dvoje? Roblox je jednom prodao ograničenu stavku, ali više se ne prodaje; bila je na prodaju određeno vrijeme. S druge strane, Roblox je nekada prodavao ograničene jedinstvene artikle, ali ograničene količine. Tako, na primjer, ako ste uzeli rijedak šešir koji je na kraju bio vrlo tražen, možete ga zamijeniti drugom korisniku Robloxa za ogromne količine Robuxa.

  PCMag logotip Zašto biste trebali igrati na računalu

  Posljednji savjet: izbjegavajte prevarante

  Ne možete govoriti o Roblox tržištu, a da ne govorite o prevarantima, sumnjivim ljudima koji nude besplatni Robux, varaličarima ili novcu s namjerom da vam ukradu račun. Ponekad će vas tražiti da kupite njihove igre. Ne vjeruj ovim ljudima. Mogu pokušati ukrasti vaše predmete, kreacije ili Robux. Ne postoji nešto poput besplatnog Robuxa! Zapravo, prijevare s Robuxom postale su toliko velika stvar da je Roblox prekršio svoju politiku poklanjanja Robuxa u bilo kojem obliku osim Roblox darovne kartice (Otvara se u novom prozoru).

  Nikada nikome ne dajte svoj račun ili lozinku. Ako netko tvrdi da je iz Robloxa i traži vašu lozinku, ta je osoba prevarant. Roblox vas nikada neće pitati za lozinku. Osim toga, neki prevaranti će vam poslati poveznicu koja kolačić prebriše (Otvara se u novom prozoru) vaš račun i daje napadaču mogućnost da se prijavi na vaš račun bez lozinke. Stoga nemojte klikati na linkove koji su vam poslani. Konačno, postoje korisnici Robloxa koji pokušavaju trgovati izravno s vama (ne postoji centralizirano tržište za razmjenu robe), ali nemaju namjeru predati željeni predmet. Budi pametan. Budi oprezan.

  Sada upotrijebite svoju maštu da stvorite sjajne igre i srodne sadržaje koji će natjerati druge korisnike Robloxa da otvore svoje novčanike. Za više savjeta o Robloxu pogledajte Robloxove vlastite vodiče (Otvara se u novom prozoru) i moje knjige o tome kako skriptirati igre (Otvara se u novom prozoru).

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up