Roblox 101: Kako izbjeći besplatne prevare Robuxa

Roblox bi trebao biti sigurno mjesto na mreži gdje koristite dostupne alate za stvaranje prekrasnih igara iz svoje mašte. Nažalost, platforma također ima mnogo prevaranata koji vas žele prevariti od Robuxa.

Robux je Robloxova valuta u igri koju koristite za kupnju pristupa igri, dodataka za avatar i drugih predmeta. Možete ga dobiti kupnjom izravno na web stranici Roblox ili kupnjom darovnih kartica u maloprodajnim trgovinama, kao što su Target ili Wal-Mart.

Evo cake: Robux se može zamijeniti za pravi novac, što ga čini privlačnim za prevarante. Srećom, čitanjem ovog vodiča možete izbjeći da postanete žrtva krađe Robuxa.

PCMag logotip Što je Roblox? Izrada igara, zarađivanje novca i još mnogo toga

Prije nego što uđemo u detalje, razjasnimo jednu stvar: besplatni Robux ne postoji. Ako vam se netko obrati s tom ponudom, ta osoba izvodi prijevaru kako bi ukrala vaš novac, predmete ili druge predmete. Robux je jedan od načina na koji Roblox Corporation zarađuje novac, pa bi bilo pogrešno misliti da ih možete dobiti besplatno.

Índice
 1. Što su Robux?
 2. Kakve Robux prijevare postoje?
 3. Roblox Game Chat
 4. Roblox poruke
 5. Lažni besplatni Robux streamovi
 6. Lažne web stranice
 7. Besplatni Robux za App Exchange
  1. Preporuka naših urednika
 8. Preuzeti programi
 9. JavaScript napadi
 10. Struganje kolačića
 11. Izbjegavanje prijevare

Što su Robux?

Kupnja Robuxa sa stranice Roblox

Možete kupiti 880 Robux za 9,99 USD putem web stranice Roblox ako imate Premium Roblox račun. Ako nemate Premium račun, dobit ćete 800 Robux za 9,99 USD. To znači da je jedan Robux jednak otprilike 80 centi u stvarnom svijetu kada se kupi izravno od Robloxa.

Nakon što nabavite najmanje 100.000 Robuxa (prodajom artikala, korištenjem darovnih kartica itd.) i ispunite sve zahtjeve Developer Exchange (Otvara se u novom prozoru), možete unovčiti svoj Robux za pravi novac. Sada ćete dobiti otprilike 350 USD za svakih 100 000 Robuxa koje prodate Roblox Corporation. Drugim riječima, jedan Robux vrijedi nešto više od četvrtine svoje nabavne vrijednosti. To je izvrstan tečaj koji privlači prevarante.

Kakve Robux prijevare postoje?

U svijetu postoji mnogo Robux prijevara, a osmišljene su za tri stvari: krađu vašeg Robuxa, krađu vašeg korisničkog imena i lozinke i krađu vaših predmeta. Ovo su glavne metode koje prevaranti koriste za pokretanje Robux prijevara:

 • Roblox igra chat

 • Roblox sustav za razmjenu poruka

 • Lažni besplatni Robux streamovi

 • Lažne web stranice

 • Besplatni Robux za App Exchange

 • Preuzeti programi

 • Javascript napadi

 • Struganje kolačića

 • Prije nego što uđemo u sitnije detalje prijevara, trebali biste znati da većina računa prevaranata spada u kategorije "bot" ili "phishing". Bot računi su stvoreni imajući na umu postojeće nedostatke. Ovi se računi često prijavljuju Roblox Corporation i zabranjuju im se s platforme. Nažalost, bot račune je lako stvoriti. Ne zahtijevaju provjeru e-pošte, tako da se cijela vojska botova može sastaviti u nekoliko minuta. To su računi koji šalju poruke i razgovaraju svojim metama, nadajući se da ćete kliknuti na zlonamjernu vezu.

  Phished (izgovara se "fished") računi su računi koji su ukradeni. Dvije radnje vjerojatno će se dogoditi nakon što prevarant ukrade račun. Prvo je ništa. Podaci za prijavu na račun jednostavno se pohranjuju u bazu podataka napadača za kasniju upotrebu u napadu masovne prijevare. Drugi? Napadač odmah mijenja lozinku kako bi vas zaključao, mijenja sve stavke povezane s tim računom za malo ili besplatno, prenosi sav Robux ili koristi račun za krađu drugih računa – počevši od bilo koga na popisu prijatelja tog računa. Da biste to spriječili, trebali biste naučiti kako izbjeći phishing prijevare.

  Ako je vaš račun ukraden, kontaktirajte Roblox Corporation kako biste ga vratili (Otvara se u novom prozoru). Nemojte čekati i nemojte se sramiti. Morate brzo djelovati ako želite vratiti svoj račun. Predstavnik Roblox Corporation će vas kontaktirati i provesti kroz korake za oporavak vašeg računa. Stručni savjet: Držite svoje korištene Robux kartice pri ruci. Predstavnik korisničke podrške možda će od vas zatražiti da pročitate brojeve koji se koriste za potvrdu da ste vi vlasnik ukradenog računa. Iskreno govoreći, ako ste na ovom mjestu, prevarant će najvjerojatnije izbrisati vaš račun. Ipak budi pozitivan.

  Roblox Game Chat

  Jedno od prvih mjesta gdje ćete pronaći varalicu je chat soba Roblox igre. Lažni račun će reći nešto poput "Želite li besplatne R$? Provjerite (neku web stranicu) da biste dobili svoj besplatni Robux!” Roblox Corporation ne dopušta poveznice u chatovima u igri, pa su prevaranti pronašli kreativne načine da spomenu URL umjesto da zalijepe vezu. Ove poveznice obično vode do zlonamjernih web stranica, stoga ih nemojte posjećivati.

  Roblox poruke

  Na web stranici Roblox postoji sustav stilova e-pošte za slanje poruka prijateljima. Ova je značajka uključena prema zadanim postavkama kako bi vam "Svi" mogli poslati poruku. Lažni računi šalju goleme količine neželjene pošte nasumičnim korisnicima u pokušaju da ih navedu da kliknu na zlonamjerne veze. Možete postaviti svoje postavke tako da vam nitko ne može slati poruke ili samo vaši prijatelji. Međutim, zapamtite da bi vaši prijatelji mogli biti hakirani i svaka poruka koja dolazi od njih možda zapravo nije od njih.

  Lažni Twitch stream oglašavanje besplatnog Robuxa

  Lažni besplatni Robux streamovi

  Ako posjetite Twitch, YouTube ili druge usluge za streaming videoigara uživo, naći ćete streamere koji obećavaju besplatni Robux i traže od vas da se opustite u chatu. Ovo su lažni streamovi. Zapravo, ovo su snimke u petlji! Previše gledatelja vjeruje da ovi streameri dijele besplatno, pa kliknu na zlonamjernu vezu za chat u nadi da će Robux dobiti besplatno.

  Postoji jednostavan način da saznate je li stream lažan: jednostavno pogledajte koliko dugo osoba streama. Nitko ne emitira 16 sati neprekidno. Osim toga, ako gledate stream dovoljno dugo, vidjet ćete da se vrti. Opet, nemojte klikati na poveznice iz nepoznatih izvora.

  Lažne web stranice

  Stranice stvorene da izgledaju kao legitimne tvrtke pojavljuju se cijelo vrijeme. Ove vas stranice pozivaju da unesete svoje korisničko ime i lozinku za Roblox kako biste dobili besplatni Robux. Opet, ovo su lažni. Ovo je obično zadnje mjesto na koje se okrenete kada vam prevarant pokušava ukrasti račun.

  Besplatni Robux za App Exchange

  Postoje prevarantske tvrtke koje od vas traže da preuzmete aplikaciju na svoj telefon i prođete niz koraka kako biste dobili besplatni Robux. Obično će od vas tražiti da:

 • Ispunite anketu

 • Preuzmite aplikaciju

 • Unesite svoje osobne podatke, kao što su ime, prezime, Roblox korisničko ime

 • Igrajte određeno vrijeme

 • Dovršite zadatke u različitim aplikacijama, kao što je podizanje razine igre na razinu 4 ili dovršavanje uputa

 • Te su aplikacije i ponude osmišljene kako bi vas naveli da provedete vrijeme gledajući njihove oglase, što se pretvara u prihod za te tvrtke. Dakle, 10 000 bodova koje ste prikupili u posljednja tri mjeseca donijet će vam...oko 100 Robuxa. Za ove prijevare stvorena je izreka “vrijeme je novac”.

  Preporuka naših urednika

  Preuzeti programi

  Neke prijevare zahtijevaju preuzimanje softvera na računalo ili mobilni uređaj. Jednom instaliran, softver može raditi što god želi. Ako ste već prijavljeni na Roblox, program otvara novi preglednik koji ne možete vidjeti i jednostavno krade sve vaše stavke Robuxa i računa. Nemojte preuzimati programe s nepoznatih mjesta.

  JavaScript napadi

  Neki vas videozapisi i web stranice pokušavaju uvjeriti da otvorite "konzolu" preglednika i zalijepite skriptu koja će vam dati besplatni Robux. Ovaj kod je JavaScript, skriptni jezik koji može učiniti sve što korisnik može učiniti na strani klijenta preglednika. Umetanjem ovog koda u konzolu, preglednik krade stavke i Robux. Srećom, neće moći promijeniti vašu lozinku jer vam je za promjenu računa potrebna trenutna lozinka.

  Međutim, to ne znači da ste sigurni. Skripta bi mogla izbaciti lažnu stranicu za prijavu ili zatražiti da unesete lozinku (vaše korisničko ime je već na ekranu).

  Struganje kolačića

  Najnapredniji način krađe nečijeg računa je korištenje kolačića. Ova vrsta prijevare uključuje klik na vezu koja vas brzo vodi na web mjesto koje uklanja kolačiće vašeg preglednika i šalje vas na drugu stranicu. Većina ljudi nikada ne bi saznala ili čak primijetila da se nešto dogodilo.

  Kolačići su loši jer ne zahtijevaju od napadača da zna vaše korisničko ime ili lozinku. Jeste li ikada primijetili kako se ne morate uvijek prijaviti na Roblox? To je zato što vaš preglednik drži autentifikaciju unutar kolačića. Napadač samo treba uzeti ukradeni kolačić, staviti ga u svoj preglednik i osvježiti stranicu. Nikada ne biste znali da je netko trenutno na vašem računu, spreman da vas opljačka (ili se pripremite za krađu identiteta za više računa).

  PCMag logotip Što je Roblox? Izrada igara, zarađivanje novca i još mnogo toga

  Izbjegavanje prijevare

  Najlakši način da izbjegnete prijevare je zapamtiti da ne postoji nešto poput besplatnog Robuxa. Razdoblje. Robux darivanja na kanalima YouTubera su uobičajena, pa evo što možete tražiti od pouzdanog izvora:

 • Stream koji traje manje od 2 sata

 • streamer koji ne koristi crowdfunding

 • Streamer dijeli Robux kartice

 • Ako streamer obeća gledateljima platiti sredstvima grupe (Robux zarađen ili kupljen za Roblox grupu), trebali biste biti oprezni iz dva razloga. Prvo, to je protivno uvjetima usluge. Drugo, vjerojatno je lažno. Međutim, ako streamer dijeli Robux kartice, to je vjerojatno legitiman izvor. Roblox Corporation omogućuje YouTuberima sudjelovanje u Robux darivanjima pod jednim uvjetom: Robux se mora kupiti kao darovna kartica. Budite oprezni i zabavite se.

  Za više savjeta o Robloxu pogledajte Robloxove vlastite vodiče (Otvara se u novom prozoru) i moje knjige o tome kako skriptirati igre (Otvara se u novom prozoru).

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up