Roblox 101: Kako igrati VR igre

Metaverzum se (navodno) približava, a virtualna stvarnost je jedan od njegovih prolaza. Roblox, megapopularna digitalna platforma, poznata je po svojim tradicionalnim iskustvima videoigara, ali ima i mnogo VR naslova.

Za igranje Roblox igara u virtualnoj stvarnosti trebat će vam VR slušalice i računalo. Što se tiče VR opreme, Oculus Quest 2 (ono što ćemo koristiti kao primjer u ovom članku) je odličan izbor, ali to nisu jedine slušalice kompatibilne s Robloxom. Što se tiče osobnog računala, trebat će vam stroj za igranje velike snage koji može renderirati virtualne svjetove.

PCMag logotip Što je Roblox? Izrada igara, zarađivanje novca i još mnogo toga

Nakon što postavite te stavke, preuzmite aplikaciju Oculus na svoje računalo. Nakon instaliranja, povežite svoj Oculus Quest 2 s računalom putem kabela Oculus Link slušalica (prodaje se zasebno) od 79 USD. Ako vašem računalu nedostaje USB-C veza, provjerite Oculus Link kabele za slušalice koji podržavaju USB 3.1.

Alternativno, možete koristiti Oculus Air Link, beta značajku Oculus Quest 2, za povezivanje VR slušalica sa svojim računalom putem Wi-Fi veze. Ova bežična opcija nije tako stabilna kao žična veza, ali ne ograničava vaše pokrete kao što to čine kabeli. Ako bežična izvedba nije problem, tada se ruta povezivanja svodi na vaše želje. Napomena: Morate aktivirati Oculus Air Link unutar slušalica. Evo kako to postaviti.

Índice
 1. Kako spojiti Quest 2 na računalo putem Wi-Fi veze
 2. Kako pronaći Roblox VR igre
  1. Preporuka naših urednika
 3. Napravite vlastite VR igre

Kako spojiti Quest 2 na računalo putem Wi-Fi veze

 • Otvorite aplikaciju Oculus na računalu.

 • Odaberite Postavke.

 • Odaberite Beta na gornjim karticama.

 • Uključite opciju Air Link.

 • VR Air Link u izborniku postavki

  Sada morate omogućiti Air Link unutar VR slušalica. Evo kako:

 • Pritisnite gumb Oculus na desnom VR kontroleru (ako izbornik već nije otvoren).

 • Kliknite na vremensku traku.

 • Pritisnite Postavke.

 • Pronađite opciju Eksperimentalno i kliknite na nju.

 • Vidjet ćete opciju za Air Link. Prijeđi na plavo.

 • Sada biste trebali vidjeti opciju u prvom izborniku: Oculus Air Link. Kliknite na njega.

 • Odaberite računalo s kojim se želite povezati i kliknite Upari.

 • Kôd za uparivanje pojavit će se na vašoj Oculus desktop aplikaciji i slušalicama. Provjerite odgovaraju li i kliknite Nastavi.

 • Oculusovo okruženje pojavljuje se kada povežete VR slušalice s računalom. Odatle možete igrati Oculus igre, Steam igre i druge kompatibilne naslove. Tako da možemo igrati Roblox i praviti Roblox VR igre.

  Imajte na umu da možete kontrolirati svoje računalo unutar VR okruženja odabirom ikone radne površine na traci izbornika Questa 2. Nakon što to učinite, možete kontrolirati miša pomoću ručnih kontrolera.

  VR biblioteka

  Kako pronaći Roblox VR igre

  Sada kada ste postavili svoj Oculus Quest 2, vrijeme je da pronađete Roblox VR igre. Na početnoj stranici Robloxa (bilo u VR-u na radnoj površini ili na računalu u stvarnom svijetu), potražite VR naslove.

  Najpopularniji su VR simulatori ruku. To su igrališta koja vam omogućuju da upravljate ogromnim, lebdećim glavama i rukama i da se igrate s igračkama u virtualnom svijetu. U vrijeme pisanja ovog teksta, postoji jedna igra koja je ekskluzivna za VR i toplo vam preporučujem da pogledate: EdgeWorks od GregTame. Zahtijeva plaćeni pristup (450 Robux), tako da morate platiti Robuxu da biste igrali igru.

  Preporuka naših urednika

  Većina Roblox VR naslova uključuje zadane postavke, zaslon i kontrole, tako da će VR igre raditi odmah. Njihove kontrole mogu biti malo nezgodne, ali igrice rade.

  Napravite vlastite VR igre

  Ako planirate izraditi vlastitu Roblox VR igricu, pogledajte biblioteku VRService (otvara se u novom prozoru). Programeri rade na poboljšanju načina na koji VR sustav funkcionira unutar Robloxa. VR usluga je još uvijek novi koncept za mnoge igrače i programere, ali neće proći dugo prije nego što vidimo igre virtualne stvarnosti koje se pojavljuju na Robloxovim najzanimljivijim i najpopularnijim karticama pretraživanja.

  Za više savjeta o Robloxu pogledajte Robloxove vlastite vodiče (Otvara se u novom prozoru) i moje knjige o tome kako skriptirati igre (Otvara se u novom prozoru).

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up