Riješiti se svog smeća? Najbolje web stranice za lokalnu kupnju i prodaju

Kupnja na Amazonu je laka, ali ako trebate veliki artikl koji se ne može lako poslati ili imate nešto za prodati, postoje bolje opcije. Web stranice i aplikacije kao što su eBay, Craigslist, Facebook Marketplace, OfferUp i VarageSale izvrsne su opcije za kupnju i prodaju na lokalnom nivou.

Índice
  1. eBay
  2. Craigslist
  3. Facebook Marketplace
  4. OfferUp
  5. VarageSale

eBay

EBay (Otvara se u novom prozoru) je mjesto za prodaju i slanje artikala širom svijeta, ali ako nešto pokušavate kupiti osobno, neki prodavači nude artikle za lokalno preuzimanje kao opciju.

ebay oglasi

Da biste pronašli takve popise, pročistite svoju pretragu upisivanjem naziva artikla i uključivanjem riječi "samo preuzimanje", kao u "samo preuzimanje kožne sofe". Ili pregledajte kategorije navedene na lijevoj strani web stranice. Ispod Lokacije stavkikliknite potvrdni okvir za Iznutra, zatim unesite svoj poštanski broj i odredite koliko daleko ste spremni putovati da biste preuzeli predmet. Odaberite na svom mobilnom telefonu Filtar > Lokalno preuzimanje > Maksimalna udaljenost.

ebay opcije

Ako prodajete veliki artikl koji ne želite poslati, morate postaviti nekoliko opcija u svom popisu na eBayu. Na terenu za Dodatne upute za odjavukliknite na Više odnos. Sada možete odlučiti prihvatiti PayPal i/ili primiti plaćanje po preuzimanju. Ispod Detalji dostavekliknite padajući popis za Dostava i odaberite Nema dostave: samo lokalno preuzimanje.

Craigslist

craiglist oglasi

Craigslist (Otvara se u novom prozoru) vjerojatno je najpoznatije mjesto ako želite kupovati ili prodavati lokalno. Kao kupac, možete jednostavno pregledavati oglase ili tražiti određene artikle. Možete odrediti svoju lokaciju prema gradu, regiji ili državi, što vam omogućuje kupnju koliko god želite. Nakon što pronađete artikl koji želite, obratite se izravno prodavaču kako biste razjasnili detalje prodaje.

informacije o craigslistu

Kao prodavač, možete objaviti oglas na Craigslistu s potrebnim informacijama o predmetu i zatim pričekati da vas kupci kontaktiraju. Samo kliknite Napravi post na početnoj stranici u vašem području i ispunite sve potrebne podatke.

Budite upozoreni: Craigslist je postao plodno tlo za prevarante, pa se nemojte iznenaditi ako dobijete nekoliko poruka od prevaranata koji vas pokušavaju prevariti. Za razliku od eBaya, Craigslist nema jamstva za nadoknadu ako ste prevareni.

Kako biste se zaštitili od loših momaka, nikada ne prihvaćajte plaćanje čekom, novčanom uplatnicom ili čak PayPalom. Uvijek inzistirajte samo na gotovini i samo na lokalnom preuzimanju. Pod pretpostavkom da možete prevesti predmet u svom automobilu, možda biste se trebali sastati s kupcem na javnom mjestu umjesto da dođete kući. Za više savjeta, možete pogledati savjet Craigslista o tome kako izbjeći prijevare (Otvara se u novom prozoru).

Facebook Marketplace

Facebook tržnica

Korisnici Facebooka mogu kupovati ili prodavati artikle na društvenoj mreži putem Marketplacea (Otvara se u novom prozoru), gdje možete kupovati po kategoriji, cijeni i lokaciji; ili pronađite artikle prema nazivu ili ključnoj riječi i odaberite primanje obavijesti kada artikl postane dostupan. Ako pronađete nešto što vas zanima, kliknite na to da vidite više informacija. Možete poslati poruku prodavaču izravno putem Facebook Messengera ako imate pitanja. Stavke se također mogu spremati ili dijeliti na Facebooku.

Ako imate predmet na prodaju, otvorite ga Tržnica i kliknite Napravite novi popis (stolno računalo) ili Prodavati (mobilni). Odaberite vrstu artikla koji prodajete. Ispunite detalje artikla, uključujući kategoriju, naziv, cijenu, lokaciju, opis i fotografije. Zatim objavite i pričekajte da vas potencijalni kupci kontaktiraju.

Prijenos na tržište

OfferUp

OfferUp (Otvara se u novom prozoru) nudi se i kao web stranica i kao mobilna aplikacija. Ako odlučite tražiti nešto za kupnju, stranica prema zadanim postavkama koristi vašu trenutnu lokaciju, iako se to može promijeniti. Da biste suzili polje, možete prilagoditi dodatne specifikacije pretraživanja, kao što su nedavni oglasi, najbliže lokacije i cijena. Kada pronađete pravi artikl, dajte ponudu, postavite pitanja ili sačuvajte popis za kasnije.

nudi ponude

Da biste prodali artikl na OfferUp, otvorite račun na web mjestu. Tada ćete morati upotrijebiti mobilnu aplikaciju za objavu svojih artikala za prodaju. Preuzmite aplikaciju iz App Storea (otvara se u novom prozoru) ili Google Playa (otvara se u novom prozoru), zatim kliknite Prodaja ikonu na dnu ekrana. Dodajte fotografije i naslov, odaberite kategoriju, postavite uvjete i lokaciju, dodajte opis i unesite cijenu prije objave.

aplikacija za ponudu

VarageSale

VarageSale (Otvara se u novom prozoru) pokušava stvoriti virtualnu verziju koncepta garažne rasprodaje. Za kupnju ili prodaju ovdje prvo unesite svoju lokaciju da biste se pridružili najbližoj zajednici. Zatim se povezujete s Facebookom ili putem tekstualnog koda kako biste potvrdili svoj identitet i mora vas odobriti administrator da biste dobili pristup stranici. Nakon što dobijete odobrenje, možete kupovati i prodavati artikle s drugim provjerenim osobama u vašem području.

razni oglasi

Da biste provjerili ima li artikala na prodaju, pregledajte popise u svojoj zajednici ili upišite određeni artikl u okvir za pretraživanje. Ako pronađete predmet koji vas zanima, obratite se prodavaču za sva pitanja. Odatle možete razraditi pojedinosti i dogovoriti mjesto sastanka za preuzimanje artikla.

varagesale upload

Da biste nešto prodali na VarageSaleu, počnite objavljivanjem fotografije artikla. Unesite naslov i opis, a zatim pošaljite ponudu. Također možete kupovati i prodavati artikle pomoću aplikacije VarageSale za iOS/iPadOS (otvara se u novom prozoru) ili Android (otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up