Remote Play: Kako prenijeti igre s računala na Steam Deck

Steam Deck je izvrstan uređaj za igranje PC igrica daleko od stvarnog računala. Nije najprijenosniji ručni uređaj na tržištu (zbog svoje veličine), ali se neprimjetno povezuje s vašim Steam profilom i omogućuje vam lokalno preuzimanje igara.

Međutim, ponekad biste mogli htjeti streamati igre izravno sa svog osobnog računala, oduzimajući puno snage špila iz jednadžbe. Srećom, ovo je lako postaviti. Sve što trebate je stabilna internetska veza i možete započeti sa streamingom.

Índice
  1. Zašto prenositi igre na svoj Steam Deck?
  2. Koje igre rade s daljinskim igranjem?
  3. Kako prebaciti igre na Steam Deck
    1. Preporuka naših urednika

Zašto prenositi igre na svoj Steam Deck?

Steam daljinsko igranje

(Zasluge: Carli Velocci)

S lansiranjem Steam Decka, igrači sada imaju prijenosno rješenje za PC igranje. Međutim, Steamova značajka Remote Play omogućuje vam strujanje igara s vašeg računala na Deck na isti način na koji vam Steam Link omogućuje igranje igara na vašem telefonu. Ali zašto biste uopće morali prenositi igre na konzolu kada možete igrati samo lokalno?

Ako posjedujete moćno računalo, možete koristiti Remote Play kako biste iskoristili procesorsku snagu svoje opreme. Streaming igara na Steam Deck iskoristit će prednosti specifikacija vašeg osobnog računala umjesto ograničenijeg hardvera dlanovnika. Dakle, ovisno o igri, možete dobiti robusnije iskustvo. Ovo može biti posebno korisno za zahtjevnije AAA igre u vašoj knjižnici.

Igre moraju biti kompatibilne sa Steam Deckom prije nego što ih možete igrati. Valve je testirao mnoge igre kako bi osigurao da ispravno rade. Međutim, Remote Play također može pomoći vašem iskustvu s manjim indijima koji nisu optimizirani za Deck budući da će igra tehnički biti pokrenuta na vašem računalu.

Streaming također može zaobići lokalnu pohranu, što vam pomaže uštedjeti prostor na disku. Bez obzira koju veličinu Steam Decka imate—najbolji model dolazi s 512GB—može se brzo napuniti. Uvijek možete proširiti pohranu pomoću microSD kartice, ali korištenje Remote Playa je jednostavna alternativa.

Remote Play čak vam omogućuje da svoj Steam Deck koristite kao upravljač. Sjednite ispred svog računala s pokrenutim Remote Playom i isključite zvuk koji dolazi kroz Steam Deck. To će vam dati pomalo glomazan, ali odličan kontroler.

Koje igre rade s daljinskim igranjem?

Ako ste igru ​​kupili na Steamu i dostupna je u vašoj knjižnici, možete je pokrenuti putem Remote Playa. Međutim, koliko će dobro vaše Steam igre raditi ovisit će o tome koliko su dobro optimizirane za tu značajku.

To možete lako provjeriti tako da pogledate trgovinsku stranicu igre i provjerite postoji li opcija Remote Play navedena s desne strane (iako to ne možete vidjeti na Steam Decku). Steam također ima stranicu za igrice koje se mogu igrati na daljinu (otvara se u novom prozoru). Ako je igra Deck Verified, vjerojatno će dobro raditi i putem Remote Playa.

Za sve igre preuzete s drugih prodajnih mjesta, Remote Play može biti izvediv. Međutim, ove igre zahtijevaju puno više podešavanja.

Kako prebaciti igre na Steam Deck

napredne opcije domaćina

(Zasluge: Carli Velocci)

Nakon što odaberete igru ​​za igranje, lako je sve pokrenuti. Za najbolje iskustvo možete napraviti jednu malu prilagodbu. Otvorite Steam klijent na računalu i odaberite Postavke > Remote Play > Napredne opcije hosta. Provjerite Promijenite rezoluciju radne površine kako bi odgovarala klijentu za strujanje kako bi vaše računalo trošilo manje energije automatskim podešavanjem maksimalne rezolucije Steam Decka. Onda udari URED.

Preporuka naših urednika

Sada smo spremni za stream. Provjerite radi li Steam na vašem računalu i je li igra koju želite streamati instalirana na vašem računalu. I vaše računalo i konzola moraju biti spojeni na istu bežičnu mrežu. Otvorite svoju Steam knjižnicu na svom Decku i idite na igru ​​koju želite streamati.

odaberite računalo za strujanje

(Zasluge: Carli Velocci)

Kliknite strelicu pokraj velikog gumba Instaliraj i pojavit će se skočni prozor. Odaberite naziv vašeg računala (u mom slučaju to je MagnaCarter-PC) i pritisnite A. Gumb će sada reći Stream. Pritisnite to i Remote Play će početi raditi svoju magiju.

Znat ćete da sve radi ako se instanca igre istovremeno pokrene i na računalu i na Steam Decku. Vaše računalo odražava sve što radite na svom Steam Decku.

stream igra

(Zasluge: Carli Velocci)

Ako imate problema s pokretanjem, još jednom provjerite internetsku vezu. Oba uređaja moraju koristiti isto. Inače malo pomaže staro gašenje pa ponovno paljenje.

PCMag logotip Valve Steam Deck oslobađa računalne igre s radne površine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up