Provjerite ovo: Kako jednostavno dijeliti fotografije, glazbu i više u iOS-u 15 i iPadOS-u 15

Ako posjetite zanimljivu web stranicu, snimite nezaboravnu fotografiju, uočite intrigantnu vijest ili poslušate cool epizodu podcasta, već dugo to možete podijeliti s drugim ljudima sa svog iPhonea ili iPada. Međutim, pristup tom zajedničkom sadržaju uvijek je bio mali izazov. Na primjer, ako vam netko pošalje stavku u tekstualnoj poruci, morate se vratiti na izvornu poruku i pronaći poveznicu.

Dobre vijesti: Taj poseban izazov je eliminiran za određene aplikacije, zahvaljujući iOS-u 15 i iPadOS-u 15.

Sada kada netko podijeli stavku s vama, ona će također biti dostupna u pridruženoj aplikaciji. Dakle, ako netko podijeli fotografiju s vama, ona se pojavljuje u aplikaciji Fotografije. Ako netko s vama podijeli epizodu podcasta, ona se pojavljuje u aplikaciji Podcasti. Ova nova opcija Shared with You također podržava vijesti, glazbu, TV emisije i web stranice.

Evo kako dijeliti sadržaj s drugim ljudima i pristupiti sadržaju podijeljenom s vama na vašem iPhoneu ili iPadu.

Índice
 1. Omogući automatsko dijeljenje
 2. Podijelite album ili pjesmu
 3. Podijelite TV emisiju ili film
 4. Podijelite web stranicu
 5. Podijelite fotografiju ili video
 6. Podijelite podcast ili epizodu
 7. Podijelite vijest
 8. Pristupite dijeljenom albumu ili pjesmi
 9. Pristupite zajedničkoj TV emisiji ili filmu
 10. Pristupite zajedničkoj web stranici
 11. Pristupite zajedničkoj fotografiji ili videu
 12. Pristupite dijeljenom podcastu ili epizodi
 13. Pristupite dijeljenim vijestima
 14. Zaustavi dijeljenje
 15. Uklonite zajednički sadržaj

Omogući automatsko dijeljenje

ažuriranje softvera

Najprije ažurirajte svoj iPhone ili iPad na iOS/iPadOS 15 ili noviji ako već niste. Idite na Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Reći će vam da je iOS ažuriran ili će vas zatražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

omogućiti automatsko dijeljenje

Zatim ćete htjeti omogućiti automatsko dijeljenje s aplikacijom Messages i odabrati u kojim aplikacijama želite vidjeti dijeljeni sadržaj. Ići Postavke > Poruke > Podijeljeno s vama. Uključite prekidač pokraj njega Automatsko dijeljenje ako već nije na. Zatim uključite prekidač za svaku aplikaciju za koju želite vidjeti dijeljene stavke.

Sada kada ste spremni za dijeljenje, prođimo kroz proces dijeljenja određenih stavki iz različitih aplikacija i pristupanja sadržaju koji se dijeli s vama.

Podijelite album ili pjesmu

podijeli pjesmu

Počnimo s glazbom. Korisnici mogu dijeliti album, pjesmu ili popis pjesama iz aplikacije Glazba. Idite u svoju knjižnicu ili Apple Music ako ste pretplatnik. Odaberite album ili pjesmu koju želite podijeliti. Dodirnite ikonu elipse pored nje i odaberite Podijeli album ili Podijelite pjesmu. U Udio prozoru odaberite osobu s kojom želite podijeliti stavku u tekstu ili dodirnite Poruke i uputite svoj tekst toj osobi.

Podijelite TV emisiju ili film

apple tv app

Za TV ili filmove idite u aplikaciju Apple TV. Odaberite emisiju ili film koji želite podijeliti, zatim dodirnite Udio i odaberite primatelja.

Podijelite web stranicu

safari aplikacija

Otvorite Safari i pronađite web stranicu koju želite podijeliti. Dodir Udio ikonu i odaberite osobu s kojom želite podijeliti stranicu.

Podijelite fotografiju ili video

aplikacije za fotografije

Otvorite aplikaciju Fotografije i odaberite fotografije ili videozapise koje želite podijeliti. Dodir Udio ikona za slanje odabira drugoj osobi putem tekstualne poruke.

Podijelite podcast ili epizodu

dijeljenje aplikacija za podcaste

Možete podijeliti podcast iz aplikacije Podcasti. Odaberite podcast ili određenu epizodu, zatim dodirnite ikonu tri točke u gornjem desnom kutu. Ako želite podijeliti cijelu emisiju, odaberite je Podijeli Prikaži. Za dijeljenje samo jedne epizode odaberite Podijelite epizodu. Odatle podijelite stavku s pravim primateljem.

Podijelite vijest

dijeljenje vijesti o jabuci

Ako pronađete zanimljivu priču u aplikaciji Apple News, dodirnite ikonu elipse u gornjem desnom kutu i odaberite je Podijelite priču. Odaberite osobu s kojom želite podijeliti priču ili odaberite aplikaciju Poruke i upišite ime osobe.

Pristupite dijeljenom albumu ili pjesmi

podijeljeni album

Sada je vrijeme da pristupite onome što je podijeljeno s vama. Otvorite aplikaciju Glazba i dodirnite Slušaj sada tab. Prijeđite prstom prema dolje dok ne vidite novi odjeljak Podijeljeno s vama i sve pjesme ili albume koji su podijeljeni s vama. Dodirnite stavku da biste je reproducirali ili dodirnite ime osobe koja je podijelila glazbu s vama da otvorite razgovor s njom u aplikaciji Poruke.

Pristupite zajedničkoj TV emisiji ili filmu

uobičajene epizode

Otvorite TV aplikaciju da biste gledali sve emisije ili filmove koji se dijele s vama. Prebaciti na Gledajte sad i pronađite odjeljak Podijeljeno s vama. Dodirnite određeni film ili TV epizodu da biste je pogledali u aplikaciji. Dodirnite ime osobe ispod stavke da biste odgovorili na njezin tekst.

Pristupite zajedničkoj web stranici

dijeljenu web stranicu

Ako se radi o web stranici ili članku, otvorite Safari. Na svom iPhoneu dodirnite u adresnoj traci i trebao bi se pojaviti odjeljak Podijeljeno s vama. Na iPadu otvorite lijevu bočnu traku i odaberite odjeljak Podijeljeno s vama. Odatle dodirnite bilo koju dijeljenu vezu da biste otvorili stranicu u pregledniku. Dodirnite ime osobe da biste joj poslali tekstualni odgovor.

Pristupite zajedničkoj fotografiji ili videu

zajedničke fotografije

Za fotografije i videozapise otvorite aplikaciju Fotografije i dodirnite Za tebe tab. Potražite odjeljak Podijeljeno s vama. Dodirnite dijeljenu fotografiju ili video koji želite pogledati. Dodirnite ime osobe da biste joj poslali SMS.

Pristupite dijeljenom podcastu ili epizodi

dijeljene podcaste

Da biste vidjeli podcast podijeljen s vama, otvorite aplikaciju Podcasti i dodirnite Slušaj sada tab. Potražite odjeljak Podijeljeno s vama, zatim dodirnite podcast ili pojedinačnu epizodu da biste je reproducirali. Dodirnite ime osobe da biste odgovorili na njezin tekst.

Pristupite dijeljenim vijestima

Dionice Apple Newsa

Otvorite aplikaciju Vijesti kako biste vidjeli sve vijesti koje su podijeljene s vama. Dodir Danas karticu i pomaknite se do odjeljka Dijeljeno s vama. Dodirnite dijeljenu priču da biste je pročitali. Dodirnite ime pošiljatelja da biste odgovorili na njegovu poruku.

Zaustavi dijeljenje

postavke dijeljenja

Možete odlučiti zaustaviti dijeljenje s pojedinačnim kontaktima. Kako biste sakrili sadržaj od određene osobe, otvorite svoj razgovor u aplikaciji Poruke i dodirnite ime na vrhu. U skočnom prozoru isključite prekidač pored njega Prikaži u Podijeljeno s vama.

Uklonite zajednički sadržaj

dijeljenje izbornika

Također možete ukloniti sav sadržaj podijeljen s vama. Otvorite aplikaciju koja sadrži stavku koju želite izbrisati. Pritisnite stavku prema dolje i odaberite Ukloniti iz skočnog prozora.

PCMag logotip PCMag iPhone 13 Special: Analiza Apple događaja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up