Promijenite svoj pametni sat: kako promijeniti i prilagoditi brojčanike Apple Watcha

Niste ludi za trenutnim izgledom sata na vašem Apple Watchu? Lako se možete prebaciti na onaj koji vam se više sviđa. Osim toga, možete prilagoditi mnoga ugrađena lica uređaja kako biste im dali drugu boju ili stil te ih opremili posebnim značajkama koje se nazivaju komplikacije.

Svaka nova verzija Appleovog watchOS-a predstavlja nova lica. Godine 2022. watchOS 9 dodao je lica Lunar, Metropolitan i Playtime. Tvrtka je također ažurirala i poboljšala lica za Astronomiju, Portrete i nekoliko drugih. Možete raditi s ovim brojčanicima i onima iz prethodnih ažuriranja kako biste sat učinili personaliziranijim. Evo kako se prebaciti s jednog brojčanika na drugi i prilagoditi ih kako biste svakom broju dali osobni pečat.

Índice
 1. Ažurirajte watchOS
 2. Promijenite brojčanike
 3. Dodajte novo radno vrijeme
 4. Organizirajte nastavu
 5. Uredite brojčanik
  1. Komplikacije
  2. Preporuka naših urednika
 6. Stvorite brojčanike s fotografijama
 7. Napravite portret sata
 8. Dijelite brojčanike

Ažurirajte watchOS

Ažurirajte snimke zaslona za watchOS

(Zasluge: PCMag/Apple)

Možete promijeniti i prilagoditi brojčanike s bilo kojom verzijom watchOS-a, ali potreban vam je watchOS 9 ili noviji (i iOS 16 ili noviji na vašem iPhoneu) kako biste iskoristili prednosti najnovijih dodataka. Kako biste bili sigurni da imate najnoviju verziju watchOS-a, otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu i dodirnite Općenito > Ažuriranje softvera. Ako aplikacija kaže da je vaš softver ažuran, spremni ste. Ako nije, vaš će telefon preuzeti i primijeniti najnovije ažuriranje na vaš sat.

Promijenite brojčanike

Da biste promijenili brojčanik sata, prijeđite prstom lijevo ili desno na trenutnom brojčaniku sata. Proći ćete kroz sve brojčanike koje ste već dodali. Zaustavite se kada vidite lice kojim se želite baviti sportom.

Promijenite brojčanike

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Možda ćete htjeti mijenjati lica tijekom dana ovisno o tome gdje se nalazite i što radite. Na primjer, možda biste željeli vidjeti kalifornijski sat dok radite, skočite na Infograph sat kako biste vidjeli temperaturu i druge informacije kada ste vani, zatim se prebacite na Modularno lice na kraju dana da provjerite svoje broj otkucaja srca i pristupite aplikaciji Breathe.

Dodajte novo radno vrijeme

Ako koristite watchOS 9, ali još niste dodali nova brojčanika sata, evo kako ih preuzeti. U aplikaciji Watch na vašem iPhoneu dodirnite ikonu Galerija lica na dnu zaslona. Gornji red sadrži nova i obnovljena lica, uključujući Metropolitan, Lunar, Playtime i Astronomy. Dodirnite lice koje želite instalirati i dodirnite Dodati dugme. Kada završite, dodirnite Moj sat ikonu na dnu ekrana. Prijeđite prstom do kraja popisa brojčanika i vidjet ćete nova lica koja ste upravo dodali.

Dodajte novo radno vrijeme

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Počevši s watchOS-om 7, Apple je otvorio krajolik brojčanika za treće strane koje mogu kreirati i prodavati vlastite brojčanike. Nekoliko Apple Watch aplikacija nudi galerije različitih lica koje možete dodati. Za većinu njih potrebno je jednokratno plaćanje ili pretplata, ali postoji nekoliko besplatnih.

Dodajte nove satove treće strane

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Kako biste ih provjerili, otvorite App Store na svom iPhoneu ili izravno na satu. Potražite "dials" i preuzmite bilo koju aplikaciju koja vas zanima. Zatim možete odabrati određeno lice i dodati ga svom satu. Pojavile su se aplikacije i online zajednice, kao što su Facer (otvara se u novom prozoru) i Watch facely (otvara se u novom prozoru), gdje ljudi mogu kreirati, učitati i preuzimati vlastite prilagođene brojčanike sata.

Organizirajte nastavu

Možda ćete morati proći kroz sva lica u odjeljku Moja lica da biste uredili ili promijenili jedno, što može biti dugotrajno ako imate mnogo lica. Da biste ubrzali proces, uklonite sva lica koja ne želite. U odjeljku Moj sat u aplikaciji iPhone Watch dodirnite Uredi gumb pored Moje lice. Pronađite brojčanik koji želite ukloniti, dodirnite minus (-) znak pored njega i dodirnite Ukloniti.

Organizirajte nastavu

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Također možete promijeniti redoslijed lica kako biste svoje favorite učinili pristupačnijim. Držite pritisnutu ikonu hamburgera pored lica koje želite premjestiti, zatim ga povucite gore ili dolje na popisu da biste promijenili njegovu lokaciju. Dodir Gotovo kada završite spremite promjene. Sljedeći put kada prijeđete između različitih brojčanika, vidjet ćete ih sve redom kojim ste ih poredali.

Promijenite redoslijed brojčanika

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Uredite brojčanik

Možda vam se sviđa izgled određenog brojčanika, ali nije vam važna boja ili stil. Mnogi brojčanici sata omogućuju prilagodbu određenih elemenata.

Ako želite dodati i prilagoditi lice u isto vrijeme, dodirnite Galerija lica, zatim odaberite brojčanik sata, kao što je Kaleidoscope, i moći ćete promijeniti nekoliko detalja prije nego što ga dodate. Odaberite boju i stil i sve promjene će se odraziti na lice za pregled na vrhu zaslona.

Uredite brojčanik

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Kada završite, dodirnite Dodati dugme. Zatim idite na Moj sat odjeljak i prijeđite prstom udesno da vidite novo lice koje ste dodali bojom i stilom koji ste odabrali. Također možete podesiti brojčanike nakon što ih dodate na svoj sat. U odjeljku Moj sat odaberite jedno od lica da biste ga promijenili.

Komplikacije

Komplikacije su elementi koji se mogu dodati ili modificirati kako bi se prilagodio brojčanik sata. Mnogi brojčanici vam omogućuju dodavanje tri ili više komplikacija na različitim mjestima na zaslonu, što je zgodno kada su vam potrebni određeni elementi koje vaš omiljeni sat brojčanik inače ne nudi.

Dodajte komplikacije

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Možete dodati ili postaviti komplikacije za datum, otkucaje srca, glazbu, podcaste, podsjetnike, vremensku prognozu, tjelovježbu i niz drugih značajki i aplikacija. Uz watchOS 7 i novije verzije, čak možete dodati prilagodbe iz aplikacija trećih strana. Ako ste, na primjer, u teretani i trebate pristup otkucajima srca i komplikacijama vježbanja, možete ih dodati određenim licima.

Preporuka naših urednika

U aplikaciji Watch dodirnite lice koje želite postaviti. Dodirnite mjesto prve komplikacije koju želite promijeniti i prebacite ga na Otkucaj srca. Dodirnite drugu komplikaciju i postavite je na Practice. Promijenite sve druge komplikacije koje želite. Kada završite, dodirnite Moj sat u gornjem lijevom kutu i brojčanik će sada prikazati komplikacije koje ste odabrali. Pogledajte to lice na svom Apple Watchu i vidjet ćete nove komplikacije.

Stvorite brojčanike s fotografijama

Brojčanik sata možete izraditi iz vlastitih fotografija. Odaberite cijeli foto album i svaki put kada dodirnete sat, pojavit će se sljedeća fotografija u tom albumu. U Moj sat odjeljak, dodirnite Fotografije. Vaš album Favoriti je zadani, ali to možete promijeniti.

Stvorite brojčanike s fotografijama

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Uz mogućnost da Sinkronizirani album, bilo koji foto album koji već sinkronizirate sa svojim iPhoneom automatski će se koristiti za brojčanik sata. Opcija za Fotografije omogućuje ručni odabir fotografija za prikaz. The Dinamičan opcija koristi nove fotografije koje ste snimili i one iz nedavnih sjećanja. Odaberite i prilagodite željenu opciju.

Alternativno, povucite prema dolje odjeljak Moj sat i dodirnite Fotografije. Odavde možete stvoriti foto album koji se sinkronizira s vašim satom. Možete zrcaliti postojeći album sa svog iPhonea ili izraditi prilagođeni album za svoj sat. Također možete ograničiti broj fotografija u albumu na 25, 100, 250 ili 500.

Napravite portret sata

Ako na satu koristite watchOS 8 ili noviju verziju i imate iPhone koji podržava portretni način rada u aplikaciji Kamera, svoje fotografije u portretnom načinu možete pretvoriti u brojčanike sata s 3D efektima. Nakon što snimite nekoliko portretnih fotografija telefonom, idite na Galerija lica u aplikaciji Watch i dodirnite Portreti brojčanik sata. Dodir Odaberite Fotografijezatim odaberite portretne fotografije koje želite dodati (do 24) i dodirnite Dodati. Na zaslonu Portreti dodirnite Dodati za dodavanje novog brojčanika sata.

Napravite portretni brojčanik sata

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Sada kada pogledate portretno lice na satu, fotografije bi trebale odvojiti prednji plan od pozadine i dati 3D efekt kada pomaknete ruku. Okrenite Digital Crown za povećavanje i smanjivanje svake fotografije.

Pogledajte različite portrete satova

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Dijelite brojčanike

Dijelite brojčanike

(Zasluge: Apple/Lance Whitney)

Svoj brojčanik možete dijeliti s drugima izravno sa svog sata, dopuštajući im da ga dodaju na svoj sat. Samo pritisnite brojčanik koji želite podijeliti i dodirnite ga Udio ikona. Odaberite kontakt, sastavite svoju poruku, zatim dodirnite Poslati da biste poslali lice kao tekst.

PCMag logotip Praktično uz Apple Watch Ultra

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up