Pritisnite Odgodi u nemirnim noćima: Kako pratiti svoje spavanje na Apple Watchu

Yawwwn. Budite se umorni? Mislite da ne spavate dovoljno, pa čak ni najbolje? Možete se okrenuti svom iPhoneu da biste izradili raspored spavanja, ali možda bi bilo bolje da svoje obrasce spavanja pratite pomoću aplikacije za praćenje spavanja na Apple Watchu.

U prošlim ste godinama morali koristiti aplikaciju treće strane da biste pratili i bilježili svoje spavanje, ali 2020. Apple je predstavio integrirani uređaj za praćenje spavanja s watchOS 7. Ugrađeni uređaj za praćenje obavlja posao, ali nema sve zvona i zviždaljke koje bi vam mogle trebati da u potpunosti pratite i bilježite svaki aspekt svog sna. Iz tog razloga ipak biste trebali isprobati zasebnu aplikaciju za praćenje spavanja kako biste dobili potpuniju sliku svojih obrazaca spavanja.

PCMagovi najbolje ocijenjeni Apple satovi

Nošenjem sata u krevet i korištenjem aplikacije za praćenje spavanja možete saznati koliko dugo i koliko duboko spavate tijekom tipične noći. Ove aplikacije mogu prenijeti rezultate na vaš iPhone, gdje sljedećeg jutra možete provjeriti svoj obrazac spavanja i vidjeti kako vam san napreduje tijekom vremena.

Brine vas baterija? Nemoj biti. Vaš Apple Watch neće ostati bez baterije usred noći ako ga uključite prije spavanja. Priključite ga na punjač sat-dva prije spavanja i trebao bi trajati cijelu noć.

Imajte na umu da ove aplikacije nisu uvijek 100% točne. Sveobuhvatniji test uključivao bi vašeg liječnika i studiju potpunog spavanja gdje biste bili povezani s monitorima. Međutim, ovi uređaji za praćenje sna barem nude dobro mjesto za početak.

Índice
 1. PCMagovi najbolje ocijenjeni Apple satovi
 • Omogućite ugrađeno praćenje spavanja
 • Postavite svoj raspored spavanja
 • Prikaži podatke o spavanju
 • Preuzmite aplikaciju Sleep Tracker na svoj Apple Watch
 • Praćenje spavanja uz AutoSleep
  1. Preporuka naših urednika
 • Praćenje sna pomoću jastuka
 • Praćenje spavanja uz Sleep++
 • SleepWatch
 • Omogućite ugrađeno praćenje spavanja

  Odaberite Spavanje u aplikaciji Watch

  Za pristup aplikaciji Sleep, vaš Apple Watch mora pokretati watchOS 7 na Series 3 ili novijem, SE ili Ultra uređaju. Trebat će vam i iPhone 6s ili noviji s iOS-om 14 ili novijim. Za ažuriranje softvera sata otvorite aplikaciju Watch na telefonu i idite na Općenito > Ažuriranje softvera.

  Prije nego što može pratiti vaše spavanje, vaš Apple Watch mora biti postavljen u skladu s tim. Otvorite aplikaciju Watch na svom telefonu Moj sat i odaberite Spavati. Dodir Koristite ovaj sat za spavanje da omogućite značajku. Provjerite jesu li prekidači pored Pratite svoje spavanje s Apple Watchom i Podsjetnici za punjenje su uključeni.

  Postavite svoj raspored spavanja

  Postavite raspored spavanja

  Zatim možete dodirnuti Upravljajte fokusom na spavanje u Postavkama za postavljanje rasporeda spavanja, načina fokusiranja i vremena mirovanja. Za Sleep Focus odaberite osobe i aplikacije kojima je dopušteno kontaktirati vas ili vam slati obavijesti dok spavate. U odjeljku Prilagodba zaslona možete prilagoditi zaslon koji se pojavljuje tijekom noći kako biste sveli na najmanju moguću mjeru ometanja ako se probudite i pogledate na sat.

  Pod Raspored odaberite vrijeme za odmor kako biste se pripremili za spavanje i vrijeme za buđenje (sa ili bez alarma) za sljedeće jutro. Također možete postaviti filtre fokusa kako biste odredili kako se vaš uređaj ponaša dok spavate.

  Prilagodite raspored spavanja

  Svoj raspored spavanja možete pregledati i dodatno prilagoditi u aplikaciji Zdravlje. Dodir pretraživati ikonu na dnu i odaberite Spavati. U odjeljku Vaš raspored dodirnite Uredi za postavljanje rasporeda za večeras, zatim dodirnite Gotovo.

  Za postavljanje dodatnih opcija dodirnite unos za Puni raspored i opcije. Sada možete postaviti stalni raspored na temelju različitih dana u tjednu, promijeniti vrijeme spavanja i postaviti broj sati koje želite spavati kao svoj cilj.

  Otvorite aplikaciju Spavanje na satu

  Također možete promijeniti svoj raspored spavanja izravno iz aplikacije Spavanje (ikona prikazuje bijeli krevet u plavom krugu) na Apple Watchu. Dodirnite raspored, zatim možete promijeniti vrijeme buđenja, uključiti alarm i promijeniti vrijeme spavanja.

  Vratite se na glavni zaslon i dodirnite Puni raspored ako želite isključiti svoj raspored spavanja za određene noći ili cijele noći. Ovdje također možete dodati raspored i promijeniti cilj spavanja ili vrijeme odmora. Nakon što je sve postavljeno, samo idite spavati s Apple Watchom na zapešću.

  Prikaži podatke o spavanju

  Provjerite aplikaciju Sleep na svom satu

  Ujutro možete provjeriti aplikaciju Spavanje na svom satu da vidite koliko ste spavali. Na ekranu se prikazuje ukupan broj sati, grafikon različitih faza spavanja, analiza faza spavanja po minutama ili satima te zapis vašeg spavanja u zadnjih 14 dana.

  Pogledajte više informacija o spavanju

  Više pojedinosti potražite u aplikaciji Health na svom iPhoneu. Ići Pregledaj > Spavanje da biste vidjeli stupčasti grafikon koji prikazuje vrijeme početka i završetka spavanja. Kako bilježite više noći spavanja, vidjet ćete svoju povijest na tjednoj ili mjesečnoj bazi. Dodirnite traku za određeni dan da vidite ukupno vrijeme koje ste spavali. Ispod grafikona je vaš broj otkucaja srca za spavanje.

  Dodir Prikaži više podataka o spavanju da vidite koliko je noći spavanja izmjereno, vaš cilj spavanja, vaše prosječno vrijeme u krevetu i vaše prosječno vrijeme spavanja.

  Preuzmite aplikaciju Sleep Tracker na svoj Apple Watch

  Preuzmite aplikaciju za praćenje sna na svoj Apple Watch

  Ako mislite da ugrađena funkcija spavanja nije dovoljna, možete koristiti i aplikaciju treće strane za praćenje sna. Sve dok koristite watchOS 6 ili noviji, vaš Apple Watch ima namjenski App Store. To znači da ne morate preuzeti aplikaciju na svoj iPhone i sat.

  Za dodavanje aplikacije otvorite aplikaciju Watch na svom telefonu. Dodir Otkrij > Istraži aplikacije za sat i odaberite ikonu pretraživanja. Upišite frazu poput "praćenje spavanja" ili unesite naziv određene aplikacije. Kada ga pronađete, dodirnite ga Dobiti na bilo kojoj besplatnoj aplikaciji da biste je instalirali ili odaberite gumb cijene kako biste nešto kupili.

  Ako već imate aplikaciju za praćenje spavanja na svom iPhoneu i želite je dodati na svoj sat, pokrenite aplikaciju Watch na svom telefonu. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu Moj sat dok ne vidite odjeljak Dostupne aplikacije. Dodir Instalirati gumb za aplikaciju koju želite prenijeti na sat. Aplikacija će se tada pojaviti ispod Instalirano na Apple Watch odjeljak.

  Praćenje spavanja uz AutoSleep

  Postavite AutoSleep

  Za 4,99 USD, AutoSleep Track Sleep on Watch (Otvara se u novom prozoru) automatski prati i bilježi vaše spavanje tijekom noći. Prvo postavite aplikaciju na svoj iPhone koja vam postavlja nekoliko pitanja kako bi odredila vaš obrazac spavanja. Tada možete prilagoditi raspored spavanja i druge čimbenike.

  Recite aplikaciji da idete spavati

  Aplikacija AutoSleep na vašem satu počet će pratiti vaše spavanje kada odete u krevet u određeno vrijeme. Možete postaviti pametni alarm da vas probudi sljedeće jutro i ručno reći aplikaciji da idete spavati. Sljedeće jutro otvorite aplikaciju da vidite koliko ste dugo bili u krevetu i koliko ste zapravo spavali.

  Praćenje podataka uz AutoSleep

  U aplikaciji za sat prijeđite prstom prema dolje da vidite više podataka o svom spavanju. Možete vidjeti količinu ukupnog sna, dubokog sna i ukupnu kvalitetu sna, koliko dugo ste bili budni tijekom noći i prosječni broj otkucaja srca tijekom noći.

  Također možete vidjeti svoju povijest spavanja sve dok koristite aplikaciju. Dok aplikacija svake noći bilježi vaše spavanje, prati prosječnu količinu sna koju spavate.

  Otvorite AutoSleep na svom iPhoneu

  Da biste vidjeli još više informacija, možete otvoriti aplikaciju AutoSleep na svom iPhoneu. Prijeđite prstom prema dolje na različitim zaslonima da vidite ukupan broj sati koje ste spavali, razine spavanja, rezultat spavanja, razinu kisika u krvi, brzinu disanja i druge čimbenike.

  Preporuka naših urednika

  Praćenje sna pomoću jastuka

  Instalirajte aplikaciju Pillow

  Jastuk (otvara se u novom prozoru) aplikacija može snimati zvuk tijekom noći kako bi otkrila hrčete li, govorite li u snu ili stvarate druge zvukove. Osnovna aplikacija je besplatna, ali za otključavanje svih značajki i funkcija potrebna je pretplata od 6,99 USD za mjesec dana, 19,99 USD za tri mjeseca ili 33,99 USD za godinu dana.

  Jastuk također može pratiti snažna drijemanja i druge kratke nalete odmora. Kada ste spremni za spavanje, ručno aktivirajte jastuk dodirom gumba Start. Prvi put kada to učinite, aplikacija vas pita koje stavke želite pratiti, poput zvukova, alarma i odgode.

  Provjerite podatke na svom satu

  Sljedećeg jutra kada se probudite, otvorite aplikaciju i dodirnite gumb Stop da biste isključili odbrojavanje. Također možete dodirnuti Odgodi ako u nekom trenutku želite ponovno pokrenuti odbrojavanje.

  Na kraju spavanja, Pillow će vam reći koliko ste sati spavali. Prijeđite prstom prema dolje na zaslonu da biste vidjeli kvalitetu sna, i prethodne i prethodne noći. Prijeđite prstom prema dolje da vidite koliko ste vremena proveli u svakom ciklusu spavanja i koliko ste dugo bili u krevetu u usporedbi s time koliko ste dugo spavali.

  Provjerite podatke na svom telefonu

  Također možete pokrenuti Pillow na svom iPhoneu kako biste vidjeli kvalitetu sna, sate spavanja, vrijeme provedeno u krevetu, faze spavanja (kao što je lagani san naspram dubokog sna) i cjelokupnu analizu vašeg sna.

  Praćenje spavanja uz Sleep++

  Postavite Sleep++

  Sleep++ (Otvara se u novom prozoru) besplatna je aplikacija (1,99 dolara bez oglasa) koja pokušava izmjeriti trajanje i kvalitetu sna svake noći. Na satu otvorite aplikaciju i dodirnite Pokrenite ručnu noć gumb kada budete spremni za spavanje. Sljedećeg jutra dodirnite Prestani spavati gumb za isključivanje praćenja.

  Pregledajte podatke pomoću Sleep++

  Sleep++ analizira vaš obrazac spavanja, pokazuje vam koliko sati ste bili u krevetu i daje vam postotak koji mjeri koliko ste bili nemirni tijekom noći. Također možete vidjeti informacije o spavanju u aplikaciji Sleep++ za iPhone (otvara se u novom prozoru) i odabrati sinkronizaciju podataka s aplikacijom Health.

  SleepWatch

  Postavite SleepWatch

  Za 39,99 USD godišnje nakon jednotjedne besplatne probe, SleepWatch (Otvara se u novom prozoru) bilježi i analizira vaše ukupno vrijeme spavanja, kao i kvalitetu sna, faze spavanja, sve poremećaje spavanja, vaš prosječni broj otkucaja srca tijekom spavanja i krv razine kisika i sve zvukove koje ispuštate dok spavate (kao što je pričanje ili hrkanje).

  Najprije postavite iPhone aplikaciju tako da naznačite svoj primarni cilj spavanja. Aplikacija također traži određene podatke, poput vaše visine, težine, datuma rođenja i biološkog spola.

  Pregledajte SleepWatch podatke na svom Apple Watchu

  Nakon što se probudite sljedećeg jutra, provjerite aplikaciju na satu da vidite koliko ste sati spavali i koliko ste dugo spavali. Aplikacija također otkriva vaš prosječni broj otkucaja srca tijekom spavanja, razinu kisika u krvi, broj sati mirnog sna i više.

  Pregledajte SleepWatch podatke na vašem iPhoneu

  Za više informacija otvorite aplikaciju SleepWatch na svom iPhoneu da vidite detaljne zaslone i grafikone koji analiziraju i raščlanjuju vaš obrazac spavanja po svim različitim čimbenicima.

  PCMag logotip Praktično uz Apple Watch Ultra

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up