Previše videozapisa: Kako organizirati svoje YouTube pretplate

S 2,1 milijardom (Otvara se u novom prozoru) aktivnih pretplatnika, pomislili biste da će YouTube olakšati organiziranje vaših pretplata. Stranica podržava ručno izrađene popise za reprodukciju, ali ako želite grupirati kanale po kategoriji, na primjer, morate se okrenuti dodatku treće strane kao što je PocketTube (Otvara se u novom prozoru). Evo vaših opcija ako se vaši pretplatnici na YouTubeu pretvaraju u golemu zbrku.

Índice
  1. Kako organizirati svoje pretplate s PocketTubeom
  2. Kako organizirati svoje videozapise s popisima za reprodukciju
  3. Hoće li YouTube ikada objaviti popravak?
    1. Preporuka naših urednika

Kako organizirati svoje pretplate s PocketTubeom

pockettube nastavak

PocketTube vam omogućuje organiziranje videozapisa prema prilagođenim oznakama ili kategorijama, filtriranje rezultata prema duljini videozapisa i skupno upravljanje pretplatama, tako da se možete riješiti kanala koje više ne gledate ili su u međuvremenu ukinuti.

Aplikacija vam omogućuje pretraživanje unutar određene kategorije ili po ključnoj riječi, a možete i sakriti videozapise koje ste već gledali (također izbjegavajući krivulje preporuka iz algoritma). Također možete postaviti obavijesti za određenu grupu (umjesto pojedinačne pretplate) i dobiti ping svaki put kada se objavi novi video koji odgovara kategoriji.

Korisnici Chromea mogu preuzeti PocketTube kao proširenje (Otvara se u novom prozoru) za rad na stolnom računalu, koje se integrira izravno u YouTube sučelje. Kada otvorite bočni izbornik, dodaje se nova kategorija pod nazivom Grupe pretplata, koja vas vodi do zasebnog zaslona s karticama za svaku kategoriju koju ste stvorili. Nove kontrole također su prisutne na kartici Pretplate, gdje se možete kretati i uređivati ​​njihove mape.

youtube s pockettubeom

Pretplatničke grupe (kredit: PocketTube/YouTube)

Ako ste više gledatelj u pokretu, mobilna aplikacija PocketTube radi na više mobilnih platformi, uključujući iOS (otvara se u novom prozoru) i Android (otvara se u novom prozoru). Međutim, odvojen je od YouTubea, pa se morate prijaviti u aplikaciju PocketTube svojim vjerodajnicama za YouTube.

Nakon registracije usluga će raditi na svim uređajima. Zatim možete stvarati i upravljati mapama kategorija, dodavati videozapise na svoje popise za reprodukciju i još mnogo toga. Kada odaberete videozapis za gledanje iz aplikacije PocketTube, aplikacija YouTube automatski će se otvoriti za njegovu reprodukciju.

Imajte na umu da mobilno korisničko iskustvo možda nije tako dobro u usporedbi sa stolnim računalima, posebno za verziju iOS-a (Otvara se u novom prozoru). Međutim, čini se da razvojni programer odgovara na povratne informacije i može poboljšati funkcionalnost.

Kako organizirati svoje videozapise s popisima za reprodukciju

youtube popis za reprodukciju

Ako vam se ne sviđaju aplikacije i dodaci trećih strana, postoji još jedan način organiziranja YouTube videozapisa po kategorijama: izradite popise za reprodukciju. To je zamornija metoda jer morate izraditi popise za reprodukciju specifične za kategoriju i zatim im ručno dodati videozapise.

Da biste izradili novi YouTube popis za reprodukciju, kliknite izbornik s tri točke pored videozapisa koji želite dodati na taj popis za reprodukciju, a zatim kliknite Spremi na popis za reprodukciju. Ako je video već otvoren i reproducira se, odaberite ga Uštedjeti dugme. Zatim možete odabrati odgovarajući popis za reprodukciju Spremi u prozor. Ako još niste napravili popis za reprodukciju, kliknite Napravite novi popis za reprodukcijuzatim unesite ime i odaberite postavke privatnosti.

Kada postoji popis za reprodukciju, možete ga kliknuti na stranici Biblioteka. Odaberite izbornik s tri točke lijevo ispod slike popisa za reprodukciju i kliknite Dodajte videozapise za pretraživanje YouTubea za više videozapisa. Popis za reprodukciju također će se pojaviti u izborniku na bočnoj traci s ostalim vašim popisima za reprodukciju.

Hoće li YouTube ikada objaviti popravak?

Može li YouTube jednog dana izdati vlastitu značajku koja vam omogućuje organiziranje pretplata u kategorije? Tvrtka je počela testirati značajku pod nazivom Zbirke u prosincu 2021. Ironično, YouTube je već jednom imao ovu značajku, ali je uklonjena 2015. (Otvara se u novom prozoru).

Preporuka naših urednika

Prema Tubefilteru (Otvara se u novom prozoru), Zbirke korisnicima omogućuju grupiranje kanala na koje su se pretplatili na isti način na koji vam proširenja poput PocketTube sada omogućuju. Također možete stvoriti prilagođena grupiranja, pa ako želite razvrstati kanale po regiji ili učestalosti, možete to učiniti.

Volite li videozapise o kuhanju? Ova nova značajka omogućit će vam stvaranje zbirke kuhanja i sortiranje svih vaših favorita tamo. Nakon što je stvorena, nova kolekcija pojavljuje se u kartici pretplata i možete je otvoriti da vidite sav ukusan kulinarski sadržaj sa svog popisa pretplatnika.

Nažalost, ova značajka još nije dostupna javnosti u vrijeme pisanja ovog teksta i nije jasno hoće li ikada biti. Čini se da komentari na službenom YouTube videu (otvara se u novom prozoru) (prikazan gore) s pojedinostima testa ukazuju na to da je značajka predstavljena testerima, ali je kasnije odbačena.

Mnogo ljudi ga još uvijek traži, pa se nadamo da će ga YouTube vratiti. Dok (i osim ako) se to ne dogodi, preostaju nam aplikacije kao što je PocketTube da pokupe zamor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up