Preuzmite kontrolu nad svojim računom za struju: Kako izmjeriti potrošnju električne energije u vašem domu

Moderni dom koristi mnogo sokova. Prije nekoliko desetljeća uređaji gladni električne energije bili su uglavnom kućanski uređaji, svjetla, radio i TV prijemnici. Danas je sve to i više: računala koja gutaju energiju, telefoni koji se pune, uvijek uključeni usmjerivači, filteri bazena, sigurnosni sustavi, nadzorne kamere, baby monitori i pametni zvučnici, da spomenemo samo neke.

Možda nećete moći puno učiniti oko izdvajanja svake stavke koju ste uključili kod kuće. Međutim, barem možete razmišljati o uštedi novca kada točno izmjerite koliko električne energije troši svaki uređaj. Ali potrebno je malo truda da se pronađe sva takozvana "vampirska energija" koju uređaji usisavaju dok su u stanju pripravnosti.

Tako je – čak i kada mislite da je nešto isključeno, možda i dalje troši energiju, posebno kada se uređaj ažurira ili komunicira s internetom. Pronalaženje tih energetskih vampira moglo bi biti vrijedno vašeg vremena. Oni Amerikance koštaju 19 milijardi dolara godišnje od 2015., prema izvješću NRDC-a (Otvara se u novom prozoru), i sigurno je pretpostaviti da se stvari nisu poboljšale. Ali kako staviti ulog u srce vampirske energije?

Índice
  1. Pojmovi koje treba znati (poznati i kao dosadne stvari za mjerenje)
    1. Preporuka naših urednika
    2. Pametni utikači koje preporučuje PCMag
  2. Što učiniti s Vamp Energy Info
    1. Pametne LED žarulje koje preporučuje PCMag

Pojmovi koje treba znati (poznati i kao dosadne stvari za mjerenje)

Kada pogledate svoj račun za struju, bombardirani ste mnoštvom pojmova i kratica koje se čine prilično besmislenim. Što je još gore, oni će se razlikovati od zemlje do zemlje, jer Sjedinjene Države nikada ne mogu pristati na standard koji koristi većina drugih lokacija. U ovoj priči govorit ću uglavnom o izrazima koji se koriste u SAD-u - konkretno, Fr kilovat sat.

Kilovat sat (kWh, ponekad označen kao "kW h" ili "kW-h", ali nikada "kW/h") mjeri energije. Radi se o tome koliko je goriva sadržano u nečemu ili koliko se energije koristi u određenom vremenskom razdoblju. Slično je kalorijama ili džulima, koji su drugi načini mjerenja energije. Na primjer, 172 kalorije (tehnički, kilokalorije) je oko 0,2 kWh. Tako znamo da nam hrana koju jedemo daje energiju, baš kao što elektricitet daje energiju svjetlosti. Moguće je da spaljena hrana može osnažiti svjetlo (ako se pravilno izvede) - zato postoji mnogo načina za mjerenje energije.

Iako kWh podrazumijeva vremensko razdoblje potrošnje energije, to je zapravo "ekvivalent jednog kilovata (1 kW) snage koja se održava tijekom jednog sata", prema Wikipediji (Otvara se u novom prozoru). Da svejedno.

The kilovat (kW) mjeri sam sebe vlast: konkretno koliko brzo se nešto istroši. Što se više kilovata koristi, to se više energije "sagorijeva". Kilovat je 1000 vata; jedan vat je isto što i jedan džul po sekundi (J/s). Ovo je zbunjujuće jer J/s spominje vremenski okvir (sekunda), ali se ne uspoređuje s kWh (koji spominje sate, ali ne i vrijeme). Nije li znanost sjajna?

Što stvarno trebate znati: ako je uređaj predviđen za korištenje 1 kW snage i radi jedan sat na toj razini, održava 1 kWh energije. Uređaj koji koristi 100 vata za 10 sati koristio bi 1 kWh energije (jer 100x10 = 1000 = 1 kW). Primjer iz Wikipedije: Žarulja od 40 vata korištena 25 sati (40 x 25 = 1000 vata = 1 kW) potrošila bi 1 kWh (iako joj je trebalo 25 sati da dođe do toga).

kWh je način na koji se izračunava većina kućnih troškova energije. Obično vam se naplaćuje nekoliko centi po kWh. Dakle, ako je cijena 0,25 dolara po kWh, žarulja od 40 vata (0,04 kW) korištena 25 sati (1 kWh) koštat će vas četvrtinu. Nije li?

Kad bi barem bilo tako jednostavno.

NYSEG Bill

(Zasluge: Eric Griffith)

Na jednom od mojih računa iznad, iz središnjeg njujorškog komunalnog poduzeća NYSEG, pod "Troškovi isporuke električne energije" navodi se osnovna paušalna naknada za uslugu, zatim niz naknada koje su otišle za plaćanje 786 kWh navedenih za mene od 12. veljače do 9. ožujka To je uključivalo naknadu za isporuku, prijelaznu naknadu ("trošak povećanja konkurentnosti električne energije... industrije"), mehanizam podjele prihoda ("razlika između predviđenih i stvarnih prihoda od usluga isporuke"), naknadu za usluge podrške pouzdanosti (" nastali troškovi...za usluge trećih strana kako bi se osiguralo da su lokalne potrebe za pouzdanošću napajanja zadovoljene") i procjena države New York koju zahtijeva zakon od 2009. Postoji i nešto što se zove "SBC/RPS naknade" koji se koristi za financiranje programa čiste energetske učinkovitosti, koji variraju od veljače do ožujka.

Ovo su samo troškovi dostave. U prijedlogu zakona navedeni su i troškovi za stvarnu opskrbu električnom energijom, zatim porezi i prirezi od županije. Ukupni trošak za moju upotrebu od 786 kWh bio je 84,07 USD. Ovo su obično mršavi mjeseci za moje kućanstvo koje ima veliku potrošnju električne energije, jer se grijemo na prirodni plin. Potrošnja električne energije tamo gdje živim raste u srpnju i kolovozu; sezona je klimatizacija.

U svakom slučaju, to je skup način dokazivanja da bi bilo dobro znati što češće gasiti i paliti kako bi smanjili troškove režija.

Mjerenje potrošnje kWh u vašem kućanstvu jednostavno je poput usporedbe vaših računa svaki mjesec, ali to vam neće pomoći da izolirate spore, ali dugotrajne uređaje.

Možete napraviti prilično dobru pretpostavku koristeći Duke Energy's Energy Vampire Calculator (Otvara se u novom prozoru); pogodite kako ste mogli držati svoja računala, punjače, televizore, monitore, pisače itd. cijelo vrijeme uključenima u struju, a ono će izbaciti pretpostavku o tome koliko trošite. Čak vas i taj punjač ili pametni telefon vjerojatno nešto koštaju.

Vampirska energija

Vampiri! (Zasluge: Duke Energy)

Potreban vam je da biste dobili pojedinosti o svojoj potrošnji energije monitor potrošnje električne energije koji točno govori koliko kWh aparat ili uređaj troši. To može biti jednostavno poput monitora s opterećenjem utikača koji se uključuje u utičnicu. Zatim spojite uređaj/uređaj na monitor. Obično LED zaslon pokazuje potrošnju.

Jedna od najjednostavnijih, najjeftinijih i najpopularnijih varijanti s utičnicom je P3 Kill A Watt EZ, dostupna na Amazonu (Otvara se u novom prozoru) i drugdje. Nakon što je uređaj potrošio određenu količinu energije u određenom vremenskom razdoblju, monitor može automatski izračunati koliko kWh uređaj koristi u danu, tjednu, mjesecu ili godini, pružajući trenutnu procjenu. Također mjeri kvalitetu vaše linije. Kill a Watt EZ neće raditi na svim uređajima, posebno na predmetima poput sušila za kosu ili hidromasažnih kada, jer radi na sustavima od 110 do 120 volti - a ne 220 V i 230 V kao što ćete pronaći gotovo svugdje drugdje. Zemlja (Otvara se u novi prozor).

Preporuka naših urednika

Ubijte Watta EZ-a

(Zasluge: P3)

Za one u pametnim domovima, možete pronaći brojne pametne utičnice s ugrađenim nadzorom energije. Što se tiče alate za nadzor električne energije u cijeloj kući, postoji nekoliko sustava. Rade preko senzora postavljenih na vodove (obično na kućnoj razvodnoj kutiji); senzori bežično razgovaraju s mjeračima i prikupljaju mnogo podataka, obično ih stavljajući na web kako biste vi mogli pristupiti.

Neke od ovih alata trebao bi instalirati električar, ali nekoliko se prodaje uz obećanje da ih svatko može instalirati. Marke uključuju TED Pro, Sense Energy i Eyedro. Obično se prodaju za 299 do 349 dolara. Eyedro također nudi jeftinije kućne verzije (Otvara se u novom prozoru), počevši od 99 dolara, ovisno o tome želite li podržati samo Ethernet ili Wi-Fi za nadzor ili dodati više senzora.

Ono što je stvarno super jest da sustav poput Sense Energy Monitora nije ograničen samo na korištenje energije u cijeloj kući: on također može odrediti elektronički potpis svakog uređaja koji crpi energiju i koristiti algoritme za njihovu identifikaciju i usmjeriti vas na vampire.

Pametni utikači koje preporučuje PCMag

Što učiniti s Vamp Energy Info

Dakle, imate popis svih proizvoda u vašoj kući koji su priključeni, od punjača električnih četkica za zube do hladnjaka, i znate točno koliko kWh svaki koristi, a taj ste broj ekstrapolirali u cijenu po tjednu, mjesecu i godini . Što je sljedeće? To ovisi o tebi.

Neke stvari ne možete isključiti iz struje: recimo, otvarač garažnih vrata, hladnjak ili hidromasažna kada. Čak ni da uštedite novac, osim ako ne želite ostati vani, pustiti mlijeko da se zagrije ili dobiti mlaku kosu s mužićem.

Zlato!

(Zasluge: Shutterstock)

Imajte na umu da neki uređaji koriste istu energiju kada su u stanju čekanja kao i kada su uključeni i moraju se isključiti radi mira na bazi napajanja. Savršen primjer je onaj prastari faks kojeg se vaš muž nikako neće riješiti. Ili bilo koji stari uređaj, poput telefonske sekretarice na staroj fiksnoj liniji (samo nabavite Google Voice). Vaša mikrovalna pećnica ne troši puno energije dok sjedite tamo, ali taj sat na prednjoj strani pećnice košta vas čak i kada ne kuhate. Isto vrijedi i za vaš aparat za kavu, punjač za četkicu za zube i klima uređaj: sva ta mala LED svjetla na prednjoj strani zahtijevaju struju.

Pametni utikači i utičnice najbolji su način da preuzmete kontrolu. Tada možete pokrenuti svoje pametno kućno čvorište ili pametni zvučnik koji će vam pomoći da ugasite pobunjeničke vampire. (Tijekom praznika, ovo je sjajan način da se pobrinete da božićno drvce i prateći ukrasi ne ostanu upaljeni cijelu noć, Clark Griswold.) I ne zaboravite na žarulje - pomoću pametnih žarulja ili barem prelazak na LED žarulje, napravit će veliku razliku.

Što više znate, lakše ćete uštedjeti.

Pametne LED žarulje koje preporučuje PCMag

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up