Povratak pošiljatelju: Kako sam odjavio pretplatu na kataloge i zaustavio spam

Krajem prošle godine u mom se sandučiću počela gomilati hrpa kataloga i marketinških komunikacija. To nije bilo iznenađenje, s blagdanskom kupnjom odmah iza ugla. Čak sam uživao listati neke od njih, poput Pendletonovog kataloga, i maštati o svim debelim vunenim pokrivačima koje bih mogao imati da sam ikad živio u istočnoj Kanadi.

Ali kako se bezvrijedna pošta gomilala, odlučio sam sve to sačuvati i za sebe napraviti projekt da se odjavim s tih marketinških lista oko Božića i Nove godine kada sam imao nekoliko slobodnih dana s posla. Evo kako je bilo i koja je metoda plaćanja bila najučinkovitija:

Índice
  1. Rade li usluge 'otkazivanja pretplate'?
  2. Otkazivanje pretplate izravnim odlaskom u tvrtku
  3. Slanje faksa za otkazivanje pretplate
    1. Preporuka naših urednika
  4. Mjesec dana kasnije…

Rade li usluge 'otkazivanja pretplate'?

Čuo sam za usluge koje će ukloniti vaše ime s marketinških popisa, pa sam tamo započeo svoje putovanje.

Savezna komisija za trgovinu savjetuje potrošačima (Otvara se u novom prozoru) da odu na web mjesto za potrošače Udruge za izravni marketing DMAchoice.org i počnu tamo. Za 4 dolara možete zatražiti od udruge da ukloni vaše ime i adresu s popisa, za što FTC kaže da će "zaustaviti većinu, ali ne svu, promotivnu poštu". Međutim, činilo se da katalozi i razglednice koje sam primio potječu od tvrtki od kojih smo ili moj partner ili ja prethodno kupili, pa sam pretpostavio da smo na marketinškim listama koje je možda izravno kontrolirala svaka tvrtka, a ne na popisu masovne slanja potrošači koji se kupuju i prodaja. Također, kad sam se prijavio na web stranicu DMAchoice, primijetio sam da sam se već isključio 2015. Taj poziv da prestanemo slati neželjenu poštu još uvijek vrijedi do 2025.

Recenzirao sam drugu uslugu pod nazivom Catalog Choice (Otvara se u novom prozoru) koju vodi neprofitna organizacija koja djeluje kao posrednik između vas i usluga koje vam šalju poštu. Stranica održava bazu podataka tvrtki koje šalju mailere. Potražite onu koju želite otkazati i pošaljite svoje ime, adresu i druge podatke koji se mogu nalaziti na naljepnici. Oni se brinu za ostalo. Nadzorna ploča vam omogućuje da provjerite napredak.

Iako je stranica zvučala obećavajuće, doista sam želio izravniji i sigurniji pristup i nisam želio čekati rezultate. Također, kolega mi je rekao da ga je probao prije nekoliko godina i da nije primijetio veliku razliku u katalozima koje je dobio.

Stranica za odabir kataloga za zahtjev za uklanjanje s popisa adresara kataloga

(Zasluge: izbor kataloga)

Otkazivanje pretplate izravnim odlaskom u tvrtku

Odlazak izravno u tvrtke koje su mi poslale poštu činio se boljom opcijom. Uostalom, imao sam samo desetak kataloga i razglednica, što i nije bilo previše. Tako sam jedan po jedan na internetu tražio naziv tvrtke i "otkaži katalog" ili "otkaži katalog/poštu".

Moj omiljeni ishod bio je pronalazak online obrasca u koji sam mogao poslati podatke o pošiljatelju i odmah odustati, kao što je bio slučaj s Pendletonom (Otvara se u novom prozoru).

Mrežni web obrazac na kojem možete zatražiti uklanjanje s Pendletonovog popisa za slanje e-pošte

(Zasluge: Pendleton)

Ponekad sam pronašao online obrazac za kontaktiranje korisničke službe ili preporuku za slanje e-pošte timu za podršku. Tako da sam u većini slučajeva koristio te metode. Posebno mi se svidjelo što mogu priložiti sliku etikete kako bi tvrtka imala apsolutno sve podatke koji su joj potrebni.

Radio je s Vuori, OuterKnown, FultonFishMarket, Mack Weldon, LL Bean i drugima. Prednost korištenja ove taktike je ta što često dobivam odgovor od tvrtki s potvrdom e-pošte da je moja adresa uklonjena. Dva ili tri predstavnika službe za korisnike čak su mi objasnila da ću možda ipak dobiti još jednu ili dvije pošiljke budući da su bile pripremljene i unaprijed tiskane, ali će uskoro prestati. Pisanje tvrtkama zahtijevalo je malo više truda, ali rezultati su bili ono što sam željela.

E-pošta u kojoj se od vas traži da otkažete pretplatu na Vuorijev katalog, s priloženom slikom kataloške pošte kako bi predstavnik kupca imao sve informacije koje su mu potrebne za odjavu kupca

(Zasluge: PCMag)

Slanje faksa za otkazivanje pretplate

Sve u svemu, bio sam iznimno zadovoljan svojim malim projektom i njegovim napretkom. Ali jedna mi je poruka zadala prave probleme: katalog Harry & David.

Poznat po svojim kutijama krušaka umotanim u zlatnu foliju, Harry & David ima savršeno pojednostavljenu web stranicu, ali nema online obrazaca, pa čak ni e-adresu korisničke službe. Iznenađujuće, zar ne? Pronašao sam telefonski broj, ali kad sam nazvao, javio se automatizirani sustav i dao mi samo tri izbora: mogao sam naručiti, dobiti pomoć pri korištenju web stranice ili postaviti pitanja o postojećoj narudžbi. Nisam namjeravao gubiti vrijeme na to.

Iako stranica za kontakt nije imala adresu e-pošte ili web obrazac, imala je broj faksa. Pa sam odlučio Harryju i Davidu poslati faks.

Preporuka naših urednika

Obrazac na FaxZero koji vam omogućuje besplatno slanje faksova online; dovršava se Harryju i Davidu sa zahtjevom da uklone kupca iz primanja fizičke pošte

(Zasluge: FaxZero)

Ako niste poslali faks neko vrijeme ili ikada, ono što apsolutno trebate znati je da su online aplikacije za faks iznimno jednostavne za korištenje. Mogu biti besplatni i ne zahtijevaju da imate faks ili čak broj faksa. Za svoje sam potrebe odabrao FaxZero, koji besplatno šalje do tri stranice plus naslovnu stranicu do pet puta dnevno. FaxZero stavlja svoje brendiranje na naslovnu stranicu kada koristite besplatnu verziju usluge, ali u ovom slučaju mi ​​nije smetalo.

Zato sam Harryju i Davidu poslao faks tražeći od njih da se uklone iz kataloga i sve fizičke pošte. Također sam dodao rečenicu u kojoj krivim tvrtku što je tako teško stupiti u kontakt s njom.

Za dobru mjeru, također sam potražio Harryja i Davida na Catalog Choiceu da vidim može li zatražiti uklanjanje u moje ime. To je.

Mjesec dana kasnije…

Prošlo je nešto više od mjesec dana otkako sam počeo odjavljivati ​​pretplatu, ali do sada nisam dobio niti jedan e-mail od dotičnih kompanija. Najviše povjerenja imam u zahtjeve za otkazivanje pretplate na koje odgovara putem e-pošte. Harry i David trenutno su na mojoj listi za gledanje.

Ako očajnički želite zaustaviti fizičke pošiljatelje, toplo preporučujem da spremite poštu i zatim kontaktirate tvrtke izravno jednu po jednu. Kao drugu opciju možete isprobati Catalog Choice, iako se ne čini da će vam uštedjeti znatno više vremena od pisanja nekoliko e-poruka.

Za više savjeta o pospremanju pogledajte naš vodič za otkazivanje pretplate na neželjenu e-poštu i savjete za učinkovitije upravljanje e-poštom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up