Povećajte svoju kibernetičku sigurnost pomoću PCMagovog online sigurnosnog popisa

Bližimo se kraju Mjeseca svijesti o kibernetičkoj sigurnosti. Tijekom prethodnih tjedana listopada usredotočio sam se na temu kampanje See Yourself in Cyber ​​(Otvara se u novom prozoru). Prošlog sam tjedna ponudio neke resurse koji će vam pomoći da uočite prijevare krađe identiteta, a ovaj vam tjedan dajem još jedan alat koji će vam pomoći da ostanete sigurniji na mreži: jednostavan popis za provjeru kibernetičke sigurnosti.

Índice
  1. Budite oprezni, ostanite sigurni
  2. Isključite sigurnosne zadatke
  3. Što se još događa u svijetu sigurnosti ovaj tjedan?
    1. Preporuka naših urednika

Budite oprezni, ostanite sigurni

Koje je bilo vaše prvo iskustvo na internetu? Kad mi je tata napravio moje prvo računalo i poticao me da istražujem Internet, nije mi dao popis sigurnosnih smjernica koje trebam slijediti. Umjesto toga, dao mi je nekoliko besplatnih sati AOL usluge na CD-ROM-u i rekao mi da se zabavim. Internet se promijenio od tih dana, a biti na mreži sada zahtijeva drugačiju, oprezniju rutinu kako biste smanjili rizik da postanete žrtva krađe identiteta ili drugih vrsta prijevare.

Kako bih vam pomogao da ostanete sigurni na današnjem opasnijem internetu, napravio sam sigurnosni popis za vaš dom ili malu tvrtku. Temelji se na kontrolnom popisu Googleovog Workspace Learning Center (otvara se u novom prozoru) i drugom sigurnosnom kontrolnom popisu (otvara se u novom prozoru) Odjela za informacijsku tehnologiju Sveučilišta Purdue.

PCMagov kontrolni popis omogućuje vam procjenu sigurnosnih rizika i brzo rješavanje problema. Također ima brojne zabrane, što su upozorenja osmišljena da promijene način na koji komunicirate s internetskim medijima.

Isključite sigurnosne zadatke

Označite ovu stranicu kako biste mogli pregledavati ovaj popis jednom mjesečno. To će vam pomoći da razvijete pozitivne navike o sigurnosti na internetu. Možda nećete morati svaki put izvršiti svaku radnju, ali može biti korisno podsjetiti vas na druge sigurnosne zadatke koje ćete možda morati izvršiti u budućnosti.

Još jedna stvar: ako već nemate antivirusnu zaštitu ili upravitelj lozinki, pregledali smo gotovo sve, stoga pogledajte poveznice do naših pobjednika po izboru urednika.

Sviđa vam se ono što ste pročitali? Primajte dodatnu priču o SecurityWatchu u svoju pristiglu poštu svaki tjedan. Prijavite se za SecurityWatch newsletter.

Što se još događa u svijetu sigurnosti ovaj tjedan?

Bumble Open-Sources AI koji označava neželjenu poštu. Sada svatko može koristiti privatni detektor za borbu protiv cyber bljeska.

FTC kažnjava Uberov Drizly i njegovog izvršnog direktora zbog povrede podataka u 2020. "Izvršni direktori koji koriste sigurnosne prečace trebali bi obratiti pažnju na to", kaže službenik FTC-a.

Preporuka naših urednika

Sakrijte svoje poruke kako biste ih više zaštitili od sočnih tračeva. Dopuštanje prikazivanja tekstualnih poruka na zaključanom zaslonu vašeg telefona je otvor za njuškale, hakere i lopove. Srećom, postoji način da se to popravi.

Ljudi još uvijek misle da njihovi pametni zvučnici prisluškuju razgovore. Ukratko, nisu. Ali novo izvješće otkriva rastuću cyber tjeskobu, kao i ljude koji se drže loših sigurnosnih navika.

Twitter zviždač: Prestanite tretirati kibernetičku sigurnost kao folklor. Informacijska sigurnost nije "neko mjerljivo, zastrašujuće okruženje" koje zahtijeva neodlučne odluke, kaže Peiter 'Mudge' Zatko na konferenciji o kibernetičkoj sigurnosti u DC-u.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up