Popravite to u objavi: Kako uređivati ​​fotografije i videozapise na svom iPhoneu ili iPadu

Aplikacija Photos na vašem iPhoneu i iPadu nudi prikladan način za upravljanje vašim fotografijama i videozapisima, ali također pruža osnovne, ali učinkovite značajke za uređivanje. Možete prilagoditi živost, ravnotežu bijele boje, oštrinu, zasićenost, toplinu i više. Ili fino prilagodite njegov intenzitet filtrima. Također možete obrezati i automatski poravnati svoje fotografije, dok uređivač videozapisa pruža iste značajke, uključujući naprednu kontrolu osvjetljenja, obrezivanje i kontrolu orijentacije.

Alati za uređivanje i kontrole u aplikaciji Photos isti su u iOS-u i iPadOS-u, tako da možete koristiti svoj iPhone ili iPad na isti način za poboljšanje svojih fotografija i videozapisa. Samo provjerite imate li najnoviju verziju OS-a odlaskom na Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Reći će vam da je OS ažuriran ili će se od vas tražiti da instalirate najnovije ažuriranje.

Índice
 1. Postavite atribute fotografije
 2. Dodajte filtar fotografiji
 3. Izrežite fotografiju
 4. Promijenite orijentaciju i omjer slike
 5. Kopirajte i zalijepite svoje promjene
 6. Izrežite videozapis
  1. Preporuka naših urednika
 7. Podesite atribute videa
 8. Nanesite filtar
 9. Promijenite veličinu i usmjerenje videozapisa
 10. Kopirajte i zalijepite svoje promjene

Postavite atribute fotografije

Automatski prilagodite atribute

(Zasluge: Lance Whitney)

Za uređivanje fotografije dodirnite Uredi vezu u gornjem desnom kutu ekrana. The Postavljanje opcija će biti odabrana prema zadanim postavkama, što je prva ikona na donjoj alatnoj traci. Dodir Automobil gumb u sredini za automatsko podešavanje ekspozicije, svjetline i drugih atributa vaše fotografije. Tada možete prilagoditi sve odjednom pomicanjem klizača udesno ili ulijevo.

Uklonite promjene koje je izvršilo Automatsko poboljšanje dodirom na Poništi ikona na vrhu ekrana. Za vraćanje promjena dodirnite Ponoviti ikona na vrhu.

Postavite svaki atribut zasebno

(Zasluge: Lance Whitney)

Ako želite prilagoditi svaki atribut zasebno, dodirnite odgovarajuću ikonu za uređivanje ekspozicije, svjetline, svjetla, sjena, kontrasta, svjetline, crne točke, zasićenosti, živosti, topline, nijanse, oštrine, definicije, smanjenja buke i vinjete. Nakon što ste odabrali atribut, pomaknite klizač ulijevo ili udesno da izvršite potrebna podešavanja.

Dodajte filtar fotografiji

Dodajte filtar fotografiji

(Zasluge: Lance Whitney)

Sve do Postavljanje ikona na donjoj alatnoj traci je filtar ikona. Dodirnite tu ikonu i pogledajte različite filtre, uključujući Original, Vivid, Vivid Warm, Vivid Cool, Dramatic, Dramatic Warm, Dramatic Cool, Mono, Silvertone i Noir. Podesite klizač za svaki filtar kako biste povećali ili smanjili njegov intenzitet.

Izrežite fotografiju

Promijenite perspektivu

(Zasluge: Lance Whitney)

Zadnja opcija na donjoj alatnoj traci je Izrezati ikona. Odaberite ga da biste izrezali sliku povlačenjem označenih kutova dok ne bude vidljivo samo ono što želite zadržati. Odmah ispod slike nalaze se tri ikone koje vam omogućuju naginjanje slike, promjenu okomite perspektive i promjenu vodoravne perspektive. Nakon odabira ikone, povucite klizač ulijevo ili udesno.

Promijenite orijentaciju i omjer slike

Promijenite orijentaciju i omjer slike

(Zasluge: Lance Whitney)

Sliku možete okrenuti vodoravno tako da dodirnete ikonu trokuta u gornjem lijevom kutu ili dodirnite ikonu kvadrata da biste zakrenuli sliku. Dodirnite ikonu segmentiranog kvadrata u gornjem desnom kutu za promjenu omjera.

Odaberite između Izvornika, Slobodnog oblika, Kvadrata ili Pozadine za postavljanje oblika slike. Također možete odabrati pravokutnu ili kvadratnu ikonu na dnu zaslona za prebacivanje između portreta i pejzaža.

Postoje i specifični omjeri koje možete odabrati ovisno o orijentaciji slike: 9:16 ili 16:9, 4:5 ili 5:4, 5:7 ili 7:5, 3:4 ili 4:3, 3: 5 ili 5:3 i 2:3 ili 3:2. Možete pogađati u bilo kojem trenutku Resetiraj na vrhu zaslona kako biste vratili sliku u izvorni oblik.

Ponovno postavite ili vratite fotografiju

(Zasluge: Lance Whitney)

Dodir Gotovo da zadrži promjene. Čak i ako spremite promjene, sliku možete vratiti na izvornik. Samo dodirnite Uredi > Vrati ga.

Kopirajte i zalijepite svoje promjene

Kopirajte i zalijepite promjene na fotografiju

(Zasluge: Lance Whitney)

Recimo da ste promijenili boju i filtar na fotografiji, a sada želite primijeniti te specifične vrste promjena na drugu fotografiju. Nakon postavljanja početne fotografije dodirnite ikonu s tri točke na vrhu i odaberite Kopiraj izmjene. Zatim možete prijeći na drugu fotografiju, otvoriti ikonu s tri točke i dodirnuti Zalijepi izmjene. Ovo će primijeniti sve iste promjene bez potrebe da ručno replicirate sve promjene koje ste prethodno napravili.

Izrežite videozapis

Izrežite videozapis

(Zasluge: Lance Whitney)

Također možete urediti video dodirom Uredi link u gornjem desnom kutu. Prvi zadatak kojem se možete pozabaviti je skratiti svoj video isječak. Povucite prvi marker na vremenskoj traci desno ili lijevo da biste promijenili početak isječka. Povucite drugu oznaku udesno ili ulijevo da biste promijenili kraj isječka.

Preporuka naših urednika

Podesite atribute videa

Podesite atribute videa

(Zasluge: Lance Whitney)

Nakon što se obrezivanje premjesti, postupak uređivanja videozapisa radi isto kao i za fotografije. Odaberite Postavljanje ikona alatne trake za podešavanje atributa isječka. Dodir Automobil ikonu za promjenu svih atributa u jednoj snimci ili odaberite svaku pojedinačnu ikonu za individualnu prilagodbu atributa. Kao na fotografiji, možete dodirnuti Poništi u gornjem lijevom kutu za poništavanje zadnje radnje; dodirnite Ponoviti ponoviti svoju posljednju radnju.

Nanesite filtar

Nanesite filtar

(Zasluge: Lance Whitney)

Dodir filtar ikona za primjenu različitih vrsta filtara boja na videozapis. Ovi filtri uključuju Original, Vivid, Vivid Warm, Vivid Cool, Dramatic, Dramatic Warm, Dramatic Cool, Mono, Silvertone i Noir. Podesite klizač za svaki filtar kako biste povećali ili smanjili njegov intenzitet.

Promijenite veličinu i usmjerenje videozapisa

Izrežite video

(Zasluge: Lance Whitney)

Dodir Izrezati ikona za obrezivanje videozapisa. Povucite smjernice za izrezivanje isječka dok ne bude vidljivo samo ono što želite zadržati. Također možete okrenuti i rotirati videozapis pomoću kontrola u gornjem lijevom kutu.

Postavite orijentaciju

(Zasluge: Lance Whitney)

Baš kao i kod fotografije, možete dodirnuti ikonu segmentiranog kvadrata u gornjem desnom kutu da biste promijenili omjer slike. Možete promijeniti cjelokupni oblik videozapisa i promijeniti omjer slike. Dodir Gotovo za spremanje promjena ili Otkaži to odbaciti ih.

Kopirajte i zalijepite svoje promjene

Kopiraj izmjene

(Zasluge: Lance Whitney)

Za primjenu atributa i promjena filtriranja s jednog videozapisa na drugi, dodirnite ikonu s tri točke za prvi videozapis i odaberite Kopiraj izmjene. Otvorite drugi videozapis, dodirnite ikonu s tri točke i odaberite Zalijepi izmjene.

Zalijepi izmjene

(Zasluge: Lance Whitney)

Postoje ograničenja vještina uređivanja videozapisa u aplikaciji Fotografije. Na primjer, ne možete kombinirati više isječaka u jedan video. Za to ćete se htjeti obratiti moćnijem mobilnom uređivaču, poput Appleove besplatne aplikacije iMovie.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up