Ponaša li se vaš Twitter 2FA? Kako oporaviti i zaštititi svoj račun

Twitter se topi brže od svog izvršnog direktora kada ga ispravi online bilo tko tko radi za njega. Dok Elon Musk otpušta programere koji predstavljaju (Otvara se u novom prozoru) institucionalno znanje, sama stranica ne radi.

Jedan od najnovijih problema je da su oni koji su uključili dvofaktorsku autentifikaciju kako bi zaštitili svoje račune otkrili da ne primaju SMS kodove. Uzrok bi mogao biti povezan s Muskovom direktivom (Otvara se u novom prozoru) da se zatvore mikroservisi, koje je u tweetu opisao kao "bloatware", iako ni on ni Twitter to nisu potvrdili.

Tweet (Otvara se u novom prozoru)

Iako se čini da autentifikacija s dva faktora (2FA) sada radi, imamo neke korake koje možete poduzeti ako naiđete na probleme. (Napomena: ako čujete za autentifikaciju s više faktora, to je ista ideja kao i 2FA; to samo znači da su dva ili više čimbenika uključena u autentifikaciju.)

Índice
  1. Isključite dvofaktorsku autentifikaciju (privremeno)
  2. Pričuvni kodovi
  3. Autentifikator App
    1. Preporuka naših urednika
  4. Sigurnosni ključ

Isključite dvofaktorsku autentifikaciju (privremeno)

Ako nemate pristup Twitteru na svom telefonu, ali ste prijavljeni u pregledniku, idite na Postavke i podrška > Postavke i privatnost > Vaš račun > Podaci o računu > Telefon (otvara se u novom prozoru). Klik Izbriši telefonski broj a dvofaktorska provjera autentičnosti bit će isključena za vaš račun.

Pričuvni kodovi

Vaš bi prvi korak trebao biti generiranje pričuvnih kodova. To je obično korisno ako ste, primjerice, izgubili telefon i ne možete ući u aplikaciju za autentifikaciju. Ali također mogu biti korisni ako Twitter naiđe na još jednu 2FA pogrešku i trebate pristup svom računu.

Ako ste još uvijek prijavljeni, idite na Postavke i privatnost > Sigurnost i pristup računu > Sigurnost > Dvofaktorska provjera autentičnosti > Pričuvni kodovi. Kopirajte rezervni kod i čuvajte ga na sigurnom mjestu. Da biste se prijavili na Twitter, unesite svoje korisničko ime i lozinku, a zatim kada se od vas zatraži dvofaktorska provjera autentičnosti, kliknite vezu za unos rezervnog koda. (Imajte na umu da svaki kod možete koristiti samo jednom.)

Sada možete zaštititi svoj račun bilo aplikacijom za autentifikaciju ili sigurnosnim ključem za provjeru autentičnosti s dva faktora jer je zaštita vašeg računa ključna.

Autentifikator App

Zaslon aplikacije za provjeru autentičnosti

(Zasluge: Twitter)

SMS nije najsigurniji način za 2FA. Bilo bi vam bolje da koristite aplikaciju za autentifikaciju kao što je Google Authenticator. Preuzmite aplikaciju za autentifikaciju po vašem izboru. Zatim idite na Twitter i kliknite Postavke i privatnost > Sigurnost i pristup računu > Sigurnost > Autentikacija u dva faktora. Ako koristite SMS, poništite odabir Text Message i kliknite Authenticator App.

Dobit ćete jasne upute. Pročitajte ih, zatim kliknite Start. Od vas će se tražiti da unesete lozinku, zatim kliknite Potvrdi. (Ako niste potvrdili svoju e-poštu na Twitteru, od vas će se tražiti da to učinite i primit ćete kontrolni kod putem e-pošte koji ćete biti preusmjereni natrag na Twitter da ga unesete.) Tada ćete dobiti QR kodirati. za povezivanje vaše aplikacije za provjeru autentičnosti. Skenirajte ga, kliknite Dalje., unesite kod iz aplikacije autentifikatora, zatim kliknite Potvrdi. Trebali biste dobiti zaslon za potvrdu na kojem možete odabrati Shvaćam da biste dovršili postavljanje.

Preporuka naših urednika

Sigurnosni ključ

NFC sigurnosni ključ tvrtke Yubico

NFC sigurnosni ključ iz Yubica (Zasluge: PCMag)

Također možete koristiti fizički ključ za provjeru autentičnosti kao što je YubiKey. Provjerite imate li najnoviju verziju podržanog preglednika (Chrome, Edge, Firefox, Opera ili Safari). Zatim idite na Twitter i kliknite Postavke i privatnost > Sigurnost i pristup računu > Sigurnost > Autentikacija u dva faktora. Ako koristite SMS, poništite odabir Tekstualne poruke i kliknite Sigurnosni ključ.

Od vas će se tražiti da unesete lozinku. (Ako niste potvrdili svoju e-poštu na Twitteru, od vas će biti zatraženo da to učinite i primit ćete kontrolni kod putem e-pošte za unos na Twitter.) Primit ćete upute za pregledavanje. Pročitajte ih, zatim kliknite Start.

Zatim umetnite ključ u USB priključak računala ili ga sinkronizirajte s Bluetoothom ili NFC-om. Dodirnite gumb na ključu i slijedite upute na zaslonu. Sigurnosni ključ trebao bi se pojaviti ispod Dvofaktorska autentifikacija > Upravljanje sigurnosnim ključem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up