Pokemon Crimson i Purple: 11 savjeta kako postati Pokemon majstor otvorenog svijeta

Dogodilo se. Napokon se dogodilo. Game Freak, dugogodišnji programer Pokemon igara, izdao je Pokemon igru ​​otvorenog svijeta. Nakon eksperimentiranja s otvorenim zonama u prethodnim Pokemon naslovima na Nintendo Switchu, Pokemon Scarlet i Violet dopuštaju trenerima da idu kamo god žele i rade što god žele, hvatajući puno Pokemona usput. Nije savršeno, pogotovo kada je u pitanju tehnička izvedba, ali to je budućnost koju želimo za seriju.

Međutim, ovaj novi format ne znači da je sve vaše staro znanje o Pokemonu potpuno nevažno. Na primjer, kada uzmete vođu teretane tipa Ledeni, još uvijek je pametna ideja izvući svoja čudovišta Vatrenog tipa. Međutim, regija Paldea zahtijeva da promijenite svoj pristup ako želite postati Pokemon Master sljedeće generacije. Gdje god vas put odvede, ovi savjeti i trikovi pomoći će vam da uspijete.

Índice
 1. 1. Idite kamo god želite
 2. 2. Prišuljajte se Pokemonima
 3. 3. Strateški terrastalizirajte Pokemone
 4. 4. Idite na nastavu
 5. 5. Ne lutajte tijekom racija
 6. 6. Otključajte nove sposobnosti konja što je prije moguće
 7. 7. Radite nove poteze i ponovno učite stare
 8. 8. Udružite se s drugim igračima
  1. Preporuka naših urednika
 9. 9. Priredite piknik sa svojim Pokemonom
 10. 10. Ubrzajte dosadne, jeftine Pokemon bitke
 11. 11. Ponovno pokrenite nakon svake sesije

1. Idite kamo god želite

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

U slučaju da ste zaboravili, Pokemon Scarlet i Violet su igre otvorenog svijeta. Likovi vas stalno podsjećaju da možete ići gdje god želite i da možete izvršavati zadatke bilo kojim redoslijedom. Ovo je istraživanje samo po sebi zabavno i oslobađajuće. Međutim, ležerno prebacivanje između bitaka u teretani, lova na Pokemone titane i timskih pohoda na zvijezde najbolji je način da ostanete na razini i dovoljno jaki kako svaka linija zadataka postaje teža.

2. Prišuljajte se Pokemonima

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

Pokemon Scarlet i Violet nisu tako mehanički sofisticirani kao Pokemon Legends: Arceus kada je u pitanju hvatanje čudovišta. Međutim, možete čučnuti i prišuljati se Pokemonu prije nego što ručno bacite svoju Poke loptu, dajući si prednost protiv zbunjenog stvorenja.

3. Strateški terrastalizirajte Pokemone

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

Terastalizacija je novi borbeni trik Scarlet i Violet. Nakon što se aktivira, prekriva vašeg Pokemona kristalima koji poboljšavaju njegove pokrete i mijenjaju njegovu vrstu. Neki Pokemoni imaju Tera tipove potpuno različite od svojih normalnih tipova, kao što je Sudowoodo koji zapravo postaje tip trave umjesto tipa kamena. Terastalizacija može pretvoriti neočekivanu slabost u iznenađujuću snagu, ali je možete upotrijebiti samo jednom po bitci, stoga strateški osmislite strategiju kako biste stekli prednost.

4. Idite na nastavu

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

U Pokemon Scarlet and Violet, igrate kao student na Naranja/Uva Academy. Cijela vaša avantura samo je jedno veliko samostalno istraživanje. Tečajevi su izborni, ali ćete naučiti više o mehanici igranja Pokemona visoke razine ako ih odlučite pohađati. Na primjer, učitelj tjelesnog objašnjava razliku između napada vašeg Pokemona i posebne statistike napada.

5. Ne lutajte tijekom racija

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

U raid borbama, četiri igrača se udružuju kako bi srušili jednog snažnog Pokemona. Iako je to bitka naizmjenična, imate samo ograničenu količinu vremena u stvarnom svijetu da porazite svog neprijatelja. Ako se vaš Pokemon onesvijesti, sat odbrojava još brže. Zamislite ove bitke kao brzopotezni šah - napadajte agresijom.

6. Otključajte nove sposobnosti konja što je prije moguće

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

Putujete regijom Paldea na leđima Koraidona ili Miraidona, dva gmazova, legendarna Pokemona. U početku, vaš konj može trčati samo po krajoliku. Međutim, napredovanje u nizu zadataka Titan Pokemon otključava nove sposobnosti kretanja, poput uzlijetanja, penjanja i plivanja. Steknite ove vještine što je prije moguće kako biste mogli lakše istraživati ​​svijet.

7. Radite nove poteze i ponovno učite stare

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

Vaš Pokemon može koristiti samo četiri poteza odjednom, a kada nauči novi, odbacuje stari. Međutim, izvan bitaka, vaš Pokemon može ponovno učiti odbačene poteze. To smanjuje veliki pritisak pri odlučivanju hoćete li ili ne naučiti novu tehniku ​​jer se stari pokreti više ne zaboravljaju zauvijek, za razliku od prethodnih igara. I ne samo to, već pobjeđivanje u bitkama daje vam materijale za Pokemone koje možete izraditi u dodatne tehničke strojeve (TM), predmete koji vaše Pokemone uče još više pokreta.

8. Udružite se s drugim igračima

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

Akcija za više igrača uvijek je bila na čelu Pokemon iskustva. Scarlet i Violet idu dalje s online zajednicom od četiri igrača koristeći Union Circle koji ćete pronaći u svakom Pokemon centru. Ako želite razmjenjivati ​​Pokemone, istraživati ​​s timom ili voditi bitke bez oslanjanja na nekompetentne računalne suigrače, pronađite dobre ljudske prijatelje.

Preporuka naših urednika

9. Priredite piknik sa svojim Pokemonom

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

Pokemoni nisu samo za borbu, oni su i vaši prijatelji. Zato napravite piknik da se povežete sa svojim timom i zajedno snimite cool slike. Nahranite ih sendvičima kako biste im poboljšali statistiku (i pokažite im da vam je stalo).

10. Ubrzajte dosadne, jeftine Pokemon bitke

Pokemon Scarlet i Violet

(Zasluge: Nintendo)

Regija Palden puna je Pokemona i na kraju će vaš tim postati toliko moćan da će se borba s ranim stvorenjima činiti kao gubljenje vremena. Pritisnite tipku R za korištenje funkcije Krenimo i pošaljite svog vodećeg Pokemona da se automatski bori protiv najnižih stvorenja. Ovo će izbrisati slabe Pokemone u roku od nekoliko sekundi i dati vam bodove iskustva. Međutim, vaš će Pokemon pretrpjeti štetu od ravnopravnijih neprijatelja.

11. Ponovno pokrenite nakon svake sesije

Otvoreni svijet Pokemon Scarlet and Violet ambiciozan je pothvat, što može objasniti donekle nezgrapnu tehničku izvedbu igre. Igra će patiti od lošeg broja sličica u sekundi dok Game Freak ne izda zakrpu. Međutim, ako ste igrali dugo vremena i doživjeli ste ozbiljan pad, pokušajte ponovno pokrenuti igru ​​kako biste popravili ono što bi moglo biti curenje memorije.

PCMag logotip God of War, Pokemon i Bayonetta 3: Pregledavamo najpopularnije igre za praznike 2022.

Za više preporučenih Nintendo Switch naslova pogledajte Najbolje Nintendo Switch igre i Najbolje Nintendo Switch igre za djecu. Za detaljan razgovor o video igrama, posjetite PCMag Pop-Off YouTube kanal (otvara se u novom prozoru).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up