Pojačajte Elden Ring! 3 jednostavna savjeta za povećanje broja okvira i više

Ovim bismo člankom mogli započeti kolonu sa savjetima pod nazivom Kako natjerati Elden Ring da radi kao moderna PC igra, umjesto kao ekskluzivna konzola iz 2014. Ovaj put se usredotočujemo na dva aspekta koja mnogi igrači smatraju najvažnijima za Iskustvo igranja na računalu: igranje igre u ultraširokom omjeru slike 21:9 ili 32:9 na modernom monitoru za igranje i uklanjanje ograničenja broja sličica u sekundi za sve Tarnišane koji žele igrati pri brzinama osvježenja višim od 60Hz.

Ako niste primijetili poboljšanja broja sličica otključavanjem predmemorije shadera (savjet iz našeg zadnjeg članka o isprekidanim početnim performansama Elden Ringa na PC-u) ili želite vidjeti više od igre od onoga što je dostupno u 16:9, čitajte dalje da biste saznali kako mod utility igra bez greške (Otvara se u novom prozoru) može proširiti vaše horizonte izvan ograničenja koja je FromSoftware, razvojni programer Elden Ringa, postavio igri.

Índice
  1. Vlasnik ultraširokog monitora? Besprijekoran široki zaslon vaš je prijatelj
    1. Najbolji ultraširoki monitori za igranje koje smo testirali
  2. Oprez: Trebam li premašiti ograničenje FPS za Elden Ring?
  3. Kako konfigurirati besprijekorni široki zaslon za Elden Ring
  4. Kako ukloniti ograničenje broja sličica u sekundi u Elden Ringu
    1. Preporuka naših urednika
  5. Zarobljavanje Elden Ringa, u punom sjaju

Vlasnik ultraširokog monitora? Besprijekoran široki zaslon vaš je prijatelj

Bez obzira koristite li ultraširoki monitor neko vrijeme (kao ja) ili tek počinjete, aplikacija Flawless Widescreen trebala bi biti na vašem stolnom računalu, bez obzira imate li 21:9 ili 32:9 panel. Ovdje također može biti zgodno čak i ako ste "zapeli" na 16:9 gaming panelu, sve dok taj ekran ima brzinu osvježavanja veću od 60Hz.

Koliko god široka bila vaša ultraširoka radna površina, ova aplikacija prisiljava mnoge od najpopularnijih priključaka za konzole i starije naslove da automatski prilagode omjer širine i visine u igri na 21:9 ili 32:9 izgled. To čini ili rastezanjem izvorne slike 16:9 ili otključavanjem sposobnosti koja je naizgled bila skrivena u motoru, čekajući da bude otkrivena.

Snimka zaslona Elden Ring 1

Potonji slučaj je ono što smo vidjeli u Elden Ringu. Iznenađujuće je da su programeri iz FromSoftwarea zaključali igru ​​na 16:9, unatoč činjenici da bi igrači s (danas sve češćim) ultraširokim monitorima već, primamljivo, vidjeli svoje Elden Ring zaslone za učitavanje prikazane u punom omjeru 21:9. Dakle, igra vam daje savjete i pregled karte na veličanstvenom širokom zaslonu, ali zatim smanjuje taj omjer kada je stvarno vrijeme za igranje igre. Kakvo zadirkivanje!

Najbolji ultraširoki monitori za igranje koje smo testirali

Mnogi PC igrači, poput mene, također su bili frustrirani kada su otkrili da je Elden Ring ograničen na ograničenje od 60 sličica u sekundi (fps). Brzina sličica u sekundi od 60 fps može biti zadovoljavajuća za hrpu igraćih konzola; konzole su tek nedavno počele podržavati igre pri 100fps i više. Ali PC igrače koji su možda navikli na igre poput Valoranta koje mogu pouzdano postići 300fps-plus nije tako lako impresionirati na 60Hz. Enter, besprijekoran široki zaslon.

Oprez: Trebam li premašiti ograničenje FPS za Elden Ring?

Nakon što preuzmete Flawless Widescreen i instalirate ga na svoje Windows računalo, sljedeći korak je pravilno konfigurirati Elden Ring za rad sa softverom.

Međutim, prvo razmislite o tome kako želite igrati Elden Ring. Za sada se sve izmjene na Elden Ring engineu mogu smatrati "hakom" FromSoftware Easy Anti-Cheat (EAC). Ako se otkrije Flawless Widescreen, vaš bi račun mogao biti označen kao varalica, u kojem bi slučaju vašem korisničkom imenu bilo zabranjeno igranje na mreži. Igra bi i dalje dobro radila u modu za jednog igrača, ali biste se morali obratiti FromSoftwareu da ponovno omogući pristup internetu.

Ako vam je online igra važna, FromSoftware želi da se svi pridržavaju iste granice od 60 sličica u sekundi i smatra povećanje te brzine kadrova konkurentskom prednošću.

Besprijekorna konfiguracija širokog zaslona

Međutim, ako ste poput mene i nije vam stalo do PvP-a ili online suradnje, onda je ovo rješenje za vas. Dok sam se redovito borio sa šefovima i neprijateljima sa zaslonom na 16:9 i nametnutom gornjom granicom od 60 sličica u sekundi, moje stope uspjeha su skočile u nebo kad sam prešao na 21:9 i uklonio ograničenje broja sličica u sekundi. Mogao sam postići prosjek između 120 i 160 fps, ovisno o području u igri. Neprijateljske napade bilo je puno lakše čitati kad su bili telegrafirani, a također se povećala i moja preciznost izbjegavanja.

Snimak zaslona Elden Ring 2

Ovo se svodi na osnovnu matematiku brzine osvježavanja monitora. Što prije vidite kako se pikseli osvježavaju na ekranu, to ćete brže moći reagirati na ono što se događa. To je razlog zašto uopće postoje monitori s visokom stopom osvježavanja, i dok počinjemo viđati sve manje povrate što je veća brzina osvježavanja, ne može se poreći da će igrač od 60 Hz i igrač od 165 Hz imati dva vrlo različita iskustva u naslovu koji oslanja se na mjerenje vremena kao što je Elden Ring.

Kako konfigurirati besprijekorni široki zaslon za Elden Ring

Bez tih upozorenja, vrijeme je da počnete raditi na konfiguraciji svoje igre za rad s Flawless Widescreen. Nakon što pokrenete instalacijski program Flawless Widescreen, započnite otvaranjem programa i listanjem lijevog izbornika prema dolje dok ne pronađete Stariji prsten na listi. Kliknite na njega...

Elden Ring besprijekoran široki ekran

Odavde će vam se prikazati sljedeći izbornik opcija…

Izbornik opcija širokog zaslona bez pogrešaka

Najprije potvrdite okvir za Popravak omogućen...

Omogućen je besprijekoran popravak širokog zaslona

Odavde će opcije konfiguracije koje odaberete u potpunosti ovisiti o vašem osobnom monitoru i preferencijama. Ja sam, na primjer, izabrao Aspect Fix opcija, koja će automatski primijeniti 21:9 ili 32:9 ispunu na vašu igru ​​kako biste se riješili crnih traka s obje strane...

Opcije popravka za besprijekoran Widescreen Elden Ring

To je tip popravke br. 1 i odnosit će se samo na vas, naravno, ako imate monitor širokog zaslona koji to može iskoristiti.

Kako ukloniti ograničenje broja sličica u sekundi u Elden Ringu

Nadalje, savjet br. 2. I ja sam se prijavio Uklonite ograničenje FS od 60Hz opciju, a kako igram na 200Hz monitoru, postavio sam je Postavljanje vremena okvira klizač za 200 sličica u sekundi...

Besprijekorno podešavanje vremena kadra Elden Ring širokog zaslona

Ove postavke uzimaju u obzir prilagodbu broja sličica u sekundi u FromSoftwareovom pogonu, osiguravajući da su svi elementi iskustva međusobno "sinkronizirani", ukratko. Ovaj bi klizač uvijek trebao odgovarati najvećoj brzini osvježavanja vašeg monitora, ako ste odabrali povećanje brzine kadrova iznad 60 Hz.

To su moje osobne preferencije, ali Flawless Widescreen također nudi priliku da promijenite vidno polje u igri ili FOV. To je savjet br. 3. Proširenje vidnog polja moglo bi vam dati prednost u odnosu na šefove koje je teško pratiti i koji bi inače nestali sa ekrana.

Preporuka naših urednika

Slično, ovdje se također možete lako petljati s klizačem filtera za vinjete u igri. Ovaj klizač podešava koliko će se kinematografskih elemenata igre nakon obrade pojaviti na zaslonu. Ovo je manje čisto podešavanje performansi ili konkurentska prednost nego zanimljivo.

Besprijekorno podešavanje vinjete za široki zaslon

Sljedeće, a ovo je kritično: Prije nego što pokrenete, stvorite praznu tekstualnu datoteku koristeći Notepad. Unesite brojeve 1245620i spremite datoteku kao steam_appid.txt gdje god je Steam instalirao vašu Elden Ring EXE datoteku. Ovo će spriječiti pokretanje EAC-a (značajka protiv varanja) prije Elden Ring EXE i zaštititi vaš račun.

Notepad Elden Ring ultrawide fix

Konačno, postavite svoju aplikaciju Steam na Izvanmrežni način rada pomoću izbornika u gornjem lijevom kutu i pokrenite igru ​​iz svoje knjižnice kao i obično.

Steam izvanmrežni način rada

Ako ikada poželite ponovno ući u multiplayer, jednostavno izađite iz igre, idite na Flawless Widescreen i ponovno kliknite Popravak omogućen kutija. Sve postavke će se resetirati. Izađite iz Flawless Widescreena, ponovno se prijavite u Steam i borite se sa svojim prijateljima/neprijateljima do mile volje.

Zarobljavanje Elden Ringa, u punom sjaju

Za sve one koji su još uvijek zabrinuti za svoje buduće izglede za online igranje, još uvijek ima nade. Očito, FromSoftware je bio prijateljski nastrojen prema modding zajednici u prošlim Souls igrama, tako da nema razloga za sumnju da će korištenje Flawless Widescreena dugo ostati na popisu zabranjenih prekršaja.

Također, prema programerima Flawless Widescreena, vrlo je malo njegovih modifikacija zapravo trebalo petljati s datotekama igre. Nakon malo kopanja, otkrili su da su sve značajke navedene ovdje (značajka neograničenog broja sličica u sekundi, ultraširoka podrška do 32:9 i FOV klizač) izvorno ugrađene u PC verziju igre, ali su iz nekog razloga bile namjerno ograničeno izdanje . Sve što su programeri moda morali učiniti bilo je otključati ono što je već bilo tamo.

Elden Ring Ultra Wide 1

To je trenutno moja pretpostavka, ali morao bih pretpostaviti da je to do PvP elemenata. Od samog početka, Souls igre bile su o preciznosti i točnosti, bilo da se suočavate s Bezimenim Kraljem ili samo još jednim bezimenim pravim igračem u duelu. Davanje prednosti PC igračima većeg broja sličica u sekundi i povećanih FOV-ova jednostavno zato što imaju bolji hardver – na primjer, imaju monitor od 60 Hz u odnosu na monitor od 390 Hz – preokreće ravnotežu u njihovu korist.

Ograničenje ovoga je razumljivo. Ali s ovim načinom dobivamo savršenu kompromisnu točku: Zadržite neograničene omjere širine i visine slike i opcije brzine kadrova u igri za jednog igrača i ponovno ih upotrijebite nakon ulaska u PvP utakmicu kako biste izjednačili uvjete.

Elden Ring HDR 21:9

Međutim, sve dok FromSoftware igrici službeno ne doda nešto u tom smislu, mod zajednica nikada neće prestati služiti potrebama javnosti. Flawless Widescreen savršena je opcija za svakoga tko želi dobiti potpuno, nevjerojatno lijepo iskustvo koje Elden Ring može ponuditi za jednog igrača, a jednako ga je lako onemogućiti ako ikada osjetite potrebu vratiti se na PvP. Naprijed, umorni okaljani, do širih obzora!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up