PlayStation Plus naspram PlayStation Stars: Koja je razlika?

U lipnju 2022. Sony je lansirao potpuno novi, višeslojni PlayStation Plus koji je zamijenio postojeću uslugu pretplate. Mjesec dana kasnije, igrački velikan najavio je PlayStation Stars, program nagrada i vjernosti. Naravno, vjerojatno ste zbunjeni razlikama između ove dvije usluge. Ne brinite, ovdje smo da istaknemo nekoliko značajki kako biste mogli donijeti informiranu odluku prije nego što se prijavite za bilo koju od njih.

Índice
 1. Što se dogodilo sa starim PS Plus i PS Now?
  1. Sony usluge koje biste trebali razmotriti
 2. Što dobivate s novim PlayStation Plus?
  1. PlayStation Plus Essential
  2. PlayStation Plus Extra
  3. PlayStation Plus Premium
 3. Što je PlayStation Stars?
 4. Što dobivate uz PlayStation Stars?
 5. Kako zaraditi bodove
  1. Preporuka naših urednika
 6. Kako doći do kolekcionarskih predmeta
 7. Trebate li PlayStation Plus i PlayStation Stars?

Što se dogodilo sa starim PS Plus i PS Now?

Prije predstavljanja novog PlayStation Plusa, Sony je nudio dvije usluge pretplate: PlayStation Plus i PlayStation Now. Originalni PlayStation Plus nudio je online multiplayer, tri besplatne igre mjesečno i ekskluzivne popuste. PlayStation Now vam, s druge strane, omogućuje streamanje stotina starijih Sony igara na PlayStation 4, PlayStation 5 ili PC. Novi PlayStation Plus učinkovito kombinira i rekonstruira dvije usluge u jednu.

Sony usluge koje biste trebali razmotriti

Što dobivate s novim PlayStation Plus?

PlayStation Plus logo

(Zasluge: Sony)

Novi PlayStation Plus (Otvara se u novom prozoru) nudi tri različite razine pretplate: PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra i PlayStation Plus Premium. Svaka razina ima svoju cijenu i karakteristike. Da vidimo što ćete dobiti:

PlayStation Plus Essential

Ova početna razina u biti je ista kao i originalni PlayStation Plus. Ako ste imali izvornu pretplatu na PlayStation Plus, vaš je plan automatski prebačen na ovu.

Cijena: 9,99 USD mjesečno, 24,99 USD po kvartalu ili 59,99 USD godišnje.

Karakteristike:

 • Online multiplayer

 • Ekskluzivne pogodnosti članstva u online trgovini

 • 100 GB prostora za pohranu u oblaku

 • Omogućuje vam dijeljenje igara na mreži putem Share Playa

 • Besplatne mjesečne igre

 • Ekskluzivne maske i predmeti u igri za određene naslove

Vlasnici PS5 imaju dodatne pogodnosti:

 • Kolekcija PlayStation Plus: Imate pristup kolekciji PS4 igara, uključujući God of War, Crash Bandicoot, Ratchet and Clank i Uncharted 4.

 • Pomoć za igru: možete dobiti savjete tijekom igre kada zapnete. Ovi savjeti izostavljaju spojlere (nešto na što biste mogli naići dok tražite odgovore na internetu).

PlayStation Plus Extra

Cijena: 14,99 USD mjesečno, 39,99 USD po kvartalu ili 99,99 USD godišnje.

Karakteristike:

 • Sve prednosti PlayStation Plus Essentiala

 • Katalog igara: imate pristup stotinama igara za PS4 i PS5, uključujući Demon's Souls, Returnal i Stray

 • Ubisoft+ Classics, kao što su Assassin's Creed Valhalla i Far Cry 4. Napomena: za igranje igara potrebna je internetska veza.

PlayStation Plus Premium

Cijena: 17,99 USD mjesečno, 49,99 USD po kvartalu ili 119,99 USD godišnje.

Karakteristike:

 • Sve prednosti PlayStation Plus Essential i Extra

 • Probne igre: možete isprobati demo igre, kao što su Cyberpunk 2077 ili Horizon Forbidden West, nekoliko sati prije nego što ih kupite. Vaši demo podaci prenose se u cijelu igru.

 • Klasični katalog: Više od 300 klasičnih igara za PlayStation, uključujući naslove za PSP, PS1, PS2 i PS3.

 • Cloud Streaming: Možete igrati PlayStation igre na svom računalu i prenositi spremljene podatke između uređaja. Napomena: potrebna vam je internetska veza za igranje na računalu.

Što je PlayStation Stars?

Logotip PlayStation Stars

(Zasluge: Sony)

Pokretanje u listopadu 2022., PlayStations Stars razlikuje se od PlayStation Plusa po tome što je besplatan program nagrada i vjernosti. Osim toga, zarađujete bodove vjernosti i trofeje za postizanje određenih ciljeva u igri ili igranje određenih naslova. Bodove vjernosti možete iskoristiti za sredstva PlayStation Network Wallet.

Što dobivate uz PlayStation Stars?

Iako uz članstvo u PlayStation Stars ne dobivate ništa besplatno, možete zaraditi bodove kupnjom prihvatljivih igara i DLC-a, sudjelovanjem u promocijama i događajima te ispunjavanjem zadataka u igri. Ovi se bodovi mogu zamijeniti za nagrade kao što su popusti na igre, ekskluzivni avatari i teme te šanse za osvajanje posebnih nagrada putem nagradnih igara

Cijena
: Besplatno

Karakteristike:

 • Zaradite nagrade koje se mogu zamijeniti za sredstva PlayStation Network Wallet.

 • Mjesečna kampanja za prijavu koja vas nagrađuje za igranje barem jedne igre.

 • Sudjelujte u turnirima kako biste osvojili određene trofeje ili igrajte određenu igru ​​online kako biste dobili ciljane nagrade.

 • Osvojite posebne nagrade za postizanje svih postignuća u igri. Budite prvi koji će to učiniti u svojoj lokalnoj vremenskoj zoni i mogli biste ponijeti kući jedinstvenu nagradu koju nitko drugi ne može uhvatiti.

 • Digitalni kolekcionarski predmeti: Ovo su 3D renderirane nagrade temeljene na likovima iz videoigara i prošlom Sony hardveru. Neki će biti iznimno rijetki i teško ih je nabaviti.

Kako zaraditi bodove

playstation stars bodovi u aplikaciji playstation

(Zasluge: Zackery Cuevas)

Jedan od načina prikupljanja bodova u PlayStation Stars je kupnja igara, DLC-a ili pretplata putem PlayStation Storea. Također možete zaraditi bodove sudjelovanjem u određenim promocijama i događajima ili ispunjavanjem određenih zadataka u igri.

Za pregled trenutnog stanja bodova idite na karticu PlayStation Stars u postavkama svog računa na PlayStation konzoli, web stranici PlayStation (otvara se u novom prozoru) ili mobilnoj aplikaciji PlayStation. Odavde također možete vidjeti svoju trenutnu razinu i napredak koji ste postigli prema sljedećoj razini.

Važno je napomenuti da bodovi istječu nakon određenog vremena, stoga ih svakako iskoristite prije nego nestanu. Možete iskoristiti svoje bodove za preuzimanje raznih nagrada, kao što su popusti na igre i DLC, ili čak sudjelovati u nagradnim igrama za priliku osvojiti posebne nagrade.

Redovitim sudjelovanjem u PlayStation Stars i skupljanjem bodova možete otključati više razine i dobiti pristup još većem broju nagrada i pogodnosti.

Preporuka naših urednika

Kako doći do kolekcionarskih predmeta

digitalni kolekcionarski predmeti u aplikaciji Playstation

(Zasluge: Zackery Cuevas)

U PlayStation Stars, kolekcionarski predmeti su virtualni predmeti koje možete zaraditi i prikazati u svojoj osobnoj kolekciji. Iako mogu zvučati kao NFT-ovi, Sony nas uvjerava da nisu. Umjesto toga, ti digitalni kolekcionarski predmeti samo su ekskluzivna imovina koja može biti u obliku likova ili predmeta u igri, poput maski ili oružja, kao i ekskluzivnih avatara i tema za vaš PlayStation račun.

Da biste dobili kolekcionarske predmete, morat ćete sudjelovati u događajima ili promocijama ili ispuniti određene izazove u igri. Neki kolekcionarski predmeti mogu biti dostupni za kupnju pravim novcem ili vašim zarađenim bodovima.

Upravljajte svojim kolekcionarskim predmetima s PlayStation konzole, PlayStation web stranice ili u PlayStation mobilnoj aplikaciji otvaranjem postavki računa i odabirom kartice PlayStation Stars. Ovdje možete vidjeti koje kolekcionarske predmete trenutno posjedujete, kao i one koje ste primili, ali još niste dodali svojoj kolekciji.

Skupljajući razne kolekcionarske predmete, možete pokazati svoja postignuća i interese drugim igračima. Stoga pripazite na prilike za zaradu i dodavanje u svoju kolekciju.

Trebate li PlayStation Plus i PlayStation Stars?

PCMag logotip Može li PlayStation Plus Premium pobijediti Xbox Game Pass?

Ako se pokušavate odlučiti između to dvoje, vaša je odluka prilično laka – PlayStation Stars je besplatan. Međutim, ako ste znatiželjni o pridruživanju PlayStation Plusu, vaša bi se odluka mogla svesti na jedno jednostavno pitanje: Želite li igrati igre online? Ako je tako, morate se prijaviti za pretplatu na PlayStation Plus.

Čak i ako ne želite igrati online, možda ćete htjeti igrati klasične PlayStation igre. Za to će vam trebati PlayStation Plus Premium, najskuplja razina. Ako samo želite igrati novije igre, Katalog igara koji dolazi uz PlayStation Plus Extra nudi vam ponudu sličnu onoj koju možete dobiti od Xbox Game Passa.

Imajte na umu da ćete pretplatom na obje usluge zaraditi dodatne PlayStation Store bodove, pa ako se pretplatite na PlayStation Plus, ima još više smisla prijaviti se i za Stars.

Za više informacija o PlayStationu pogledajte naš popis najboljih igara za PlayStation 5.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up