Peloton preskup? Ponovno stvorite iskustvo bez službenog bicikla

Peloton je nedvojbeno najveće ime u pametnoj kućnoj fitness opremi, ali ne može se poreći da je njegova ulazna cijena visoka. S 1.495 USD, Peloton Bike je najpristupačnija ulazna točka tvrtke, a to je bez faktora u mnoštvu drugih troškova, kao što su otprema, dodatna oprema i mjesečna članstva.

Kako vidimo, imate tri opcije za jeftino rekreiranje iskustva nalik Pelotonu. Prvi je strujanje nastave iz Pelotonove aplikacije koja košta 12,99 dolara mjesečno (koju možete koristiti bez kupnje nekog od tvrtkinih strojeva) na vašem tabletu ili TV-u dok vozite osnovni, nevezani sobni bicikl. Vaša druga alternativa je pogledati Pelotonove konkurente koji nude pristupačnije modele i mjesečne cijene. Posljednja, jeftina opcija je da potpuno zaboravite na bicikl i koristite besplatnu ili pristupačnu aplikaciju za vježbanje za kardio, pokretljivost i trening snage.

U nastavku ćemo pokriti prednosti i mane svake od ovih opcija.

Índice
 1. Koliko stvarno košta bicikl Peloton?
 2. Uparite osnovni sobni bicikl s aplikacijom Peloton
  1. Standardni sobni bicikli za uparivanje s aplikacijom Peloton
  2. Cyclace sobni sobni bicikl, sobni bicikl s držačem za iPad za vježbanje kod kuće
  3. Schwinn IC4 sobni bicikl za sobni bicikl
  4. Yosuda sobni stacionarni bicikl
 3. Zamislite pametnog biciklističkog natjecatelja
  1. Preporuka naših urednika
 4. Zaboravite bicikl i posvetite se aplikaciji za fitness usmjerenoj na natjecanje
 5. Izgradite teretanu Smart Home

Koliko stvarno košta bicikl Peloton?

Prije nego što zaronimo u alternative, pogledajmo koliko košta kupnja i korištenje Peloton bicikla.

Peloton trenutno prodaje dva pametna stacionarna bicikla, uključujući originalni Bike od 1495 USD i noviji Bike+ od 2495 USD. Glavna razlika je u tome što Bike+ ima rotirajući zaslon i funkciju Auto-Follow koja vas štedi potrebe da sami podešavate gumb otpora. Peloton nudi mogućnosti financiranja bez kamata počevši od 45 USD mjesečno tijekom 39 mjeseci za Bike ili 59 USD mjesečno tijekom 43 mjeseca za Bike+. Dostava i postavljanje koštaju 250 USD s Bikeom i besplatni su s Bike+.

Peloton Bike+

Peloton Bike+ (Foto: Angela Moscaritolo)

Oba modela zahtijevaju članstvo u Peloton All Accessu od 39 USD mjesečno, koje vam daje pristup tvrtkinim predavanjima uživo i na zahtjev te metrikama za praćenje učinka te otključava mogućnost postavljanja neograničenog broja profila. Imajte na umu da ne možete koristiti Pelotonove strojeve s članstvom u Peloton aplikaciji od 12,99 USD mjesečno.

Također morate uzeti u obzir troškove cipela i drugih dodataka. I Bike i Bike+ zahtijevaju biciklističke cipele s klinovima. Palice marke Peloton koštaju 125 dolara ili više, ali možete koristiti bilo koji par s kopačkama Delta. A ako ih već nemate, vjerojatno biste trebali kupiti nekoliko setova bučica kako biste mogli držati korak s Pelotonovim klasama snage. Komplet Peloton bučica košta između 55 i 155 dolara, ovisno o težini, ali možete koristiti bilo koju marku.

Između bicikla, cipela i ostalih dodataka te članarine za klasu, korištenje Pelotona skupa je i stalna investicija. Sada pogledajmo neke jeftinije opcije.

Uparite osnovni sobni bicikl s aplikacijom Peloton

Ako nemate novca za Peloton Bike, možete dobiti slično iskustvo za puno manje novca ako uparite članstvo u aplikaciji od 12,99 USD mjesečno s bilo kojim sobnim biciklom.

Članstvo u aplikaciji Peloton funkcionira na telefonima, tabletima, televizorima i web preglednicima. Omogućuje vam pristup cijeloj tvrtkinoj biblioteci vježbi uživo i na zahtjev—kategorije uključuju barre, bootcamp, HIIT, sobni biciklizam, meditaciju, trčanje na otvorenom, vježbe snage, istezanje, trčanje na traci i jogu. Za najbolje iskustvo razmislite o postavljanju TV-a na zid ispred svoje opreme za prijenos nastave.

Aplikacija Peloton

Aplikacija Peloton

Budimo iskreni, vrtjeti kolo nikad nije dosadno. Ova opcija može pomoći udahnuti novi život starom sobnom biciklu koji se pretvorio u vješalicu za kapute ili stoji u vašoj garaži i skuplja prašinu. Pelotonovi dobro isplanirani treninzi, motivacijski instruktori i sjajna glazba pomažu vam da prođete vrijeme i ostavljaju vas uzbuđenima da se dan za danom vratite u sedlo.

Osnovni stacionarni bicikli široko su dostupni za oko 300 dolara, ali svakako pročitajte recenzije kako biste bili sigurni da je model koji kupujete solidan. Tijekom vožnje ne biste trebali osjećati nikakvo ljuljanje s jedne na drugu stranu, čak ni kada pedalirate punom brzinom. Nismo ga testirali, ali ovaj model Yosuda od 300 USD (Otvara se u novom prozoru) dolazi s držačem za tablet i najprodavaniji je na Amazonu, s više od 11 000 recenzija kupaca s pet zvjezdica.

Ako tražite popularniju marku, ovaj Schwinn IC4 od 999 USD (Otvara se u novom prozoru) visoko je ocijenjena opcija s blizu 3000 recenzija kupaca s pet zvjezdica. IC4 ima podršku starijeg video producenta PCMaga Alexa Humphreysa, koji ga posjeduje više od godinu dana, vozi ga nekoliko puta tjedno uz aplikaciju Peloton i kaže da je motocikl još uvijek u dobrom stanju.

Standardni sobni bicikli za uparivanje s aplikacijom Peloton

Cyclace sobni sobni bicikl, sobni bicikl s držačem za iPad za vježbanje kod kuće

Schwinn IC4 sobni bicikl za sobni bicikl

Yosuda sobni stacionarni bicikl

Također možete koristiti bilo koji bicikl s Apple Fitness+ kako biste uštedjeli još više novca. Apple Fitness+ košta 9,99 USD mjesečno ili 79,99 USD godišnje i nudi vježbe biciklizma u zatvorenom, zajedno s nizom tečajeva na spravama i podu, uključujući core, ples, HIIT, svjesno hlađenje, veslanje, snagu, traku za trčanje i jogu. Samo imajte na umu da Fitness+ zahtijeva Apple Watch (Series 3 ili noviji) i kompatibilni iPhone (iPhone 6s ili noviji ili iPhone SE).

Glavna mana ove opcije je da ne možete vidjeti metrike u stvarnom vremenu kao što su vaš ritam, otpor i rezultat na zaslonu razreda. Također ne možete sudjelovati na ljestvici najboljih. Natjecanje je veliki dio Peloton iskustva, a to vam nedostaje kada ne koristite pravi Peloton bicikl.

Zamislite pametnog biciklističkog natjecatelja

Peloton je najveće ime u pametnom biciklizmu, ali daleko od jedinog. Čak i ako na kraju odabereš model Peloton, još uvijek je dobra ideja razmotriti sve svoje mogućnosti.

Bowflex, Echelon, MYXfitness, NordicTrack, SoulCycle i nekoliko drugih tvrtki nude uvjerljive Peloton alternative koje bi mogle bolje odgovarati vašim potrebama i proračunu.

Preporuka naših urednika

MYX II

MYX II (Foto: Ali Jaber)

Jedan od mojih omiljenih (malo više) pristupačnih modela je MYX II od 1.399 dolara, koji nudi iskustvo poput Pelotona koje se fokusira na trening otkucaja srca. Ta cijena uključuje besplatnu dostavu i montažu; MYXfitness također nudi mogućnosti financiranja bez kamata počevši od 30 USD mjesečno tijekom 48 mjeseci. Sa zaslonom od 360 stupnjeva i dvostranim pedalama koje rade s običnim sportskim cipelama ili SPD kopačkama (značajke nisu dostupne na skupljim Pelotonovim biciklima), MYX II ima veliku vrijednost. Također podržava dvije različite platforme za strujanje vježbanja, uključujući MYX + Openfit (39 USD mjesečno) i Beachbody On Demand Interactive (29 USD mjesečno), a obje nude obilje sadržaja koji će vas zadržati.

Glavna razlika je u tome što platforma MYX + Openfit nema ploče s najboljim rezultatima i ne možete vidjeti razinu otpora ili izlaz (kombinacija vaše kadence i otpora, mjereno u vatima) na zaslonu razreda.

Echelon Connect EX5S

Echelon Connect EX5S (Foto: Angela Moscaritolo)

Echelon nudi iskustvo najbliže Pelotonu, zajedno s pločama s najboljim rezultatima, gotovo identičnim sučeljem razreda, više od 40 predavanja uživo dnevno i zbirkom od više od 3000 treninga na zahtjev. Echelon Connect EX5S od 1500 USD dobio je visoke ocjene u našoj recenziji za kvalitetu izrade i konkurentnu klasu, iako košta otprilike isto kao i originalni Peloton bicikl.

Osim toga, u vrijeme pisanja ovog teksta, Echelon nudi svoj GT+ bicikl bez zaslona (Otvara se u novom prozoru), zajedno s jednogodišnjim članstvom u klasi i besplatnim iPadom, za 1300 USD. Nismo pregledali GT+, ali izgleda kao obećavajuća pristupačna opcija.

Zaboravite bicikl i posvetite se aplikaciji za fitness usmjerenoj na natjecanje

Ne treba vam bicikl za rad na kardiovaskularnoj kondiciji. HIIT, kickboxing i trčanje na otvorenom nekoliko su oblika vježbanja koji vam mogu ubrzati otkucaje srca bez opreme.

Pobijediti

Pobijediti

Ako vam nedostaje sredstava i trebate motivaciju za kretanje, razmislite o besplatnoj ili jeftinoj aplikaciji za vježbanje. Jedan od naših favorita, FitOn (Otvara se u novom prozoru), nudi video vježbe predvođene trenerima, uključujući barre, kardio HIIT, pilates i mogućnosti joge. Ako nosite povezani monitor otkucaja srca dok vježbate, možete vidjeti svoj broj otkucaja srca na ekranu dok se krećete. Aplikacija također nudi ljestvicu najboljih na kojoj se možete natjecati s drugim članovima ili grupom prijatelja. Uz FitOn dobivate mnogo besplatno, ali ako želite malo više, poput personaliziranih planova obroka i mogućnosti povezivanja s Fitbitom ili Garminom, možete platiti 99,99 USD godišnje za Pro račun. Pazite na popuste koji redovito spuštaju cijenu na 29,99 USD godišnje.

Strava je još jedna odlična aplikacija za vježbanje usmjerena na natjecanje. U Stravi se natječete protiv sebe ili drugih ljudi koji trče, voze bicikl ili plivaju u istim područjima kao i vi. Aplikacija koristi GPS s vašeg telefona ili povezanog uređaja, kao što je sat za trčanje ili uređaj za praćenje fitnessa, za mapiranje kamo idete i kojom brzinom. Zatim analizira vaše podatke kako bi vidio gdje ste se preklapali s drugom upotrebom kako bi stvorio poredak.

Ilustracija koja prikazuje osobu koja vježba

(Ilustracija: Ian Moore)

Izgradite teretanu Smart Home

Za više povezanih fitness opcija osim Pelotona, pogledajte naš pregled najbolje pametne fitness opreme. A za više načina korištenja tehnologije za poboljšanje vašeg tijela i uma, pogledajte naš ultimativni vodič kroz tehnologiju zdravlja i fitnessa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up