Pametna sigurnost: Kako zaštititi svoj dom uz Alexa Guard

Ako posjedujete Amazon Echo, svoj dom možete zaštititi značajkom koja se zove Alexa Guard. Kada je ova opcija omogućena, Alexa će vam slati obavijesti ako vaš Echo detektira određene zvukove — poput alarma za dim ili razbijanje stakla — a zatim će vam omogućiti da slušate sve zvukove koji su vas upozorili.

S povezanim pametnim svjetlima, Alexa Guard također može paliti i gasiti svjetla kako bi izgledalo kao da je netko kod kuće. Dok besplatna verzija Alexa Guard zapravo ne može kontaktirati hitne službe, Smart Alerts se mogu slati određenim pružateljima sigurnosnih sustava pametnog doma, kao što su Ring i ADT.

Alexa Guard je kompatibilan s Amazon Echo, Echo Dot, Echo Show i Echo Studio. Ako želite da vaš Echo detektira zvukove alarma za dim ili detektora ugljičnog monoksida, trebat će vam alarmi koji mogu proizvesti zvučne tonove.

Echo uređaj također mora biti postavljen dovoljno blizu alarma da se zvuk može otkriti. Amazon preporuča da ovo testirate tako da postavite svoj Echo, zatim pritisnete tipku za testiranje na alarmu i vidite otkriva li Alexa Guard zvuk.

Índice
  1. Postavite Alexa Guard
  2. Nadogradite na Alexa Guard Plus
    1. Preporuka naših urednika

Postavite Alexa Guard

Postavite otkrivanje zvuka

Prije nego što možete omogućiti Alexa Guard, morate biti sigurni da ste dodali barem jedan Echo uređaj na svoj račun, što činite putem aplikacije Alexa. Kada završite, otvorite aplikaciju na svom uređaju i dodirnite Više ikona. Ići Postavke > Sigurnost i odaberite Postavite otkrivanje zvuka dugme.

Zaštita je postavljena i spremna za korištenje

Provjerite jesu li prekidači uključeni Oglašava se alarm za dim i CO i Razbijanje stakla su omogućeni, pod pretpostavkom da želite da vas Guard upozori zvukom na bilo koji događaj. Dodir Potvrdi, a svi vaši podržani Echo uređaji bit će odabrani za otkrivanje zvuka. Dodir u redu a zaslon za potvrdu vam govori da je Guard postavljen i spreman za korištenje.

Aktiviraj Guard

Guard sada možete aktivirati na nekoliko načina. Na zaslonu Guard u aplikaciji Alexa dodirnite Dom gumb za promjenu u Daleko. U suprotnom recite "Alexa, odlazim." Alexa se oprašta i govori vam da je straža aktivirana.

Slušajte zvuk

Ako Alexa Guard otkrije zvuk razbijanja stakla ili alarm, primit ćete pametno upozorenje na svoj mobilni uređaj i pametni sat. Zatim možete reproducirati snimku da biste čuli zvuk. Alexa traži da potvrdite je li to bio zvuk razbijanja stakla ili alarm. Alexa zatim pita je li ovo hitan slučaj.

Svratite u Echo

Također možete ući u svoj Echo i osluškivati ​​svoju okolinu ima li buke u slučaju da je netko provalio. A za one od vas koji koriste kućne sigurnosne sustave ADT Pulse, ADT Control ili Ring Alarm, Alexa Guard može automatski upozoriti zaštitarsku tvrtku ako otkrije zvuk razbijenog stakla ili zvukove alarma.

Koristite pametno svjetlo ili utikač s Guardom

Također možete koristiti Alexa Guard za paljenje i gašenje svjetla kako bi izgledalo da je netko kod kuće. Da biste to postavili, povežite i uparite kompatibilno pametno svjetlo ili utikač sa svojim Echoom. U aplikaciji Alexa dodirnite Daleka rasvjeta. Uključite prekidač, a zatim provjerite pametna svjetla koja želite aktivirati za ovaj postupak. Sada, kada kažete "Alexa, odlazim," Alexa će vam povremeno paliti i gasiti svjetla.

Nadogradite na Alexa Guard Plus

Instalirajte Guard Plus

Amazon također nudi Alexa Guard Plus za 4,99 USD mjesečno (ili 49 USD godišnje) nakon 30-dnevnog besplatnog probnog razdoblja. Ova poboljšana verzija usluge dodaje hands-free pristup liniji za hitne slučajeve, pametna upozorenja o neočekivanim aktivnostima i drugim potencijalnim hitnim slučajevima u vašem domu, te će reproducirati određene zvukove kako bi odvratili potencijalne uljeze.

Više detalja pogledajte na Guard Plus

Možete se prijaviti za Alexa Guard Plus u aplikaciji Alexa. Otvoreno za Postavke > Sigurnostzatim dodirnite Postavite više funkcija čuvara banner na vrhu. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu kako biste pročitali značajke koje nudi Guard Plus.

Preporuka naših urednika

Kupite Guard Plus plan

Dodir Saznajte više gumb za pregled web stranice Amazon s dodatnim detaljima o Guard Plus. Na web stranici odaberite mjesečni ili godišnji plan pretplate i pratite zaslone za kupnju plana po svom izboru.

Potvrdite svoju adresu

Vrativši se u aplikaciju Alexa, prođite kroz svaki zaslon kako biste postavili Guard Plus. Potvrdite svoju adresu na zaslonu Adresa za hitne slučajeve. Ovaj je korak važan jer će onima koji hitno reagiraju reći kamo da idu u hitnim slučajevima. Dodir Uštedjetia aplikacija će vam reći da je telefonska linija spremna za korištenje.

Postavite zvukove laveža pasa

Dodir Plus gumb za zvukove laveža psa za istraživanje značajke. Međutim, da bi ovaj radio, trebat će vam unutarnja ili vanjska kamera s senzorom kretanja. Ako imate uređaj kompatibilan s Alexom, morat ćete ga postaviti kao pametni uređaj. Ako ga nemate, možete kupiti kamere na sljedećem ekranu.

Stvorite glasovni kod

Dodir Plus gumb za zvukove aktivnosti sirene i slijedite korake za omogućavanje ove značajke. Morat ćete stvoriti glasovni kod kao potvrdu kad god kažete Alexi da uključi Guard ili postavi osjetljivost za bilo koji zvuk. Kada završite, dodirnite Potvrdi.

Slušajte zvukove

Sada kada aktivirate Guard, glasom ili putem aplikacije, Alexa će slušati ili tražiti sve zvukove ili pokrete koji ga aktiviraju. Ako se otkrije bilo kakva aktivnost, možete poslušati zvuk i svratiti do svog Alexa uređaja kako biste pratili daljnje zvukove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up