Pakiranje kutija i zapošljavanje selidbi: postoji li aplikacija za to?

Napravio sam gotovo sve vrste selidbe, od pakiranja prtljažnika do škole, do bacanja svega u nekoliko teških vreća za smeće od 55 litara i hvatanja taksija (duga priča). Emigrirao sam iz UK-a u SAD sa samo dvije velike vojne torbe viška, dok je ostatak mojih stvari nekoliko godina bio u skladištu (ne pitajte).

Nekoliko godina kasnije, kada sam se iz LA-a preselio u New York, prodao sam, poklonio ili poklonio gotovo sve što sam stekao, poslavši samo sedam kutija novom stanaru. Kutije nisu stizale mjesecima, naravno. Imao sam samo jednu "savršenu" selidbu - tretman u bijelim rukavicama - gdje mi je vratar spakirao stan i sve vratio u kamion nazad na Zapadnu obalu. Sve što sam trebao učiniti bilo je uhvatiti avion i ostati kod prijatelja dok moje stvari ne stignu tjedan dana kasnije.

Sljedeći put kad se preselim, što bi moglo biti uskoro, tražit ću AI pomoćnika. Svi moji prethodni potezi bili su prije nego što je ekonomija aplikacija pojednostavila navigaciju kroz život putem zaslona pametnog telefona. Sigurno mora biti lako preseliti se na novo mjesto sa svim uslugama koje sada postoje, zar ne? Hajde da vidimo.

Índice
 1. Kontrolni popis za selidbe Moving.com
 2. MoveAdvisor
  1. Korak 1: Unesite svoje podatke
  2. Korak 2: Popis kuće
  3. Korak 3: Pomaknite vremensku crtu
  4. Korak 4: Premjestite citat
 3. Kutije
  1. Korak 1: naručite fizičke kutije + slike u aplikaciji Kutije
  2. Korak 2: Pokrenite popis
  3. Korak 3: Pakiranje + snimanje + označavanje
  4. Korak 4: Oznaka + Prilagođena polja
  5. Korak 5: Ponovite
  6. Preporuka naših urednika
 4. Tražite savršenu mobilnu aplikaciju

Kontrolni popis za selidbe Moving.com

potez.com

(Zasluge: PCMag)

Moving.com ima sveobuhvatan kontrolni popis za selidbe (otvara se u novom prozoru) osmišljen kako bi vas pripremio do osam tjedana prije dana selidbe. Također ima nekoliko prilagođenih popisa, kao što je Job Move Checklist (otvara se u novom prozoru). Ako se prijavite za račun, možete potvrditi okvire pokraj zadataka koji su vam potrebni.

To može varirati od dobivanja usporednih ponuda (Otvara se u novom prozoru) od autoprijevoznika, rezerviranja skladišnih jedinica (Otvara se u novom prozoru), izračuna koliko će vam kutija (Otvara se u novom prozoru) trebati, gdje donirati (Otvara se u novom prozoru ) što vam ne treba i kako prenijeti svoje režije (Otvara se u novom prozoru) tako da svjetla budu upaljena kad stignete.

presuda: To je sveobuhvatan, ali u biti vrlo dugačak popis affiliate referentnih poveznica za prodavače unutar realtor.com mreže. UX je previše nespretan, stara škola i temelji se na listama. Želim da umjetna inteligencija traži informacije, automatski ispunjava polja s osnovnim podacima za mene, a zatim isporučuje savršen plan putovanja na prvi pogled. To nije to. Krenuti dalje.

MoveAdvisor

Aplikacija MoveAdvisor (otvara se u novom prozoru), dostupna i za iOS (otvara se u novom prozoru) i za Android (otvara se u novom prozoru), isprva je izgledala dovoljno jednostavna za korištenje, ali stvari nisu bile onakve kakvima su se činile.

Korak 1: Unesite svoje podatke

Unesite poštanski broj svojeg trenutnog doma, zatim odaberite grad i zemlju u koju se selite (nema međunarodne opcije, ovo je aplikacija za domaću selidbu samo u SAD-u), veličinu selidbe (garsonijera, 1 spavaća soba itd.) i datum preseljenja. Zatim kliknite Isplaniraj moj potez. Međutim, neće vam dopustiti da nastavite dalje od ovog koraka bez postavljanja računa (nema jednostruke prijave s Gmailom).

Korak 2: Popis kuće

Odaberite s dugog popisa naziva soba (kuhinja, spavaća soba, itd.), a zatim kliknite na sobu kako biste ispunili zaslon tipičnim dodacima za tu sobu (kreveti, kutije, stolice, elektronika) s približnom težinom (u funtama) i/ ili kubičnih stopa. Povucite i ispustite svaku stavku na središnji zaslon dok ne "spremite" sve u tu sobu. Zatim prijeđite na sljedeću sobu dok ne ispišete cijelu kuću, stan ili gostinjsku sobu iza garaže.

Korak 3: Pomaknite vremensku crtu

Još jedan dugačak popis svega što biste mogli učiniti prije, tijekom i nakon selidbe: od organiziranja evidencije, do odabira selidbe, popisa vašeg doma, pakiranja garaže i podruma i trošenja zaliha hrane (ovo je zvučalo nejasno apokaliptično, ali skrenuo sam).

Korak 4: Premjestite citat

Nažalost, ovo je samo opcija "klikni da me nazoveš" jednog od mnogih dobavljača/partnera MoveAdvisora.

presuda: Ova aplikacija uopće nije pametna. To je sučelje koje se temelji na prodaji gurnuto u bazu podataka lokalnih potencijalnih klijenata. Svi za koje se pretpostavlja da su platili izloženost ili će dati postotak naknade za selidbu MoveAdvisoru. Pošteno, ali nisam osjećao da u aplikaciji ima ikakve inteligencije.

Možda ne postoji takva stvar kao što je besplatna aplikacija, pogotovo kada se radi o nečemu tako teškom, skupom i stresnom kao što je selidba.

Kutije

Kad sam preuzeo ovaj zadatak, raspitao sam se da vidim što su ljudi koje sam poznavao koristili za premještanje aplikacija. Kontaktirao se fotograf Jonathan Ducrest (Otvara se u novom prozoru). Nedavno se vratio u Zürich iz SAD-a. Pitao sam ga postoji li aplikacija koja obavlja cijeli proces premještanja od kraja do kraja.

"Volio bih da postoji!" Ducrest kaže: “Ali mislim da razina sofisticiranosti još nije tu. Zato sam koristio kombinaciju usluga. Rezervirao sam FlatRate (Otvara se u novom prozoru), jer sam ih već koristio i vjerujem im, za slanje svojih stvari iz LA-a u Zürich, Švicarska. Ali znala sam da mi treba vrhunsko rješenje za samu ambalažu. Pogotovo jer bih prolazio carinu na izlasku iz SAD-a i ulasku u Švicarsku. Koristio sam Boxes (Otvara se u novom prozoru) za ovo i toplo ga preporučujem.

"Ovo je bilo ostvarenje sna visoko organizirane osobe", kaže Ducrest. “Mogao sam katalogizirati, fotografirati i ispisati (pisač naljepnica nije uključen u aplikaciju) naljepnice za svaku kutiju. Još bolje, kad bi američka i/ili švicarska carina htjela – a često to i čini – mogla bi skenirati QR kod i saznati više informacija ili sliku(e) sadržaja unutar svake kutije.”

Ovu iOS aplikaciju (Otvara se u novom prozoru) razvio je StackTracks, studio za razvoj i dizajn specijaliziran za iOS aplikacije, što je značilo da nisam mogao testirati Boxes na svom Android pametnom telefonu ili Chromebooku. Jonathan je naveo pojedinosti za korake u nastavku kako bih mogao razumjeti kako aplikacija radi:

kutije app

(Zasluge: Jonathan Ducrest)

Korak 1: naručite fizičke kutije + slike u aplikaciji Kutije

Otvorite račun u aplikaciji Kutije i kupite paket kutija i slika. Ducrest je potvrdio da je kupio paket od 200 kutija (i odgovarajućih slika) za 6,99 dolara.

Korak 2: Pokrenite popis

Kliknite unutar aplikacije Boxes the Prostorije opciju tako da možete imenovati svaku pojedinačnu sobu. U Ducrestovom slučaju (vidi slike), odabrao je kuhinju, spavaću sobu, kupaonicu, ormar, ured i dnevni boravak.

Korak 3: Pakiranje + snimanje + označavanje

Zatim možete dodati kutiju u svoj inventar (aplikacija će je automatski numerirati umjesto vas) i označiti je prostorijom iz koje je došla (tj. Kuhinja). Sada ispunite kutiju (IRL), fotografirajte kutiju i unesite popis njezinog sadržaja. Aplikacija će sada tretirati ta kombinirana podatkovna polja kao objekt za potrebe slanja s prilagođenim QR kodom, po kutiji (tako pametno).

Korak 4: Oznaka + Prilagođena polja

Pogoditi Izradite oznaku i odaberite Javna veza tako da treća strana (carina itd.) može skenirati QR i vidjeti sadržaj svake kutije. Sada možete birati Ispis s mog telefona ili Spremi u My Camera Roll za dodatne sigurnosne svrhe.

Korak 5: Ponovite

Sada zalijepite tu kutiju i počnite sa sljedećom kutijom. Ponavljajte korake 1 - 4 dok ne završite.

Preporuka naših urednika

„Aplikacija mi je omogućila da stvorim potpuni manifest svog mjesta — i po sobama i za cijelu selidbu", kaže mi Ducrest. „Koristio sam ovaj manifest kada su selidbe dostavljale moje stvari u Zürich da provjerim svaku kutiju — oprostite na igri riječi — i pobrinite se da se ništa ne izgubi u prijevozu.”

Je li ga bilo lako koristiti? "Da, bilo je", kaže Ducrest. “Jednom kada sam ušao u tijek koraka 1 - 4. Uglavnom, nakon preuzimanja aplikacije krenuo sam s radom. Počeo sam pakirati svoje stvari, ponekad i nekoliko kutija odjednom.”

Boxes također ima širok raspon funkcija, osim kategorizacije sadržaja i generiranja QR kodova. Također može stvoriti zadatke koji će vam pomoći s važnim zadacima, postaviti prilagođene statuse okvira, filtrirati okvire prema određenim kriterijima, pa čak i postaviti prilagođene teme aplikacija.

Boxes se brendira kao "jednostavna pohrana" umjesto da se pozicionira kao pokretna aplikacija, što joj daje veće tržište, budući da će svatko tko smanji ili radi na Airbnbu možda morati premjestiti svoje stvari u pohranu.

presuda: Ako tražite izvrsnu aplikaciju za pakiranje, označavanje i premještanje kutija, ovo je to. Ducrest potvrđuje da su sve njegove stvari stigle u Švicarsku, sigurno i na vrijeme. Besplatna je za korištenje za osnovnu uslugu, uz inkrementalne kupnje unutar aplikacije za pohranu slika nakon što prijeđete preko 25 kutija, počevši od 1,99 USD.

Tražite savršenu mobilnu aplikaciju

Nakon što sam testirao dvije usluge i primio podatke na trećoj, počeo sam razmišljati o savršenoj aplikaciji za mobilnost.

Htio sam da me aplikacija vodi kroz proces postavljajući mi pitanja i zatim generirajući prilagođeni plan kretanja. Ili, ako smo baš fensi (a zašto ne?), aplikacija s temeljnim NLP (obrada prirodnog jezika) slojem tako da mogu razgovarati s njom, dok hodam uokolo, identificirati objekte, a AI automatski upisuje sve podatak. Ili, kao što sam već rekao, primijenite prepoznavanje slike. Također bih platio glasovni unos i automatsko označavanje sa slika.

Ducrest dodaje: "Još jedna cool ideja bila bi, s obzirom na to da većina telefona sada ima AR mogućnosti, bilo bi sjajno skenirati svoju sobu kamerom na telefonu, a ugrađena umjetna inteligencija bi onda mogla shvatiti veličinu vašeg poteza i dobiti ponude koje put."

Premještanje je takav proces, a umjetne inteligencije su dobre u obradi golemih količina podataka i generiranju prilagođenih rezultata. Kombinacija NLP-a, prepoznavanja slika i dubokog razumijevanja pojedinačnih koraka potrebnih za pokretanje svake osobe? To bi bila aplikacija koju bih platio.

U međuvremenu, kad se sljedeći put preselim, angažirat ću nekoga iz TaskRabbit-a (otvara se u novom prozoru) (koristio sam ih puno) da dođe kod mene i preda im kutije (otvara se u novom prozoru) aplikaciju i zamolite ih da ocijene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up