Ovisni ste o svom iPhoneu ili iPadu? Kako postaviti ograničenja s Appleovim ekranskim vremenom

Jeste li vi ili vaša djeca prikovani za svoje pametne telefone? Želite li smanjiti? Appleova značajka Screen Time omogućuje vam da vidite koliko vremena provodite na telefonu i što najviše gledate.

Kako biste se riješili navike korištenja pametnog telefona, možete postaviti različite opcije za blokiranje određenih aplikacija ili ograničavanje vremena koje provodite s njima na svom iPhoneu ili iPadu. Budući da se značajka temelji na oblaku, može vam pokazati koliko vremena provodite na svim svojim Apple mobilnim uređajima zajedno.

Screen Time postoji od 2018., ali Apple redovito ažurira tu značajku. U iOS 15 i iPadOS 15 programeri trećih strana sada mogu dodati više roditeljskih kontrola i opcija, utirući put većoj upotrebljivosti i fleksibilnosti.

Ako ste spremni uhvatiti se u koštac sa svojom ovisnošću o tehnologiji ili samo bolje pratiti koliko vremena provodite buljeći u svoj telefon, evo kako započeti.

Índice
 1. Ažurirajte svoj uređaj
 2. Omogući vrijeme korištenja zaslona
 3. Postavite lozinku za vrijeme korištenja zaslona
 4. Pratite više uređaja
 5. Postavite sate zastoja
 6. Postavite ograničenja za aplikacije i web stranice
 7. Postavite ograničenja komunikacije
 8. Dopusti određene aplikacije
 9. Postavite ograničenja sadržaja i privatnosti
 10. Postavite vrijeme pred ekranom za svoje dijete
 11. Tražite više vremena
 12. Praćenje korištenja aplikacije

Ažurirajte svoj uređaj

korake za nadogradnju s iOS-a 14 na iOS 15 na iPhoneu

Prvo provjerite imate li iOS/iPadOS 15 ili noviji. Ići Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera. Bit ćete obaviješteni da je iOS ažuriran ili će se od vas tražiti da preuzmete i instalirate najnovije ažuriranje.

Omogući vrijeme korištenja zaslona

omogućiti vrijeme pred ekranom

Da biste omogućili Screen Time, idite na Postavke > Vrijeme zaslona i dodirnite Uključi vrijeme ekrana. Pročitajte informacije na zaslonu Screen Time i dodirnite Nastaviti. Zatim se postavlja pitanje je li ovaj uređaj za vas ili vaše dijete. Ako je za vas, dodirnite Ovo je moj iPhone.

Postavite lozinku za vrijeme korištenja zaslona

kodirati

Screen Time će sada pratiti koliko vremena provodite s pojedinačnim aplikacijama, značajkama i postavkama na telefonu. Prijeđite prstom prema dolje po zaslonu i dodirnite Upotrijebite lozinku za vrijeme korištenja zaslona. To će vam omogućiti da zaštitite svoje postavke vremena upotrebe i zatražite dodatno vrijeme s aplikacijom ako zadani iznos istekne.

Upišite i ponovno upišite lozinku. Pojavljuje se poruka za oporavak lozinke za vrijeme zaslona koja vam govori da ako zaboravite lozinku za vrijeme zaslona, ​​možete upotrijebiti svoj Apple ID za ponovno postavljanje. Unesite svoje Apple korisničko ime i lozinku i dodirnite u redu.

Pratite više uređaja

postavke uređaja

Zatim uključite prekidač pokraj njega Podijelite na svim uređajima ako imate više od jednog Apple uređaja—iPhone, iPad ili Mac—i želite snimati i pregledavati informacije o vremenu pred ekranom na svima njima. Morat ćete omogućiti dvofaktornu provjeru autentičnosti, ako već nije omogućena. Ako postavite šifru, od vas će se tražiti da je unesete kako biste omogućili dijeljenje na svim uređajima.

Postavite sate zastoja

sati zastoja

Sada možete postaviti ograničenja na to kojim aplikacijama i značajkama možete pristupiti i koliko dugo. Dodir Tezge unos za stvaranje vremenskog okvira tijekom kojeg će samo određene aplikacije biti dopuštene. Dodir Iz vrijeme i tada Da vrijeme za postavljanje vremenskih ograničenja za sve dane. Možete i dodirnuti Prilagodite dane za zakazivanje različitog vremena za svaki dan u tjednu.

Da biste blokirali sve aplikacije i aktivnosti na svom uređaju tijekom neaktivnosti, uključite prekidač pored njega Blok u mrtvoj točki. Također možete aktivirati Neaktivnost odmah dodirom Uključite zastoje u raspored odnos.

Postavite ograničenja za aplikacije i web stranice

ograničenja primjene

U glavnom izborniku Screen Time dodirnite Ograničenja aplikacije da postavite koliko dugo možete koristiti određene aplikacije. Dodir Dodaj ograničenjezatim možete odabrati kategoriju i pojedinačne aplikacije ili odabrati Sve aplikacije i kategorije da postavite isto ograničenje za sve svoje aplikacije.

ograničenja web stranice

Možete ograničiti svoje vrijeme na pojedinim web stranicama. Na zaslonu za odabir aplikacije prijeđite prstom prema dolje do dna popisa kategorija i dodirnite Web stranice. Dodir Dodajte web mjesto i upišite URL-ove za sve web stranice koje želite uključiti.

prilagodite dane

Nakon što odaberete, dodirnite Sljedeći i postavite vrijeme kada vam je dopušteno koristiti aplikacije koje ste odabrali. Dodirom možete odabrati različito trajanje za svaki dan Prilagodite dane. Ako želite postaviti različite limite za pojedine kategorije, morate ih postaviti zasebno. Dodir Dodati finalizirati.

Postavite ograničenja komunikacije

komunikacijske granice

Također možete postaviti ograničenja koliko dugo možete telefonirati, koristiti FaceTime, slati tekstualne poruke ili na drugi način komunicirati s iCloud kontaktima. Na glavnom zaslonu Screen Time dodirnite Ograničenja komunikacije opcija. Zatim možete postaviti kome je dopušteno da vas kontaktira dok je vrijeme zaslona aktivirano.

Dodir Tijekom vremena ispred ekrana kako biste odabrali tko vas može kontaktirati kada je vrijeme zaslona aktivno. Dodir Tijekom zastoja kako biste odabrali određene kontakte koji vas mogu kontaktirati tijekom neaktivnosti. Također imate opciju blokirati sve osim svojih kontakata.

Ako odaberete Specifični kontaktidodir Dodajte kontakte iz donjeg izbornika. Zatim možete odabrati kontakte koje želite dodati i samo će te osobe moći nazvati.

Dopusti određene aplikacije

dopustiti aplikacije

Ako uvijek želite da određene aplikacije zaobiđu zaključavanje mirovanja, to možete postaviti iz glavnog izbornika Screen Time. Dodir Uvijek dopušteno, zatim dodirnite znak plus pored aplikacije da biste je dopustili. Za uklanjanje aplikacije s popisa Always Allow, dodirnite znak minus i odaberite Ukloniti.

Postavite ograničenja sadržaja i privatnosti

ograničenja sadržaja i privatnosti

Ako želite dopustiti ili zabraniti određeni sadržaj, postavke privatnosti ili bilo koje druge promjene, to možete učiniti tako da dodirnete Ograničenja sadržaja i privatnosti iz glavnog izbornika Screen Time. Uključite prekidač pokraj njega Ograničenja sadržaja i privatnosti nastaviti.

dopustiti kupovinu

Dodir Kupnje u iTunes & App Storeu dopustiti ili onemogućiti instalaciju ili brisanje aplikacija, kao i sve kupnje unutar aplikacije. Također možete zahtijevati lozinku za kupnju unutar aplikacije u aplikaciji koju ste već preuzeli.

dopuštene aplikacije

Da biste omogućili ili onemogućili određene aplikacije na zaslonu Ograničenja sadržaja i privatnosti, dodirnite Dopuštene aplikacije i uključiti ili isključiti aplikacije. Ako želite dopustiti ili blokirati određeni sadržaj iz App Storea, weba i drugih izvora, vratite se na zaslon Ograničenja sadržaja i privatnosti, odaberite Ograničenja sadržaja i odaberite što želite dopustiti ili blokirati.

zajednički podaci

Kako biste ograničili podatke koji se dijele iz određenih aplikacija, možete kontrolirati svoje postavke na zaslonu Ograničenja sadržaja i privatnosti u odjeljku Privatnost. Dodirnite svaki unos da biste ga dopustili ili onemogućili.

odobri promjene

Kada napravite izmjene u Ograničenjima sadržaja i privatnosti, te promjene moraju biti odobrene prije nego što stupe na snagu. U Dopusti promjene odjeljku, dodirnite svaku promjenu da biste je omogućili ili onemogućili i gotovi ste.

Postavite vrijeme pred ekranom za svoje dijete

djetetovo vrijeme pred ekranom

Sada, recimo da želite stvoriti ograničenja za račun svog djeteta. Najlakši način da to učinite je na iPhoneu ili iPadu vašeg djeteta. Uključite Screen Time i dodirnite Nastaviti. Na zaslonu koji vas pita je li ovaj uređaj za vas ili vaše dijete, dodirnite Ovo je iPhone mog djeteta.

Međutim, to možete učiniti i sa svog telefona. Zaslon Screen Time trebao bi prikazivati ​​ostale članove vaše Apple obitelji. Dodirnite ime djeteta za koje želite postaviti vrijeme korištenja ekrana, zatim dodirnite Uključi vrijeme ekrana.

sati zastoja

Zatim ćete biti upitani da postavite vrijeme početka i završetka za vrijeme mirovanja. Na stranici Ograničenja aplikacije odaberite Sve aplikacije i kategorije ili odaberite određene kategorije za uključivanje.

ograničenja primjene

Dodir Prikaži sve kategorije da biste ih vidjeli sve, zatim prijeđite prstom prema dolje do dna zaslona i dodirnite Vremenski iznos. Odaberite vrijeme za ograničavanje aplikacije, zatim dodirnite Postavite ograničenje aplikacije. Na zaslonu Sadržaj i privatnost dodirnite Nastaviti. Zatim unesite i ponovno unesite šifru da bi vrijeme zaslona stupilo na snagu.

postavke vremena pred ekranom

Odavde se pomaknite prema dolje do Postavke prekida rada, Ograničenja aplikacije, Ograničenja komunikacije, Uvijek dopušteno i Ograničenja sadržaja i privatnosti kako biste izvršili ili izmijenili daljnje promjene za račun svog djeteta.

Tražite više vremena

ograničenje zastoja

Ako postavite Vrijeme neaktivnosti na svom uređaju ili uređaju vašeg djeteta, pojavit će se poruka kada preostane pet minuta prije nego što vam bude blokirana upotreba većine aplikacija na vašem telefonu. Nakon što vrijeme istekne, možete dodati još vremena tako da unesete svoju lozinku za vrijeme zaslona i zatražite pristup za dodatno vremensko razdoblje.

ograničenje primjene

Ako postavite ograničenja aplikacija na svom uređaju ili uređaju vašeg djeteta, pojavit će se poruka kada bilo kojoj odabranoj aplikaciji preostane pet minuta prije nego što se blokira. Nakon što vrijeme istekne, vidjet ćete zaslon Timeout ako pokušate otvoriti aplikaciju. Kuckanje Tražite više vremena omogućuje vam da zatražite još jednu minutu ili opciju unosa lozinke za vrijeme zaslona kako biste povećali ograničenje.

Praćenje korištenja aplikacije

korištenje aplikacije

Ako ste zabrinuti koliko vremena vi ili vaše dijete provodite koristeći određene aplikacije, možete pratiti korištenje izravno iz Screen Time. Glavni zaslon prikazuje količinu vremena utrošenog na svaku kategoriju. Dodirnite grafikon kako biste ga pregledali i vidjeli količinu vremena za svaku aplikaciju, bilo za tjedan ili za tekući dan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up