Ove američke države najviše su pogođene kibernetičkim kriminalom

Kibernetički kriminal je uspješan posao. Ukupno 3,3 milijarde dolara izgubljeno je zbog prijevare i krađe identiteta u 2020. – gotovo dvostruko više od iznosa izgubljenog u 2010., što je čini najgorom godinom u povijesti. Ali koje su regije u SAD-u najteže pogođene ovim valom kriminala, a koja su područja izbjegla najveću štetu?

Prema studiji Beyond Identity (Otvara se u novom prozoru), Aljaska je bila najteže pogođena 2020., s medijanom od 500 USD izgubljenih zbog digitalne prijevare po osobi. Države koje su izvijestile o srednjem gubitku od 400 dolara ili više po osobi bile su Novi Meksiko, Kalifornija, Washington, Nevada i Delaware.

U međuvremenu, Zapadna Virginia je pogođena za samo 205 dolara po osobi. Kentucky, Maine, Mississippi i Rhode Island zaokružuju pet najmanje pogođenih država.

Krađa identiteta

Države su također postale žrtve raznih vrsta kibernetičkog kriminala. Na primjer, i Kansas i Rhode Island bilježe značajan porast prijava krađe identiteta tijekom prošlog desetljeća. No Južna Dakota, Iowa i Nebraska uspjele su izbjeći najgore.

Podijeljeno po glavnim metro područjima, gradovi u Kansasu Topeka, Lawrence, Wichita i Manhattan prednjače. Gradovi u Illinoisu također su teško pogođeni, uključujući Chicago, Bloomington, Springfield, Peoriu, Champagne-Urbana, Decatur, Kankakee i Rockford

cyber prijevara

Delaware, Nevada i Florida zabilježili su najveći porast prijava digitalnih prijevara, dok su Južna Dakota, Sjeverna Dakota i Iowa uspjele svesti štetu na minimum.

Preporuka naših urednika

Metro područja na jugu prednjače u izvješćivanju po glavi stanovnika, s Tuscaloosom u Alabami; Vero Beach, Florida; Little Rock, Arkansas; Memphis; a najteže je pogođen Miami-Fort Lauderdale.

U stvari, bilo je 10 metro područja Floride među 25 najvećih metroa za prijevare u 2020. Ostala područja na popisu uključuju Homosassa Springs, Jacksonville, Palm Bay-Melbourne-Titusville, Tampa-St. Petersburg-Clearwater, Orlando, Port St. Lucie, Sarasota i Tallahassee.

PCMag logotip Kako saznati je li vaša lozinka ukradena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up