Ostanite motivirani: Kako pratiti svoje vježbanje na iPhoneu bez Apple Watcha

Appleova aplikacija Fitness oduvijek je trebala Apple Watch za praćenje, praćenje i prikaz vaših vježbi i fitness rutina. Vaš sat bilježi kalorije koje sagorijevate (kretanje), duljinu vaših treninga (vježbanje) i koliko sati provodite stojeći (stojeći) kao prstenovi. Međutim, s prelaskom na iOS 16, vaš iPhone sada može pratiti vaše treninge bez potrebe za satom.

Koristeći vlastite ugrađene senzore pokreta, iPhone će pratiti vašu fizičku aktivnost tijekom dana, kao i sve vježbe koje izvodite putem podržanih aplikacija trećih strana. Vaš telefon tada može prikazati vaše potrošene kalorije, poduzete korake, stepenice koje ste popeli i ukupnu prijeđenu udaljenost za tekući dan, kao i za protekle dane, tjedne i mjesece.

Iako je ova značajka dobra vijest za korisnike iPhonea koji nemaju Apple Watch, postoje neka ograničenja za snimanje vaših treninga, naime iPhone nema senzore za praćenje duljine treninga i vremena stajanja, tako da je jedini prsten koji može ručka je Move one.

(Kasnije ove godine, usluga pretplate Apple Fitness+ također će ukinuti zahtjev za Apple Watch i omogućiti ljudima da se prijave sa svojih iPhonea.)

Índice
 1. Postavite Apple Fitness
 2. Pregledajte metriku
 3. Pregledajte trendove
  1. Preporuka naših urednika
 4. Provjerite nagrade
 5. Podijelite aktivnost
 6. Promijenite postavke

Postavite Apple Fitness

Unesite ključne podatke

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Da biste koristili aplikaciju Fitness na svom iPhoneu, prvo morate pokrenuti iOS 16, koji je objavljen 12. rujna. Nadogradite i otvorite aplikaciju Fitness na svom telefonu. Ako nikada niste koristili aplikaciju, od vas će se tražiti da unesete određene ključne podatke, kao što su datum rođenja, spol, visina i težina. Dodir Gotovo i onda Nastaviti.

Postavite cilj poteza

(Zasluge: PCMag)

Zatim možete postaviti koliko želite biti aktivni svaki dan – Lagano, Umjereno ili Visoko – ili upotrijebite gumbe plus (+) i minus (-) da postavite određeni broj kalorija koje želite sagorjeti. Dodir Postavite cilj kretanja finalizirati.

Dopusti obavijesti

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Aplikacija će vas zatim tražiti da omogućite obavijesti aplikacije, objašnjavajući da će vam to pomoći da zatvorite prstenove, vidite svoje trendove i navijate za svoje prijatelje. Dodir Nastavitizatim Dopusti da vam aplikacija Fitness šalje obavijesti. Zatim se nalazite na zaslonu Sažetak.

Pregledajte metriku

Prikaži prsten za pomicanje

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Sada, dok radite svoj dan, jednostavno držite svoj iPhone u džepu i on će bilježiti vašu aktivnost. Da biste vidjeli svoje metrike za tekući dan, otvorite aplikaciju Fitness na svom telefonu. Odjeljak Aktivnost na ekranu Sažetak prikazuje sljedeće:

 • Potez: Broj kalorija koje ste potrošili od broja kalorija koje želite potrošiti kao svoj cilj za taj dan.

 • Koraci: Brojač koraka pokazuje broj koraka koje ste napravili do sada.

 • Udaljenost: Brojač udaljenosti pokazuje koliko ste hodali taj dan.

Dodirnite odjeljak Aktivnosti za dublje i vidite prsten za kretanje s grafikonom koji prikazuje koliko ste postigli za taj dan u odnosu na svoj opći cilj. Brojevi ispod grafikona prikazuju korake, udaljenost i do sada prijeđene letove.

Pogledajte prethodne rezultate

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Dodir Promijenite pokretnu metu ako želite promijeniti broj kalorija koje želite sagorjeti svaki dan. Od tamo također možete putovati u prošlost da biste vidjeli svoje statistike za prethodne dane. Prijeđite prstom po ekranu udesno da biste se vratili jedan dan. Također možete dodirnuti određeni datum na vrhu kako biste vidjeli rezultate za taj dan ili odabrati ikonu kalendara na vrhu kako biste odabrali određeni datum.

Pregledajte trendove

Pristup trendovima

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Ako vam treba dodatna motivacija da svaki dan zatvorite prsten, kliknite Započnite u odjeljku Trendovi na zaslonu Sažetak. Dodir u redu, a nakon što ostvarite 180 dana aktivnosti, počet ćete primati obavijesti o svojim trendovima. Cilj je dugoročno vidjeti svoj napredak kako biste mogli biti ponosni na napredak koji ste postigli ili nastojati biti bolji.

Preporuka naših urednika

Pogledajte specifične trendove

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Nakon što se trendovi počnu pojavljivati, trebali biste vidjeti podatke za različite prstenove i aktivnosti. Dodirnite određeni trend, kao što je kretanje, udaljenost, tempo hodanja ili tempo trčanja. Aplikacija će prikazati grafikon koji prikazuje prosječne dnevne rezultate kako biste mogli odrediti svoj napredak u toj aktivnosti.

Provjerite nagrade

Pogledajte nagrade

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Kako ispunjavate (ili nadmašujete) svoje fitness ciljeve, aplikacija će vam dodijeliti razne nagrade kao priznanje za vaša postignuća. U odjeljku Nagrade dodirnite određenu nagradu da biste je vidjeli. Dodir Prikaži više link za pregled svih nagrada koje ste primili.

Podijelite aktivnost

Nazovi drugu osobu

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Svoju aktivnost možete podijeliti s drugim ljudima i pozvati ih da vam se pridruže na vašem fitness putovanju. Dodir Dijeljenje ikonu na dnu, zatim dodirnite Započnite. Dodir narod ikonu na vrhu sljedećeg zaslona, ​​a zatim dodirnite pls (+) ikona za dodavanje kontakta. Možete unijeti ime, broj telefona ili adresu e-pošte osobe koju želite nazvati. Dodir Poslati poslati pozivnicu.

Pogledajte statistiku za sebe i drugu osobu

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Pozvani će tada primiti obavijest u aplikaciji Fitness. Moraju odabrati obavijest, a zatim dodirnuti Prihvatiti prihvatiti vaš poziv. Od tog trenutka, statistika i rezultati fitnessa pojavit će se na zaslonu za dijeljenje i za vas i za drugu osobu.

Promijenite postavke

Promijenite postavke

(Zasluge: PCMag/Lance Whitney)

Također možete podesiti bilo koju od postavki aplikacije tako da otvorite zaslon Sažetak i dodirnete ikonu Ljudi u gornjem desnom kutu. Na zaslonu svog računa možete uređivati ​​svoje zdravstvene podatke, promijeniti cilj Move kalorija, prebacivati ​​se između američkih i metričkih mjernih jedinica te omogućiti ili onemogućiti obavijesti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up