Organizirajte svoje Apple fotografije: Kako stvoriti, uređivati ​​i dijeliti iPhone albume

Vjerojatno ste snimili tisuće fotografija svojim iPhoneom tijekom godina, ali ako ne odvojite vrijeme da organizirate te slike, može biti teško pronaći određene snimke. Jedan od načina organiziranja fotografija na vašem iPhoneu je stvaranje albuma za njih.

Nakon što su fotografije dodane u album, možete sortirati i filtrirati slike, stvarati dijaprojekcije i dijeliti ih s drugima. A ako sinkronizirate svoje fotografije s iCloudom, vaši se albumi pojavljuju na svim vašim Apple uređajima. Evo kako to radi.

Índice
  1. Kako napraviti album na iPhoneu
  2. Kako urediti ili izbrisati album na iPhoneu
  3. Kako razvrstati albume i stvoriti dijaprojekcije
    1. Preporuka naših urednika
  4. Kako podijeliti album na iPhoneu
  5. Kako sinkronizirati albume

Kako napraviti album na iPhoneu

Pogledajte svoje fotografije

Za izradu fotoalbuma otvorite aplikaciju Apple Photos na svom iPhoneu. Da biste vidjeli sve svoje fotografije, odaberite Knjižnica opciju na dnu ili odaberite Albumi > Nedavno.

Pregledajte svoje fotografije da biste dobili ideju o tome kako biste željeli organizirati svoje mape u albume. Na primjer, možete izraditi albume za određene događaje, osobe ili mjesta. Također možete grupirati fotografije prema vrsti, kao što su isječci ili slike.

Napravite album

U nedavnom albumu dodirnite plus (+) ikonu i odaberite Novi album iz skočnog izbornika. Napravite naziv za svoj album, dodirnite Spremi, zatim odaberite slike koje želite dodati u album.

Možete dodirnuti svaku pojedinačnu fotografiju ili prijeći prstom preko više slika da biste ih odabrali. Kada završite, dodirnite Dodati na vrhu. Sada možete nastaviti Albumi > Moji albumi vidjeti svoj novi foto album. Odaberite određeni album da vidite fotografije u njemu.

Dodajte fotografije u album

Zatim možete izraditi dodatne foto albume za svoje ostale slike.

Kako urediti ili izbrisati album na iPhoneu

Uklonite fotografije iz albuma

Nakon što izradite album, možete ga urediti ako želite dodati ili ukloniti određene fotografije. Otvorite album koji želite urediti. Ako trebate nešto ukloniti, dodirnite Odaberite i odaberite slike. Dodirnite ikonu smeća, a zatim odaberite Ukloni iz albuma za izdvajanje fotografija iz albuma

Dodajte fotografije u album

Ako želite dodati fotografije u album, dodirnite ikonu elipse na vrhu i odaberite Dodajte fotografije. Pregledajte svoju biblioteku fotografija i odaberite fotografije koje želite dodati, zatim dodirnite Dodati u gornjem desnom kutu da dodate svoje odabire u album.

Ako trebate preimenovati album, pritisnite ga i odaberite ga Preimenuj album iz skočnog izbornika. Unesite novi naziv i dodirnite Gotovo promijeniti ime.

Preimenujte album

Za brisanje cijelog albuma pritisnite i odaberite ga Izbriši album. Ili dodirnite Uredi na vrhu zaslona, ​​zatim odaberite znak minus za album koji želite ukloniti.

Kako razvrstati albume i stvoriti dijaprojekcije

Povećajte ili smanjite album

Također se možete igrati s različitim načinima gledanja albuma. Otvorite jedan od svojih albuma i dodirnite ikonu s tri točke na vrhu zaslona. Dodir Povećaj ili Smanji da promijenite svoj pogled.

Također možete birati Mreža omjera slike ili Kvadratna mreža za fotografije za prebacivanje između gledanja svake fotografije u izvornom omjeru slike ili kao kvadrata.

Razvrstaj fotografije u album

Dodirnite ikonu elipse i odaberite Vrsta za sortiranje fotografija od najstarijih do najnovijih, od najnovijih do najstarijih ili prilagođenim redoslijedom. S omogućenim prilagođenim redoslijedom, zatim ručno povlačite i ispuštate fotografije preko mreže kako biste ih sortirali na temelju svojih preferencija.

Možete i dodirnuti filtar za prikaz samo favorita, samo uređenih fotografija, samo fotografija ili samo videozapisa.

Filtrirajte fotografije u albumu

Za izradu video zapisa ili dijaprojekcije, otvorite izbornik s tri točke i odaberite Reproduciraj memorijski video ili Prikaz slajdova za aplikaciju za generiranje dijaprojekcije slika s pozadinskom glazbom.

Reproducirajte video uspomenu ili dijaprojekciju

Ako odaberete video za pamćenje, možete izmijeniti cjelokupnu temu kako biste prilagodili font, glazbu i duljinu. S dijaprojekcijom možete promijeniti temu, glazbu i trajanje.

Preporuka naših urednika

Kako podijeliti album na iPhoneu

Podijelite album

Također možete dijeliti cijele albume s drugim ljudima. Na zaslonu Albumi ili Moji albumi u aplikaciji Fotografije dodirnite album i odaberite ga Podijelite fotografije iz izbornika. Zatim možete odabrati dijeljenje putem AirDropa, tekstualne poruke ili e-pošte.

Za one koji koriste iOS 16.1 ili noviji, možete stvoriti dijeljeni album kojemu drugi ljudi mogu pristupiti i čak ga mijenjati u iCloudu.

Podijelite album

Da biste to učinili, pritisnite postojeći album koji želite podijeliti i odaberite Podijelite fotografije > Dodaj u dijeljeni album. Napravite naziv za dijeljeni album i unesite ime, telefonski broj ili adresu e-pošte osobe s kojom želite podijeliti album.

Dodir Stvoriti, zatim dodajte komentar da biste istaknuli album. Kada završite, dodirnite pošta.

Upravljanje dijeljenim albumom

Za upravljanje dijeljenim albumom vratite se na zaslon Albumi, pritisnite album prema dolje i odaberite Uobičajeni detalji albuma iz izbornika. Zatim možete pozvati druge da ga pogledaju, dodati fotografije, učiniti ga dostupnim na javnoj web stranici iCloud i primati obavijesti kada drugi lajkaju album ili dodaju fotografije i videozapise.

Kako sinkronizirati albume

Uključite iCloud fotografije na iPadu

Još jedan bonus korištenja iCloud Photos je da su vaše fotografije i albumi dostupni na drugim Apple uređajima, uključujući iPad i Mac računala. Da biste to provjerili na iPadu, idite na Postavke > (vaše ime) > iCloud > Fotografije. Provjerite je li prekidač uključen za Sinkronizirajte ovaj iPad. Pričekajte malo vremena da se vaše fotografije sinkroniziraju, zatim otvorite aplikaciju Fotografije da biste vidjeli sinkronizirane albume pod Moji albumi.

Uključite iCloud fotografije na svom Macu

Na Macu idite na Postavke sustava i odaberite Apple ID > iCloud. Omogućiti Fotografijezatim otvorite Fotografije i odaberite Moji albumi da vidite svoje sinkronizirane albume.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up