Olakšajte korištenje bilo koje aplikacije uz vođeni pristup na iPhoneu

Jeste li ikada priješli prstom na pogrešan način, dodirnuli krivi dio zaslona ili pritisnuli krivi gumb kada koristite svoju omiljenu iPhone aplikaciju?

Možda vaše dijete voli gledati YouTube videozapise na vašem iPhoneu, ali radije ne biste dopustili da dodiruje aplikaciju Telefon ili prelazi po vašoj e-pošti.

Ako ste sve u rukama dok koristite svoj iPhone ili želite brzu i jednostavnu aplikaciju za roditeljski nadzor za iPhone, postoji rješenje za iOS koje se zove Vođeni pristup.

Índice
  1. Što je vođeni pristup na iPhoneu?
  2. Lociranje vođenog pristupa
  3. Uključite vođeni pristup
  4. Unesite šifru
  5. Korištenje vođenog pristupa
  6. Prilagodba vođenog pristupa
  7. Promijenite postavke zaporke
  8. Postavke vremenskog ograničenja

Što je vođeni pristup na iPhoneu?

Dostupan u postavkama pristupačnosti vašeg telefona, Vođeni pristup onemogućuje sve dodire, geste, pritiske gumba i druge aktivnosti na vašem iPhoneu osim onih koje su potrebne za vašu trenutnu aplikaciju. Dakle, možete povlačiti, pomicati i dodirivati ​​ikone unutar bilo koje aplikacije na zaslonu, ali slučajni dodiri, pokreti ili pritisci gumba neće utjecati na aplikaciju niti ometati njezin rad.

Nakon što omogućite vođeni pristup, samo pritisnite bočnu tipku tri puta da biste ga uključili i tri puta da biste ga isključili. Vođeni pristup je praktičan način da vi, vaša djeca i vaš iPhone ostanete usredotočeni na jednu aplikaciju. Prođimo kroz korake potrebne za omogućavanje ove vrijedne značajke.

Oglas

Lociranje vođenog pristupa

Lociranje vođenog pristupa

Za pristup značajci vođenog pristupa na vašem iPhoneu dodirnite Postavke > Općenito > Pristupačnost. Prijeđite prstom prema dolje do odjeljka Učenje i dodirnite postavku Vođeni pristup.

Uključite vođeni pristup

Uključite vođeni pristup

Uključite postavku Vođeni pristup. Zatim se vratite na početni zaslon i otvorite aplikaciju na koju se želite usredotočiti. Pritisnite bočnu tipku tri puta. Pojavljuje se zaslon s vođenim pristupom.

Unesite šifru

Unesite šifru

Za korištenje vođenog pristupa sa zadanim opcijama dodirnite Start. Vaš iPhone od vas traži da izradite šifru za omogućavanje i onemogućavanje vođenog pristupa. Unesite kod i potvrdite ga.

Korištenje vođenog pristupa

Korištenje vođenog pristupa

Sada pokušajte upotrijebiti aplikaciju. Vidjet ćete da je sama aplikacija potpuno funkcionalna. Možete dodirnuti, prijeći prstom i izvesti druge geste za navigaciju i korištenje trenutne aplikacije. Međutim, vaš početni gumb i fizički gumbi su onemogućeni, što znači da ne možete slučajno uzrokovati nestanak svoje aplikacije. Bez obzira na to što radite, vaša trenutna aplikacija ostaje na zaslonu—posebno korisno ako želite da vaše dijete ostane unutar jedne određene aplikacije ili igre, a ne pretura po vašoj e-pošti i tekstualnim porukama.

Za izlaz iz načina vođenog pristupa, tri puta pritisnite bočnu tipku. Od vas se traži da unesete kôd koji ste izradili. Pojavljuje se zaslon s vođenim pristupom. Sada možete dodirnuti Gotovo da onemogućite Vođeni pristup.

Prilagodba vođenog pristupa

Prilagodba vođenog pristupa

Vođeni pristup možete prilagoditi uključivanjem ili isključivanjem određenih opcija. Otvorite aplikaciju na koju se želite fokusirati i tri puta pritisnite bočnu tipku za pokretanje vođenog pristupa. Kada ste u načinu vođenog pristupa, ponovo triput dodirnite bočnu tipku. Unesite svoju lozinku, ali umjesto odabira "Završi", dodirnite vezu za Opcije.

Sada možete omogućiti ili onemogućiti određene opcije poput gumba za spavanje/buđenje, gumba za glasnoću, pokreta, tipkovnice i dodira. Također možete postaviti vremensko ograničenje nakon kojeg se Vođeni pristup automatski zaustavlja. Postavite svoje opcije i dodirnite Gotovo. Zatim dodirnite Nastavi.

Promijenite postavke zaporke

Promijenite postavke zaporke

Također možete prilagoditi neke postavke za vođeni pristup. Povratak na Postavke > Općenito > Pristupačnost > Vođeni pristup > Postavke zaporke. Za promjenu pristupne šifre dodirnite poveznicu za postavljanje lozinke za Vođeni pristup te unesite i potvrdite novu lozinku. Također možete odabrati isključivanje Vođenog pristupa postavljanjem opcije za dvostruki pritisak na bočnu tipku i korištenje Touch ID-a ili Face ID-a.

Postavke vremenskog ograničenja

Postavke vremenskog ograničenja

Ako postavite vremensko ograničenje, možete primiti upozorenje kada vrijeme istekne. Postavka Vremenska ograničenja može pokrenuti zvuk i/ili izgovoriti preostalo vrijeme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Go up