Odbacite dosadne popise za reprodukciju: Kako otkriti nove pjesme i izvođače na Apple Musicu

Jeste li u glazbenoj kolotečini? Mrzite svoj Apple Music Replay? Krenite stvari u drugom smjeru do 2023. koristeći značajke otkrivanja na Apple Musicu za pronalaženje novih albuma, izvođača i pjesama.

Otkrivanje glazbe može biti neodoljivo, stoga je ključno znati što pokušavate postići i gdje to tražiti. Ako želite da vaša povijest slušanja vodi nove preporuke, postoje popisi za reprodukciju i odjeljci povezani s vašom postojećom knjižnicom. Ali ako želite zaroniti u potpuno nove žanrove, postoje i načini za to.

Usredotočit ćemo se na aplikaciju Apple Music na iPhoneu za navigaciju uslugom streaminga, ali svi ovi popisi za reprodukciju i opcije trebali bi biti dostupni na iPadu, Macu, webu, pa čak i Androidu. Također možete koristiti HomePod i Siri kako biste otkrili nešto jedinstveno.

PCMag-ove najbolje ocijenjene usluge strujanja glazbe

Índice
 1. PCMag-ove najbolje ocijenjene usluge strujanja glazbe
 • Za vas: kada želite više onoga što volite
 • Slušaj sad: kad ne znaš što bi svirao
 • Pregled: Kada trebate ljudsku pomoć
  1. Preporuka naših urednika
 • Pitajte Siri: za pravi popis pjesama u pravo vrijeme
 • Za vas: kada želite više onoga što volite

  Odjeljak Apple Music for You

  (Zasluge: Apple)

  Prvo mjesto za početak je Popisi za reprodukciju za vas. Ove personalizirane kolekcije uključuju Favorites Mix, Get Up! Mix i Chill Mix, a automatski se ažuriraju jednom tjedno. Pjesme se izvlače iz vaše knjižnice i olakšavaju ponovno otkrivanje starih favorita.

  The Novi glazbeni miks ažurira se svakog petka kada nova izdanja izvođača stignu na virtualne police. Ovdje Apple dodaje pjesme izvođača koje možda niste upoznati, ali koje odgovaraju vašem ukusu. Slično tome, ako pratite ljude na Apple Musicu, Friends Mix uvlači pjesme koje slušaju i osvježava odabir svakog četvrtka.

  Find For You popise za reprodukciju na vrhu odjeljka Library u aplikaciji Apple Music ili otprilike na pola odjeljka Listen Now u aplikaciji. Ako pronađete pjesmu koja vam se sviđa, dodajte je u svoju biblioteku kako se ne bi izgubila kada se popisi za reprodukciju ažuriraju.

  Slušaj sad: kad ne znaš što bi svirao

  Apple Music odjeljak slušajte sada

  (Zasluge: Apple)

  Drugi način za pronalaženje nove personalizirane glazbe je Slušaj sada. Smješten na prvoj kartici aplikacije Apple Music, namijenjen je da bude vaše glavno središte za otkrivanje glazbe. Prikazat će albume koji su slični vašoj glazbenoj biblioteci, ponuditi programirane radio postaje i prikazati različita razdoblja glazbe.

  Malo zakopan na zaslonu Listen Now nalazi se odjeljak pod nazivom Nova izdanja. Ovdje će Apple pokušati prikazati nove albume izvođača koji se već nalaze u vašoj knjižnici. Umjesto da pokušavate pratiti kada jedan od stotina izvođača u vašoj knjižnici objavi novu kolekciju pjesama, Apple će ih istaknuti ovdje svaki tjedan.

  Pregled: Kada trebate ljudsku pomoć

  apple glazbeni odjeljak za pretraživanje

  (Zasluge: Apple)

  Ponekad otkrivanje nove glazbe znači izlazak iz algoritamskih ciklusa i pronalaženje potpuno novih melodija. Prvo mjesto za početak je pretraživati odjeljak za aplikacije. Apple koristi ljudsko upravljanje kako bi odredio barem dio glazbe koja se ovdje pojavljuje, tako da će ovo biti više namijenjeno široj javnosti. Vjerojatno će biti mnogo toga što vam se neće svidjeti, ali to je u redu; ponekad može dovesti do slučajnih otkrića.

  Odjeljak Browse prvenstveno se osvježava svakog petka kada se objavljuju nove pjesme i albumi. Najbolje promotivne slike obično su povezane s aktualnim događajima (kao što je smrt, praznik ili značajna prekretnica) ili popularnim izvođačima i novostvorenim popisima za reprodukciju.

  Niže na zaslonu možete pretraživati ​​glazbu prema raspoloženju, što bi mogao biti jedan od najboljih načina da pronađete vrstu glazbe koju trenutno želite slušati. Mape grada prikazati poredak popularnih pjesama u odabranim gradovima diljem svijeta; postoje i karte za zemlje. Na samom dnu nalazi se još više opcija za kopanje, uključujući način ručnog listanja kroz gotovo 100 različitih kategorija i žanrova.

  Preporuka naših urednika

  Ako pratite svoje prijatelje na Apple Musicu, možete vidjeti albume koje slušaju Slušaj sada zaslon, bez čekanja da se Friends Mix ažurira svaki tjedan. Na Apple Musicu, ako vaši prijatelji nešto slušaju, također ćete primijetiti njihovu profilnu sliku u donjem lijevom kutu naslovnice albuma.

  Pitajte Siri: za pravi popis pjesama u pravo vrijeme

  Bilo da se radi o Siri na vašem iPhoneu ili HomePodu, postavljanje pitanja virtualnom pomoćniku prikladan je način za početak reprodukcije glazbe. Otkrio sam da postoji mnogo slučajeva koji traže glazbu, ali nisam siguran što tražiti. U ovom slučaju možete koristiti stotine Samo pitajte Siri za popise pjesama koji se vrte oko raspoloženja ili okolnosti.

  Na primjer, možete tražiti od Siri popise za reprodukciju poput trčanja, pjevanja pod tušem, obiteljskog doručka, u vlaku ili me ostaviti na miru. Ideja je da možete tražiti onu koja se odnosi na vašu trenutnu situaciju. Ne morate znati postoji li popis za reprodukciju za to ili ne - samo tražite nešto.

  Ako ništa drugo ne uspije, također možete viknuti: "Hej Siri, pusti novu glazbu" da počnete svirati nešto što prije niste čuli.

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up