Notch No More: Kako koristiti Dynamic Island na iPhone 14 Pro i Pro Max

Urez na vrhu iPhonea bio je poznat prizor posljednjih nekoliko generacija. Ali osim prednje kamere True Depth, uzalud troši prostor na vaš zaslon. Kako bi taj prostor učinio korisnijim, Apple je usjek pretvorio u interaktivnu značajku pod nazivom Dynamic Island za iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Dynamic Island nije dostupan na iPhoneu 14 ili iPhoneu 14 Plus, iako je značajka navodno dostupna na svim modelima iPhonea 15. Oni s Pro modelom ne trebaju ništa omogućiti ili konfigurirati da bi Dynamic Island radio svoj posao; uključuje se automatski kada se vaš telefon otključa i započne bilo koja podržana aktivnost. Evo kako koristiti Dynamic Island i što on može učiniti za poboljšanje vašeg iPhone iskustva.

Apple iPhone 14 Pro Max

Apple iPhone 14 Pro

Índice
 • Što može Dynamic Island?
 • Apple Pay transakcija
 • AirDrop prijenos
 • Indikatori privatnosti
 • Postavite mjerač vremena
 • Telefonski pozivi
  1. Preporuka naših urednika
 • Upute za Apple karte
 • Pustite glazbu ili audio
 • Snimanje zaslona
 • Koje aplikacije trećih strana podržavaju Dynamic Island?
 • Što može Dynamic Island?

  Dynamic Island može prikazati obavijesti o transakcijama Apple Paya, upozorenja o niskoj bateriji, AirDrop prijenosima i indikatorima privatnosti. Također može otkriti razne pozadinske zadatke, kao što su upute za Apple Maps, dolazni telefonski pozivi, glazba koja se reproducira, SharePlay sesije i snimke zaslona. Ova značajka također radi s mnogim aplikacijama trećih strana za prikaz relevantnih informacija.

  U mnogim slučajevima možete kliknuti na dinamički otok da biste otvorili aktivnost u većem prozoru. U drugim slučajevima, možete dodirnuti Dynamic Island za pokretanje aktivnosti u aplikaciji preko cijelog zaslona. Također možete prijeći prstom po njemu da proširite ili sažmete prozor. Evo nekoliko primjera kako to funkcionira.

  Apple Pay transakcija

  Apple Pay transakcija

  Obavite kupnju koristeći Apple Pay. Nakon dvostrukog klika na bočni gumb za potvrdu transakcije, Dynamic Island prikazuje vrtložnu zelenu sliku koja označava autentifikaciju Face ID-a. Nakon što je vaše lice potvrđeno i kupnja prođe, slika se pretvara u zelenog smajlića.

  AirDrop prijenos

  AirDrop prijenos

  Kada koristite AirDrop, Dynamic Island služi kao vizualni indikator statusa. Kada se stavke dijele s vama, postojat će indikator statusa AirDrop na Dynamic Islandu dok se datoteke prenose. Kada prijenos završi pojavit će se kvačica.

  Indikatori privatnosti

  Indikatori privatnosti

  Vaš iPhone prikazuje vizualni indikator privatnosti kad god aplikacija ili usluga pristupi vašoj kameri ili mikrofonu. Na iPhoneu 14 Pro i Pro Maxu ti se indikatori pojavljuju u Dynamic Islandu. Otvorite aplikaciju koja može pristupiti vašoj kameri i na zaslonu će se pojaviti zelena točka. Otvorite aplikaciju koja može pristupiti vašem mikrofonu i pojavit će se narančasta točka. (Na drugim iPhone uređajima ovi se indikatori pojavljuju (Otvara se u novom prozoru) na desnoj strani zaslona.)

  Postavite mjerač vremena

  Timer

  Možete koristiti tajmer putem Dynamic Islanda. Prvo otvorite aplikaciju Sat i postavite mjerač vremena; Dynamic Island prikazuje odbrojavanje u minutama. Pritisnite prema dolje na zaslonu da proširite informacije tako da možete vidjeti mjerač vremena i pauzirati ga ili zaustaviti. Dodirnite Dynamic Island za otvaranje aplikacije Sat i mjerač vremena na cijelom zaslonu.

  Telefonski pozivi

  Telefonski pozivi

  Kada razgovarate i otvorite početni zaslon, Dynamic Island prikazuje trenutno trajanje poziva i mjerač koji pokazuje razinu glasnoće. Pritisnite prema dolje na zaslonu da vidite trajanje i ime ili broj pozivatelja, promijenite izvor zvuka i prekinete poziv. Dodirnite zaslon kako biste otvorili aplikaciju Telefon na cijelom zaslonu.

  Preporuka naših urednika

  Upute za Apple karte

  Upute za Apple karte

  Prilikom navigacije s Apple Maps, možete se vratiti na početni zaslon kako biste vidjeli upute skretanje po skretanje na Dynamic Islandu. Pritisnite prema dolje na zaslonu za prikaz sljedećeg skretanja s opcijom dovršetka rute. Dodirnite Dynamic Island i aplikacija Maps će se otvoriti preko cijelog zaslona.

  Pustite glazbu ili audio

  Reprodukcija glazbe ili drugog zvuka

  Reproducirajte pjesmu, epizodu podcasta, audioknjigu ili bilo koji drugi audio zapis. Na početnom zaslonu Dynamic Island prikazuje malu sliku naslovnice albuma i mjerač glasnoće. Pritisnite Dynamic Island da biste vidjeli veći zaslon s naslovom albuma, naslovom pjesme i izvođačem, kao i kontrolama za pauzu, reprodukciju, premotavanje unatrag, unaprijed i promjenu audio izlaza.

  Snimanje zaslona

  Snimanje zaslona

  Ako želite snimati svoju aktivnost na zaslonu, Dynamic Island prikazuje gumb za snimanje koji označava da se zaslon snima. Dodirnite ili pritisnite na dinamičkom otoku za prikaz mjerača vremena i gumb za zaustavljanje snimanja. Pritisnite gumb Stop i zaslon će pokazati da je snimak spremljen u vašu biblioteku fotografija.

  Koje aplikacije trećih strana podržavaju Dynamic Island?

  Nekoliko aplikacija trećih strana može prikazati informacije i ažuriranja na zaključanom zaslonu i Dynamic Islandu. Uključuju Calzy (Otvara se u novom prozoru), Carrot Weather (Otvara se u novom prozoru), Flighty (Otvara se u novom prozoru), Google Maps (Otvara se u novom prozoru), Pestle (Otvara se u novom prozoru), Posture Pal (otvara se u novom prozoru). prozor), SmartGym (otvara se u novom prozoru), Koraci (otvara se u novom prozoru), Ljepljivi mjerači vremena i odbrojavanja (otvara se u novom prozoru) i TV Remote (otvara se u novom prozoru). Većina ovih aplikacija, kao i mnogi drugi podržani programi, rade slično Appleovim ugrađenim ponudama.

  PCMag logotip Praktično uz Apple iPhone 14 Pro liniju

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Go up